Kruté bolesti jej nedali spávať: Keď sa žena dozvedela príčinu, takmer onemela!

Skinny džínsy môžu spôsobiť nečakané problémy. Striedať by sme ich mali čo najčastejšie.
Zdroj: Thinkstock.com
2015-07-05 06:00:00

Neznesiteľné bolesti, prebdené noci, šokujúca diagnóza! Tak by sa dal opísať príbeh 31-ročnej ženy z Veľkej Británie. Doplatila na pohodlnosť a módny trend, ktorý ženy ohrozuje viac, ako si myslia.

Jar tohto roku sa začala pre Lesley Kimeovú nepríjemne. Začala pociťovať nepríjemný pocit v podbrušku. Najskôr si myslela, že by mohla byť tehotná. Symptómy tehotenstva poznala, takže tlak na močový mechúr či panvu mohol byť dôsledkom rastu nového života. Keď však zistila, že do rodiny nepribudne žiaden nový človiečik a príznaky neustávali, začala sa obávať. "Čo ak to bude niečo horšie? Prečo ma to tak veľmi bolí?"

Diagnóza ju upokojila, aj keď nebola správna 

Keď začali byť problémy horšie, zašla k lekárovi. Ten ju požiadal o vzorku moču a predpísal jej antibiotiká. Podozrenie na zápal močového mechúra je trošku upokojil, nakoniec určenie diagnózy je predsa krokom k vyliečeniu bolestí, ktoré ju sužovali.

Očakávala, že problémy prestanú. Opak bol pravdou. Bolesti boli stále horšie a neznesiteľnejšie, v agónii prečkávala noci. Nutkanie na malú potrebu pociťovala častejšie, o to horšie bolo, že pri močení ju všetko pálilo.

Hoci sa snažila piť čo najviac vody a brusnicovej šťavy, príznaky neodznievali. V tom akoby zázrakom jej lekár zavolal a oznámil jej nepríjemnú správu – v moči má krv a mala by prísť okamžite na vyšetrenie. Zvýšil jej dávku antibiotík a s malou dušičkou ju poslal späť domov.  

Podobný prípad, iné následky 

Keď Lesley začala pátrať po tom, čo by mohlo spôsobiť zápal, dopočula sa o žene, ktorá si nosením skinny džínsov podlomila svoje zdravie. Privodila si paralýzu nôh, niekoľko hodín nehybne ležala na zemi a nemohla vstať. Pár hodín si poležala v nemocnici, no jej obľúbené rifle tak či tak skončili v koši.

To isté spravila okamžite aj Lesley, hoci túto hrozivú prognózu lekár nepotvrdil. Symptómy neustupovali, Lesley nakoniec skončila v nemocnici, kde sa od sestričky dozvedela šokujúcu pravdu.

„Povedala mi, že je vysoko pravdepodobné, že zápal močového mechúra spôsobili skinny džínsy, pretože sú úzke a nepriedušné – čo je ideálne prostredie pre rýchle rozšírenie baktérií,“  povedala Lesley Kime.

Diagnostikovaný jej bol ťažký zápal močového mechúra, našťastie sa podozrenie na močové kamene nepotvrdili.

The National Healthy Service, zdravotnícky systém v Anglicku, varuje, že skinny rifle naozaj môžu spôsobiť zdravotné problémy. Dá sa im však predísť! Žiadne používanie parfumovaných pien do kúpeľa, aromatických mydiel ani púdrov. Prednosť by mali dostať neparfumované mydlá, ktoré nedráždia intímne partie.

Kompartmentný syndróm

Neznáma pacientka, o ktorej sa dozvedela aj Lesley, trpela takzvaným kompartmentným syndrómom. Ten je charakterizovaný ako súbor príznakov, ktoré vznikajú pri zvýšenom tlaku v uzatvorenom anatomickom priestore, ktoré vedie k zúženiu ciev. To následne spôsobí lokálnu ischémiu, teda nedokrvenosť niektorých tkanív a orgánov. Dochádza k ich poškodeniu a niekedy až k odumretiu. Doba pôsobenia tlaku, ktorá vedie k poškodeniu rôzna. Stačí však 12 hodín nato, aby sa poškodila koža tým, že sa jej nedostáva dostatok kyslíku do buniek a tkanív.

Čítajte tiež: Spoznajte zásady intímnej hygieny: Je lepšie sa dole neumývať?

Fotogaléria

2015-07-05 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com, Facebook.com   |  Zdroj: dailymail.co.uk, mirror.co.uk, red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia