Na vlastnej koži skúsila banánový detox: Ako sa to prejavilo na jej tele?

Vyskúšate banánový detox? Uľaví sa vám!
Zdroj: thinkstock.com
2016-06-02 15:30:00

Detox pred letom je snáď jeden z najlepších nápadov, ktoré môže človek mať. Po ťažkej zime, vyprážanom jedle, hutnejších pokrmoch a mála zeleniny prichádza obdobie, ktoré prekvitá ovocím, ľahšou stravou.

Chceli by ste vyskúšať niečo odvážne no pri tom jednoduché? Máme pre vás tip, ktorý budete chcieť vyskúšať. Ide o jednoduchý víkendový detox s banánmi. Telo sa vám prečistí, zvýši sa hladina energie. Idete do toho?

Toxíny v tele z rafinovaných potravín, ktoré chcene či nechcene dostávame do tela musíme dostať preč. Najideálnejším spôsobom je takzvaný detox, ktorý pomáha telu ľahšie sa týchto škodlivín zbaviť. V dôsledku prítomnosti toxínov mám málo energie, zhoršuje sa nám zdravotný stav a údajne toxíny stoja aj za niektorými ochoreniami. Medzi ne patrí napríklad náchylnosť k prechladnutiu, kožné problémy, vyčerpanie po ľahkom cvičení, nadúvanie či zápcha.

Banánový detox

Tiež tak milujete exotické, voňavé banány? Už dávno nie sú nedostatkovým tovarom, ako to bolo v minulosti. Stačí zájsť do najbližšieho obchodu a domov si nesieme množstvo vitamínov ukrytých v sladkej dužine.

Prečo si na túto očistu vybrať banány?

  • Sú dobre stráviteľné
  • Upokojujú túžbu po sladkom
  • Sú zdrojom jednoduchých cukrov
  • Obsahujú veľké množstvo živín, bielkovín, tukov a sacharidov

Yulia Tarbath si tento detox vyskúšala a tu sú jej výsledky!

Cítila sa plná energie, bola pozitívnejšia ako inokedy. Detox sa odrazil aj na jej pokožke – bola hebšia a lesklejšia. Detox a prílev energie sa odrazil na jej športových výkonoch, cítila sa byť pružnejšia.

Ako by ste sa počas detoxu mali správať, čo máte jesť?

  • Ranné rituály

Yulia zvykla deň začínať meditáciou, postačia aj dýchacie cvičenia po dobu 10 minút. Pokračovala pitím vody, ktorá je základom pitného režimu. Čas si našla aj na cvičenie a to pol hodinu pred raňajkami.

Základom raňajok sú nepochybne banány. Môžete ich zmiešať s vodou alebo s kokosovou vodou, pokojne z nich spravte smoothie.  Prijať by ste mali približne 800 kalórií, čo odpovedá asi 8 banánom.

  • Poludnie

Predtým, ako si opäť pôjdete dať banány, mali by ste piť dostatočné množstvo tekutín. Na obed nie je nič iné ako džús z banánov, banánové smoothie, ak chcete ozvláštniť chuť, pridajte do nápoja zelenú zeleninu – výber je na vás. Jedzte až kým nepocítite nasýtenie.

  • Večerný relax

Tak ako aj v predchádzajúcich častiach dňa, aj teraz pite čo najviac tekutín pred jedlom. Opäť nasleduje smoothie, ak chcete, zmiešajte ho s niečím zeleným – brokolica, špenát iná obdobná zelenina. Jedzte, kým sa nasýtite, ak ste boli počas dňa aktívni, nemusíte sa obmedzovať.

Predtým ako si ľahnete do postele, opäť  pár minút meditujte,  myseľ potrebuje oddych. Do postele by sme si mali ľahnúť pred desiatou večer, aby sa do rána zregenerovalo.

Čítajte tiež: Stačí len hrsť tekvicových semienok: Výsledky na seba nenechajú dlho čakať!

2016-06-02 15:30:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, blogs.naturalnews.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia