Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Energetické nápoje ho pripravili o život: Osobného trénera zmenili na nepoznanie!

Dean so svojou partnerkou Charlotte, ktorá ho podporovala, keď bojoval s rakovinou pečene. Zobraziť galériu (5)
Dean so svojou partnerkou Charlotte, ktorá ho podporovala, keď bojoval s rakovinou pečene. (Zdroj: Facebook.com/dean.wharmbypt)

Mal vypracované telo, ktoré mu mnohí závideli! Málokto však vedel, čo je v skutočnosti za tým. Pomáhal si steroidmi, pil veľké množstvo energetických nápojov a týral sa hodiny v posilňovni, aby sa čo najskôr priblížil k svojmu snu. Nakoniec to však dopadlo inak, ako si predstavoval...


Vymklo sa mu to z rúk..

Bývalý kulturista Dean Wharmby dokázal stráviť v telocvični celé hodiny. Aj keď by sa mohlo zdať, že tento muž holdoval zdravému životnému štýlu, opak je pravdou. Na začiatku svojej kariéry užíval celý rok steroidy, aby mal veľké svaly. Sám si uvedomoval, že to nie je práve najzdravšia cesta k vyrysovanej postave, no obhajoval to tým, že každý si v tej dobe takto pomáhal. Tak prečo by nemohol aj on?

Aby toho nebolo málo, denne prijal aj 10-tisíc kalórií, jeho strava bola zložená z hamburgerov, sendvičov so slaninou a pizze. Toto všetko ešte zapil siedmimi až ôsmimi plechovkami energetického nápoja! Keďže trénoval denne aj sedem svojich klientov, býval neustále na cestách. Preto si energiu dopĺňal energetickými nápojmi. Zatiaľ čo ostatní kulturisti jedávali proteínové koktejly, vajcia a kuracie mäso, Dean uprednostňoval fastfood a pizzu! Jeho snaha o vytvorenie dokonalej postavy sa mu však vymkla z rúk...

Dean túžil po veľkých
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: screenshot Youtube.com)
Mal vypracovanú postavu, ktorú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook.com)

Odmietal chemoterapiu

V roku 2010 mu bola prvýkrát diagnostikovaná rakovina pečene. Vtedy sa priznal, z akej stravy žil po dobu štyroch ž piatich rokov. Túžba po veľkej svalnatej postave ho doviedla k chorobe! V tom momente skončil kariéru osobného trénera a začal sa boj o život. Po tom, čo mu lekári našli nádor, odporučili klasickú liečbu chemoterapiou a transplantáciu pečene. Mladý muž to však rázne odmietol a obrátil sa na prírodné prostriedky.

"Už od začiatku som to odmietal. Hlavným dôvodom, prečo som sa rozhodol uprednostniť prírodnú liečbu od umelej bolo, lebo som chcel jednoducho žiť. Nechcel som umrieť," povedal Dean.


Milióny dievčat by na jej mieste trpeli, ona to zvláda: Ak sa pozriete na jej nohy, hneď pochopíte, s čím musí žiť!


Zdravý životný štýl už nestačil...

Bývalý osobný tréner  potreboval úplne prehodnotiť svoj jedalníček, ktorý bol plný "kyslých" potravín. Zdravá strava, ktorú dodržiaval jeden rok, sa vyplatila! Vďaka prísnej diéte, ktorá odmietala mäsité pokrmy a sladkosti a uprednostňovala ovocie a zeleninu plnú vitamínov a minerálov, nádor zmizol! Napriek tomu i naďalej preferoval zdravé potraviny.

Choroba ho zmenila na nepoznanie. (Foto: Facebook.com/dean.wharmbypt)
Zobraziť galériu (5)
Choroba ho zmenila na nepoznanie. (Foto: Facebook.com/dean.wharmbypt)  (Zdroj: Facebook.com)

Prišiel však ťažký rok 2013, kedy sa psychicky zrútil. Problémy v osobnom živote z neho urobili trosku. Aby toho nebolo málo, lekári mu vtedy zistili,  že sa rakovina opäť vrátila. Dávali mu len tri týždne života! Nádor bol však taký veľký, že ho už lekári nemohli odstrániť. Povedali, že dokonca ani chemoterapia by v tomto prípade nemala zmysel.. Počas nasledujúcich dní ho podporovala zo všetkých síl jeho rodina - partnerka Charlotte a dcérka. Striktná životospráva a podpora jeho milovanej rodiny sa postarala o to, že Dean namiesto niekoľkých týždňov žil ešte trištvrte roka. Tak sa stihol so všetkými rozlúčiť.

"Som zničená žiaľom, ale cítila som sa tak uvoľnene krátko po tom, čo odišiel... Viem, že tam, kde je teraz, je konečne voľný, netrápi ho žiadna bolesť, ani choroby. Tam hore bude žiť naveky," povedala jeho žena Charlotte.

Dean bojoval do poslednej chvíle.. (Foto: Facebook.com/dean.wharmbypt)
Zobraziť galériu (5)
Dean bojoval do poslednej chvíle.. (Foto: Facebook.com/dean.wharmbypt)  (Zdroj: Facebook.com)

Čítajte tiež: Čo dokáže s nami spraviť jeden banán pred spaním? Po tomto zistení prehodnotíte svoju stravu!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9