Desivé následky z make-upu na FOTO: Žena si 25 rokov neodličovala maskaru, takto to dopadlo!

Ilustračné foto: Gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2018-06-06 17:00:00

Vraciate sa domov neskoro večer a posledné, čo sa vám chce, je odstrániť si z tváre dôkladne make-up? Poznáte ten pocit? Mnohé ženy si radšej ľahnú do postele s make-upom, než by unavené zaspávali nad umývadlom. Nedbanlivý prístup sa im však môže vypomstiť.

 

Američanka Theresa Lynchová z Marylandu (50) navštívila očného lekára kvôli nepríjemnej bolesti v očiach. Prirovnala by ju k zrnkám piesku pod viečkami. Počas vyšetrenia očí lekári zistili, že pod viečkami ženy sa skutočne nachádzajú drobné čiastočky – avšak, neboli to zrnká piesku, ale zvyšky maskary, ktorú si dlhé roky dôkladne neodstraňovala.

Čítajte viac: Trápia vás čierne bodky? Toto by sme s nimi rozhodne nikdy nemali robiť!

Z vnútornej strany viečok sa žene vytvorili drobné čierne guľôčky, ktoré boli príčinou chronického zápalu v oku. Žena sa priznala, že viac ako 25 rokov pravidelne používala maskaru, ktorú si večer neodličovala. Pigmentové čiastočky maskary medzičasom prenikli hlbšie do štruktúr pokožky a lekári ich museli spod viečka odstrániť chirurgicky. Podrobnosti o prípadovej štúdii boli zverejnené v magazíne Ophthalmology.

Fotogaléria


Tagy:
maskara make-up mihalnice

2018-06-06 17:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia