Pokračuje život po smrti? Nový dôkaz, ktorý má konečne odpoveď!

Čo sa stane, keď zomrieme?
Zdroj: thinkstock.com
2015-10-11 17:14:00

Ľudia majú od nepamäti strach zo smrti. Znamená smrť koniec alebo pokračovanie? Na jednu z najväčších otázok histórie ľudstva zatiaľ nie je jednoznačná odpoveď, no najnovší výskum sa k tomu priblížil!

Existuje život po smrti? Otázka, ktorá sužuje ľudstvo od počiatku a zamestnáva laikov, ale i pochybných vizionárov, vedcov i mnohé učené hlavy. Tentokrát do tejto problematiky načreli výskumníci z univerzity v Southamptone s cieľom priniesť konečne nové poznatky a odpoveď  na otázku, zahalenú rúškom tajomstva. Podarilo sa!

Čo zažil muž po smrti?

Vedci skúmali zážitky dvetisíc ľudí, ktorých postihla zástava srdca. Bohužiaľ, len 40 % z nich prežilo. Tí sa však zhodli na tom, že počas klinickej smrti boli pri vedomí a prežili tzv. "mimotelový" zážitok. Odborníci tak ozrejmili, čo sa deje v situáciách klinickej smrti a zistili, že vedomie pokračuje niekoľko minút po tom, ako sa zastaví činnosť mozgu!

Vedúci výskumu a odborný asistent na Štátnej univerzite v New Yorku Dr. Sam Parnia priznal, že mal skúsenosti s množstvom pacientov, ktorí popisovali zážitky počas klinickej smrti, ktoré boli len výplodom halucinácií. Jeden muž však poskytol dôveryhodný dôkaz o "mimotelovom zážitku", pričom lekári po sérii vyšetrení odmietli, že by mal halucinácie. Tak, ako to bolo aj u ďalších pacientov.  


Domáca masť od bolesti kĺbov: Neuveriteľné, ale úľavu pocítite už po prvom použití!


Päťdesiatsedemročný muž porozprával o svojom zážitku, ako sa mu podarilo vrátiť z "druhého brehu". Cítil, že opustil svoje fyzické telo. Začal sa pomaly vznášať nahor a z rohu v miestnosti pozoroval zdravotníkov, ktorí ho oživovali a rodičov, plačúcich pri jeho posteli.

"Muž opísal úplne všetko, čo sa dialo v miestnosti. Čo však bolo najpodstatnejšie, počul dve pípnutia stroja, ktorý robí tieto zvuky v trojminútových intervaloch. Vďaka tomu sme mohli presne určiť, ako dlho trval jeho "mimotelový zážitok"," povedal vedúci výskumu a odborný asistent na Štátnej univerzite v New Yorku Dr. Sam Parnia.

Ďalšie pocity

Ostatní popisovali svoje zážitky a pocity z klinickej smrti takmer navlas rovnako. Pocity pokoja, vnemy jasného a prenikavého svetla, zmeny v prežívaní času - to všetko prevažovalo. Zaujímavé je, že niektorí popisovali, že sa čas zrýchlil, iní prežívali tieto udalosti spomalene. Čo však doteraz bolo neznáme, boli stavy, kedy prežívali zvláštny pocit, akoby ich telo niekto ťahal v hlbokej vode.

Dr. Jerry Nolan, šéfeditor v odbornom časopise, v ktorom bol publikovaný výskum, povedal: "Vedcom možno zablahoželať k dokončeniu fascinujúcej štúdie, ktorou sa otvoria dvere k rozsiahlejšiemu výskumu, ktorý konečne odpovie na otázku, čo sa stane, keď zomrieme."

Čítajte tiež: Muž podstúpil odvykačku: Na mesiac sa vzdal cukru a alkoholu, takto to dopadlo!

2015-10-11 17:14:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: independent.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia