Prečo by ste mali pri zaspávaní vystrčiť nohu spod periny?

Vystrčte nohy spod periny a bude sa vám ľahšie zaspávať.
Zdroj: thinkstock.com
2016-11-30 11:15:00

Už ste počítali ovečky, dali si teplé mlieko s medom a nič. Spánok neprichádza. Vaše telo ako by protestovalo a odmietalo oddychovať. Pritom viete, že sa potrebujete poriadne vyspať, keďže vás čaká náročný deň. Konečne je tu trik, vďaka ktorému sa rýchlo ponoríte do ríše snov!


Niektorí si nevedia poriadne odpočinúť, aj keď sa vyhýbajú kofeínu, alkoholu a ťažkým jedlám pred spaním. Dokonca vypínajú aj svoj smartfón či počítač v dostatočnom predstihu. Ani po týchto opatreniach jednoducho mozog nedostal pokyn ísť spať. A tak sa stále prevaľujete z jednej strany na druhú v posteli. Ak sa zaspávanie pre vás stáva problém, s ktorým denne bojujete, je načase vyskúšať trik, vďaka ktorému sa vám to podarí.

Zníži sa tým telesná teplota a vy zaspíte

Stačí si len vystrčiť nohu spod periny! Aby ste rýchlo zaspali a spánok bol kvalitný, prispieva k tomu tma a chlad. Nie však každý má rád chlad v miestnosti, obzvlášť v zimnom období, keď sa teploty vonku pohybujú okolo nuly. Vtedy máme radi, keď je v miestnosti teplejšie. Napriek tomu si môžete jednoducho schladiť organizmus. Odhoďte teplé ponožky a vystrčte končatinu spod periny.

Vtedy sa totiž zníži telesná teplota. Cievne štruktúry na nohách a rukách umožňujú rozptýliť telesné teplo. Tým, že končatiny nebudú zakryté perinou, koža sa ochladí a s ňou aj krv, keďže sa dostáva do žíl pod povrchom kože vďaka krvným cievam. Cirkulácia krvi spôsobí zníženie telesnej teploty. Výsledok? Rýchlejšie zaspíte. Podľa Natalie Dautovichovej z Univerzity v Alabame sú nohy časťou tela, ktorá najlepšie odvádza z neho teplo.

Čítajte tiež: Vypite tento nápoj pred ôsmou hodinou ráno: Zlikviduje tuk v najproblematickejšej časti tela!

2016-11-30 11:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Nymag.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia