Koniec zdravotných problémov: Odteraz ich budeme riešiť spoločne

Usmievajte sa, zdravotné problémy budeme riešiť teraz všetci spoločne!
Zdroj: photl.com
2014-02-03 15:30:00

Volám sa Peter Gabriel a pracujem ako obchodný zástupca a poradca pre dovoz potravín. Keďže sa venujem predaju mliečnych výrobkov a často sa stretávam s ľuďmi a s ich komplikáciami, nedá mi to pokoja a pátram aspoň po nejakom riešení.

Z času na čas vás nečakane zaskočí situácia, kedy sami neviete, ako rýchlo reagovať, a tak súhlasíte so všetkým. A toto sa presne stalo mne, keď môj kolega dostal nápad, že by som sa mohol podeliť s mojimi skúsenosťami a zážitkami aj so širšou verejnosťou. Snažil som sa prísť na to, ako by som Vás vedel najlepšie osloviť a čo by Vás ako čitateľov najviac zaujímalo. Som si plne vedomý toho, že príspevkov a užitočných rád je na internetových stránkach neúrekom. Navyše, v dnešnej dobe nás sužujú rôzne choroby, alergie a niekedy ani špecialisti tomu nevedia priradiť ten správny termín.

Treba viac hláv pokope

A teraz vám poviem svoje tajomstvo a prezradím vám, kto je najlepší radca na čokoľvek. Je to komunikácia medzi nami!

Problém sa najlepšie rieši vtedy, keď je viac hláv pokope. A takto by som chcel naštartovať naše poradenstvo, kde by sa každý z vás podelil o svoju skúsenosť k danej téme. Nie každému zaberie to isté, čo napríklad vášmu susedovi. To ale neznamená, že neexistuje niekto, kto by nevyriešil vaše problémy. Verím, že budete aj vy sami prispievať množstvom skúseností, a tak si navzájom budeme všetci pomáhať.

Sám som sa podrobil kompletnej lekárskej prehliadke a na moje prekvapenie som zistil, že ma trápi ochorenie “kráľov“, teda DNA. Zvýšená tvorba kyseliny močovej a bolestivý žlčník ma donútili k tomu, aby som si prečítal letáčik s odporúčanými, ako aj zakázanými surovinami, ktoré môžem alebo nemôžem užívať. Svet sa mi určite nezrútil, ale človeka to nahnevá.

Nedávno som totiž sedel s výrobcom talianskych tvrdých zrejúcich i čerstvých syrov  a „zasypal“ som ho nekonečným množstvom otázok. Je skvelé rozprávať sa s ľuďmi, ktorí získavajú vedomosti nielen zo štúdia technických príručiek, ale majú overené a zaručené informácie z praxe.

Na pitie i nepasterizované mlieko

Vedeli ste, že kravy, ktoré sa voľne pasú a na ich chov sa nepoužívajú žiadne iné krmoviny typu siláž a pod, majú nezávadné mlieko a môže sa piť aj nepasterizované? Napríklad pri výrobe syrov z takéhoto mlieka sa nemusí používať ani lyzozým - enzým, ktorý sa získava z vaječného bielka a má baktericídne účinky, t.j. ničí baktérie. Kde sú tie časy, keď sme pri každej obci mohli vidieť pásť sa stáda kráv? Je pravda, že toto mlieko je drahšie, ale keď si zoberieme do úvahy fakt, koľko obsahuje omega 3 - 6 mastných kyselín, ktoré sú veľmi prospešné pre náš organizmus, tak by som sa nedal dvakrát núkať.

Dobré maslo je žlté

Akú farbu by malo mať podľa vás dobré maslo? Opýtal som sa na to niektorých ľudí a dovolím si tvrdiť, že moje presvedčenie sa zhodovalo s ich odpoveďami. Žlté. Bol som si tým celkom istý, ale z čoho je tá žltá farba? Mlieko je biele, smotana získaná tradičným spôsobom tiež a nedalo mi to spávať. A tak ma môj taliansky priateľ vyviedol z omylu. Žltú farbu mlieka dosiahneme hlavne vtedy, keď mlieko budeme ohrievať pri vyšších teplotách nad 70°C, kde dochádza k zhnednutiu mlieka  alebo pri teplotách okolo 150°C, kedy mliečny cukor skaramelizuje. Tieto procesy ošetrenia sa robia z dôvodu, že chceme predĺžiť  trvanlivosť mliečnych výrobkov.

A keďže sa zvykne hovoriť, “sme tým, čo jeme“, tak ja si v tomto prípade nechám poradiť. Čo hovoríte na to vy? Teším sa na vaše komentáre o problémoch, ktoré vás trápia, aby sme sa ich spoločne pokúsili vyriešiť.

O Petrovi Gabrielovi


Pracujem pre spoločnosť, ktorá sa venuje nákupu       a ďalšiemu predaju kvalitných produktov z domácej, ale aj svetovej výroby v rámci gastronómie. Už odmalička ma niečo veľmi lákalo. Chcel som mať možnosť vidieť, ako sa čo vyrába a keďže cestovanie za takýmto dobrodružstvom je neoddeliteľnou súčasťou mojej práce, o to je to pre mňa vzácnejšie. Je pravda, že táto moja záľuba postupne vznikala počas pôsobenia na škole, kde som študoval úplne iný odbor, ale človek by mal počúvať svoje srdce a robiť, čo ho naozaj baví. Stačí ísť len za svojim cieľom a mať po boku rovnakých nadšencov, s ktorými spoznáte veľa nového, zažijete kopec zábavy a tieto spomienky vám zostanú na celý život. Verím, že aj vy sa so mnou podelíte o svoje spomienky a spoločne precestujeme celý svet a zároveň urobíme veľa pre svoje zdravie a posilníme svojho ducha.

 

Fotogaléria

2014-02-03 15:30:00  |  Text: Peter Gabriel   |  Foto: Photl.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia