Pevný stisk ruky prezrádza viac, než si myslíte: Varovné znamenie s osudovými následkami

Ilustračné foto: Gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2018-04-30 20:00:00

Podanie rúk nie je len konvencia. Podľa psychológov môže byť dôležitým signálom reči tela. Odhaľuje povahové vlastnosti, zdravotný stav, a dokonca aj to, či je dotyčný vhodným kandidátom na manželstvo!

Už dávnejšie vedci poukázali na to, že pevnejšie podanie ruky signalizuje lepšie kardiovaskulárne zdravie a nižšie riziko predčasného úmrtia. Sila stisku totiž vypovedá aj o kondícii srdca.

Čítajte viac: Tvrdá rana pre mužské sebavedomie: Toto je najväčší rozdiel medzi otcami a synmi

Podľa výskumníkov z Columbia University's Mailman School of Public Health a centra pre výskum starnutia Columbia Aging Center majú muži s pevným stiskom ruky aj vyššiu pravdepodobnosť, že sa oženia. „Naše výsledky naznačujú, že si ženy za manželov radšej vyberajú partnerov, ktorí evokujú pocit sily a energie,“ povedal profesor Vegard Skirbekk, jeden z autorov štúdie. Takíto muži na ne zrejme pôsobia perspektívnejšie. Podobné závery však, paradoxne, v súvislosti so ženami neplatia.

Ako vedci súčasne upozorňujú v magazíne SSM-Population Health, manželstvo prináša viaceré zdravotné benefity vrátane opatery a vzájomnej ľudskej podpory. A práve starší slobodní muži sú podľa vedcov rizikovou skupinou, pretože okrem horšieho zdravia môžu trpieť aj osamelosťou a slabým sociálnym zázemím.

Fotogaléria


Tagy:
manželstvo podanie ruky pevný stisk ruky

2018-04-30 20:00:00  |  Foto: Gettyimages.com, Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia