Ako človek pocíti blížiacu smrť? Toto sa vtedy stane v ľudskom tele!

Ak je človek vystavený nebezpečenstvu, začne inštinktívne kričať.
Zdroj: photl.com
2015-11-01 19:20:00

Smrť je stále predmetom diskusií mnohých vedcov, ale i ostatných. Je zahalená rúškom tajomstvo, pritom každý chce poznať odpoveď na otázku: čo stane v tele a ľudskej mysli pred blížiacou sa smrťou? American Chemical Society to vysvetľuje v nasledujúcom videu

Niektoré veci, ktoré nastávajú v ľudskom tele pred smrťou možno pochopiť prostredníctvom rôznych chemických reakcií, ktoré sa dejú v mozgu. Podľa American Chemical Society ľudia, ktorých niekedy napr. prenasledoval vrah, prežívajú takmer rovnaké pocity, ako keď sa blíži smrť. Sú však intenzívnejšie, keďže sa vtedy v tele aktivuje adrenalín a strach.

Strach

Bojíme sa preto, aby sme boli pripravení reagovať alebo utiecť. Je to spôsob, ako varovať myseľ i telo pred problémami, ale ide tiež o chemický proces, ktorý umožňuje telu, aby sa pokúsilo dostať do bezpečia. Zmyslové informácie sa odošlú cez centrálny nervový systém človeka a do talamu, ktorý sa nachádza v medzimozgu a funguje ako rozvádzač. Informáciu potom odvysiela do dôležitých častí mozgu.

Najprv je človek prekvapený, potom začne reagovať na danú situáciu. Spustí sa boj. Začne proces, v ktorom sa rozhodujeme, či utiecť alebo sa postaviť proti útočníkovi. Do tela pumpuje adrenalín a prostredníctvom krvného obehu doslova vytláča glukózu z tela.

Krik

Ak je človek neúspešný a nepodarí sa mu utiecť pred vrahom, ktorý nakoniec získa nad ním moc, pravdepodobne začne kričať. Koná tak inštinktívne. Ak je krik veľmi počuť, vyvoláva podobnú reakciu - podporuje ďalších ľudí, aby mali strach a reagovali rovnako.  


Chladné počasie odhalí nebezpečnú chorobu: Pripravte sa, toto nám hrozí v zime!


Bolesť

Niekedy ani kričanie vraha neodradí od činu. Dochádza k ublíženiu, obeť má veľké bolesti. Ak sa zraní, špeciálne neuróny nocireceptory vyšlú správu do mozgu, ktorá sa zhromaždí v talame. Zo všetkých síl vás núti zabrániť ďalším zraneniam.

Smrť

Dokonca aj po klinickej smrti istý čas funguje ľudský mozog. Podľa posledných štúdií, mozog vykazuje takú aktivitu, ako keď je človek živý. Práve to by mohlo byť podľa vedcov zodpovedné za zážitky ľudí, ktorí prekonali klinickú smrť. Štúdie síce podporili túto hypotézu - ale stále nie je isté, čo to znamená a prečo sa to deje. Potom príde biologická smrť.

Keď je po všetkom

Čo sa stane po smrti? Najčastejšia otázka, na ktorú sa snažia vedci získať odpoveď. Niektorým sa to síce podarilo. Jeden pacient tvrdil, že nevidel nič, len sa cítil, akoby mal najlepší spánok. Druhý zase opísal, ako sa videl v nemocnici a pozeral sa na seba zhora. 

Čítajte tiež: Dajte si banán na vlasy a sledujte, čo sa bude diať: Ovocie opäť ukazuje svoju silu!

2015-11-01 19:20:00  |  Text: Janka   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: independent.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia