Krutá pravda: Toto si ženy naozaj myslia o silných svalnatých chlapoch!

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-12-14 17:20:00

Zo záverov najnovšej vedeckej štúdie budú mnohí muži sklamaní. Odborníci teraz podrobili testovaniu mieru ich atraktivity u ženského pohlavia. Prekvapivo, výsledok bol úplne iný, než všetci čakali!

 

Mnohé ženy tvrdia, že ich obrovské bicepsy odpudzujú. Posledný výskum mužskej atraktivity však spochybňuje závery dávnejších štúdií, podľa ktorých sa ženám nepáčia výrazne svalnatí muži. Vedci z queenslandskej Griffith University tvrdia, že ženy si radšej vyberajú tých mužov, ktorých postava evokuje fyzickú silu. Ak teda dámy niekedy hovoria, že sa im postava ich partnera páči práva taká, aká je, nie je to vždy pravda.

Čítajte viac: Cviky na VIDEU majú prekvapujúce účinky: Predlžujú život a znižujú riziko rakoviny!

Ženy posudzovali atraktivitu mužov na základe fotografií ich hrudí bez toho, aby videli aj tvár. Niektorí z mladých mužov chodili niekoľkokrát do týždňa do posilňovne, iní svoj voľný čas zasväcovali štúdiu na vysokej škole bez toho, aby pracovali na zovňajšku.

Zo 160 dobrovoľníčok nepovažovala ani jedna astenické mužské telo za atraktívnejšie. Ako pre Theguardian.com uviedol Aaron Sell, vedúci autor výskumu, tím vedcov neprekvapilo, že sa ženám páčia fyzicky silní muži, ale zaskočilo ich, že je tento efekt až taký výrazný. Dobrovoľníčkam sa najviac pozdávali muži, ktorí sa pýšili veľmi svalnatou postavou, čo je v rozpore s predchádzajúcimi štúdiami, podľa ktorých strácali príliš svalnatí muži na atraktivite. Výskum bol zverejnený v magazíne Proceedings of the Royal Society B.

Ako u žien získať plusové body?

Slabší typ mužskej postavy ženy hodnotili mínusovými bodmi, pri nadváhe však neboli až také kruté. Zhovievavejšie boli aj k vysokým mužom. Vysvetlením pri nadváhe môže byť napríklad to, že „širší“ muži sú opticky väčší, čo evokuje silu. Ak je teda muž s nadváhou vyšší a pôsobí urastene, jeho skóre atraktivity môže byť u žien relatívne vysoké. Pre ženské oči je skrátka dôležité, aby muž pôsobil ako „silák“.

Fotogaléria


Tagy:
svaly sila silák svalnatá hruď

2017-12-14 17:20:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia