Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Olympiáda začala nešťastnými zraneniami: Na Rio si títo športovci budú určite pamätať!

Olympiáda len začala, no niektorí športovci už utrpeli nepríjemné zranenia. Zobraziť galériu (2)
Olympiáda len začala, no niektorí športovci už utrpeli nepríjemné zranenia. (Zdroj: profimedia.sk)

Letné olympijské hry v Riu začali iba pred niekoľkými dňami. Veľkolepé otvorenie sa nieslo v duchu ekológie, rytmu, tanca, jednoducho brazílskeho temperamentu. Bohužiaľ, k športu patria aj zranenia. Niektoré sa už teraz zapíšu do tých najbolestivejších vôbec.

Hororový zážitok mladého Francúza

Do pamäti každého milovníka olympijských hier sa isto zapíše nepríjemná, priam hororová zlomenina nohy francúzskeho gymnastu Samira Ait Saidu. Po preskoku Samir padol v agónii na žinenku, zvieral sa v bolestiach. Zdravotnícky personál k nemu ihneď pribehol a za aplauzu divákov ho odniesli do sanitky a do prílušnej nemocnice. Utrpel komplikovanú, dvojitú zlomeninu holennej a lýtkovej kosti. 

Sám Samir sa neskôr divákom a priaznivcov ozval, poďakoval za podporu a prisľúbil svoju účasť na ďalších letných olympijských hrách v Tokiu.

Zranenie vyzeralo veľmi vážne (zdroj: profimedia.sk)
Zobraziť galériu (2)
Zranenie vyzeralo veľmi vážne (zdroj: profimedia.sk)  (Zdroj: profimedia.sk)

Hlavou na asfalt

Tieto olympijské hry pádov a zranení je neúrekom. Nevyhli sa ani ženskému športu a to konkrétne holandskej cyklistke Annemieke van Vleutenovej. Tá sa počas hromadného štartu dostala na čelu skupinky, desať kilometrov pred koncom ju pri strmom jazde postihol pád. Preletela ponad riadidlá bicykla a hlavou pristála na asfaltovej ceste.

Zdravotnícky personál jej ihneď poskytol ošetrenie, podľa nich bol v šoku ale pri vedomí. Holandská cyklistický federácia ale oznámila, že van Vleutenová má ťažký otras mozgu a menšie fraktúry chrbtice.:/

/vine.co/v/5qEATOZl0zJ

 Hromadná zrážka cyklistov

Ani v mužskom odvetví tohto športu sa to nezaobišlo bez zranení. A hneď traja poprední športovci skončili v nemocnici. Na tom istom mieste ako svoje zranenie utrpela Holanďanka van Vleutenová sa zrazili traja cyklisti. Talian Vincenzo Nibali utrpel zlomeninu oboch kľúčnych kostí, Kolumbijčan Sergio Henao má fraktúru panvy a pomliaždený hrudník. Austrálčan Richie Porte si zase zlomil lopatku.

Čítajte tiež: Odvráti nebezpečnú chorobu? Obľúbený alkoholický nápoj ako ho nepoznáte!

hps://vine.co/v/5qEATOZl

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9