Bizarný tip na chudnutie do plaviek, ktorý funguje: Využite silu slnka vo svoj prospech!

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-06-11 20:00:00

Premýšľate nad letnou dovolenkou? Ak vás trápi ovisnuté bruško, vyberajte si slnkom zaliatu pláž! Pobyt pri mori totiž môže byť tým najlepším nápadom pre ľudí, ktorí bojujú s nadváhou. Vedci zistili, že slnenie redukuje podkožné tukové tkanivo.

Zdravé slnenie môže pomôcť ľuďom, ktorí bojujú s nadváhou. Vedci zistili, že podkožné tukové bunky reagujú na slnečné žiarenie. Lipidy v tukových bunkách sa zmenšujú a následne vylučujú, vďaka čomu sú bunky „štíhlejšie“.

Čítajte viac: Leto s pohárikom v ruke? Skoncujte s alkoholom, ak si na koži nájdete zvláštne vyrážky!

Tím kanadského výskumníka Petra Lighta, ktorý štúdiu viedol, spozoroval, že niekoľkomesačný pobyt v severskej klíme môže podporovať ukladanie telesného tuku a nárast hmotnosti, ktorý na sebe niektorí ľudia badajú počas zimy aj v našich geografických podmienkach.

Chceli poraziť cukrovku, prišli na niečo iné

Na to, že slnko telu pomáha chudnúť, prišli vedci úplnou náhodou, keď skúmali, ako ovplyvniť tukové bunky tak, aby uvoľnovali inzulín v reakcii na svetlo, čím by teoreticky mohla vzniknúť nová terapia cukrovky 1. typu. Stalo sa však niečo, s čím vedci nerátali – podkožné tukové bunky sa u dobrovoľníkov začali zmenšovať!

Napriek pozitívnej správe vedci upozorňujú, že nadmerné slnenie svojimi rizikami benefity opaľovania prekračuje. Navyše, slnečné žiarenie pomáha len pri eliminácii podkožného tuku, ale nie viscerálneho, teda nebezpečného tuku, ktorým sú obalené naše vnútorné orgány. Výsledky štúdie boli zverejnené v magazíne Scientific Reports

Fotogaléria


Tagy:
opaľovanie slnko chudnutie tuk slnenie

2018-06-11 20:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia