Žena si dáva na nos lepidlo: Keď zistíte prečo, skončíte s drahými krémami!

Zbavte sa nepríjemných vyrážok a čiernych bodiek pravidelným čistením pleti.
Zdroj: thinkstock.com
2015-10-12 06:00:00

Za vidinou krásnej, zdravej a čistej pleti sú ženy ochotné niekedy zájsť priďaleko! Dôkazom je blogerka, ktorá vyskúšala niečo šialené. Chcela sa raz a navždy zbaviť nepekných čiernych bodiek, preto siahla po niečom, čo sa len tak nevidí.

Lepidlo na pleť? Aj keď zrejme nad tým len mávate hlavou, pre blogerku je to už pomaly úplne bežná vec. Ide totiž údajne o účinný trik, ktorý ju zbaví čiernych bodiek a vyčistí pleť. Zatiaľ čo mnohé ženy siahnu po čistiacej pleťovej maske, toto dievča si vybralo školské lepidlo, ktoré je netoxické a dá sa ľahko zmyť. V tenkej vrstve ho naniesla na nos, nechala ho zaschnúť na 5 minút a potom odstránila. Jej pleť ostala hladká a čistá!

Odporúča ho aj iným ženám, ktoré nechcú míňať veľa peňazí na drahé čistiace masky a peelingy. Obyčajné lepidlo za pár centov je vraj rovnako účinné. Netreba však zabúdať na svoje zdravie. Lepidlo si radšej otestujte na vnútornej strane predlaktia. Tak zistíte, či nie ste alergická. Ak sa neprejavia na koži žiadne zmeny, je bezpečné a môžete ho pokojne naniesť na nos.


Ako vyčistiť tepny za 40 dní? Koniec vysokého cholesterolu v krátkom čase!


Otázkou ostáva, či je lepidlo, primárne určené na lepenie rôznych materiálov vhodné na pleť. Laik by povedal, že ide snáď o najhlúpejšiu vec, ktorou si žena môže poškodiť pleť. veď lepidlo obsahuje rôzne látky, ktoré by rozhodne nemali ísť na ľudskú citlivú kožu!

Čo na to odborníčka?

Drobné čierne bodky na tvári sú dôsledkom upchatých pórov na pokožke a mnoho ľudí trápia skoro po celý život. Toto je opäť jeden z príkladov „do it yourself,“ktoré je nevhodné a dokazuje, že nie všetko čo sa na internete dočítate je naozaj pravda. Druhí si to môžu vysvetliť tak, že je dobre použiť akýkoľvek podobný prípravok, resp. lepidlo a skúšať to doma. Nakoniec si však môžete viac ublížiť ako pomôcť. Látky, ktoré lepidlo obsahuje môžu pokožku nielen podráždiť, ale vyvolať napríklad  dlhodobé poškodenie pokožky, pípdne aj alergickú alebo toxickú reakciu pokožky, nehovoriac o tom, že na pleti ostanú zvyšky prípravku, aj keď nie sú na prvý pohľad viditeľné. Taktiež môžu chemikálie spôsobiť poleptanie časti kože," upozorňuje deramtologička MUDr. Adriana Tomeková.

Ako sa najlepšie zbaviť čiernych bodiek?

"Pleť je nutné ošetrovať a čistiť, aby sme nepríjemnýmkomedónom predchádzali, inak hrozí, že môžu prepuknúť do zápalovej formy akné.Pravidelná starostlivosť o pokožku by mala byť alfou a omegou pre každého človeka, lebo je to práve pokožka ktorá najviditeľnejšie zobrazuje to, čo sa vo vašom tele odohráva a upozorní tak na nesprávnu stravu, či možné iné zdravotné komplikácie," dodala odborníčka.

Čítajte tiež: Naneste jedlú sódu pod oči a čakajte, čo sa bude diať: Výsledky vás ohromia!

2015-10-12 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red, yourstylishlife.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia