Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Po tomto sa už nikto nebude báť smrti: Dôkaz, že život naozaj pokračuje!

Smrťou život nekončí..
Smrťou život nekončí.. (Zdroj: thinkstock.com)

Smrť je bránou do nového života! Doteraz sa posmrtný život považoval za jednu z najväčších záhad, ktorú sa snažili mnohí vedci rozlúštiť. Vyzerá to tak, že už nie je zahalený rúškom tajomstva! Odborníci majú na svedomí prelomový objav, ktorý preukázateľne hovorí, že smrťou sa všetko ešte len začína!


​Let svetelným tunelom, stretnutie so zosnulými príbuznými, pocit opustenia svojho tela. Obdobné prežitky často mávajú ľudia, ktorí sa ocitli na prahu smrti. Podľa mnohých tieto zážitky znamenajú život po smrti. Mnoho odborníkov tvrdí, že také niečo existuje a nemali by sme to spochybňovať. Jedným z najznámejších je Raymond Moody, americký psychiater, ktorý skúmal zážitky ľudí, ktorí prešli klinickou smrťou. V týchto svedectvách videl dôkaz existencie posmrtného života, o ktorom hovorí vo svojich knihách. Aj keď nimi vyvolal medzi ľuďmi doslova senzáciu, iní ju odmietajú a tvrdia, že je to nezmysel. Smrťou sa všetko končí.. Alebo nie?


Ako často by sme naozaj mali? Správne sprchovanie v skutočnosti vyzerá takto!


Gény vracajú telo do života

Vedcom sa najnovšie podarilo rozlúštiť jednu z najväčších záhad! Po zástave srdca a poslednom vydýchnutí udržia človeka pri živote určité gény. Podľa odborníkov práve tieto gény vracajú telo do života a snažia sa ho akoby vyslobodiť zo smrti. Funkciou génu je využitie informácie v DNA pre pokyny na vytvorenie molekuly – proteínov. Táto funkcia sa v určitých génoch zvyšuje, čoho výsledkom je pokus o resuscitáciu hostiteľa. Aj keď sa to potvrdilo u rybiek zebričiek a myši, tento jav sa vyskytuje údajne aj u ľudí.

Hlavný autor štúdie Peter Noble z University of Washington a Alabama State University potvrdzuje, že keď zomrie organizmus, nie všetky bunky sú automaticky mŕtve. Záleží od typu buniek. Každý má rôznu dobu životnosti, čas vzniku a taktiež odolnosť voči extrémnym stresom. Vedci predpokladajú, že niektoré bunky zostanú živé a pokúšajú obnoviť samé seba, najmä kmeňové bunky. Počiatočná fáza činnosti génu sa môže začať už pár dní po smrti. Dokonca to súvisí s embryonálnym vývojom, ktorý je charakteristický pre veľmi skorý vývoj človeka. Jednotlivé časti tela sa vracajú k svojej samotnej podstate, keďže sa pokúšajú priviesť človeka späť k životu.

Posmrtný život preto nie je nezmysel.. Práve naopak. Môže byť reálnejší ako si mnohí myslia…

Čítajte tiež: V zime do exotiky? Odvrátená tvár dovolenky počas mrazov!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9