Nevieme bez nej pracovať, ona kvôli nej trpí: Najbizarnejšia alergia, o akej ste počuli!

Wifi pripojenie nám slúži, no rovnako môže byť nepriateľom. Viete si predstaviť, že by ste na ňu boli alergickí?
Zdroj: thinkstock.com
2015-09-05 06:00:00

Prídete do práce, je tam. Prídete domov, kde ju asi tiež používate. Je v kaviarni, v obchodom centre, možno aj v mestskej hromadnej doprave. Reč je o wifi pripojení. Viete si predstaviť, že by ste na ňu mali alergiu? Aj takí sú medzi nami.

Zaujímavý prípad sa stal vo Francúzsku. Takmer 800 eur bude musieť vláda platiť počas troch rokov 39 – ročnej Martine Richard, pretože je alergická na wifi. Bizarné, no je to pravda.

„Alergiu“, ktorú lepšie vystihuje stav zvaný elektromagnetická hypersensitivita (precitlivenosť) sa prejavuje ako súbor symptómov údajne spôsobených vystavením elektromagnetickým poliam. Častejšie sa využíva pojem idiopatická intolerancia na životné prostredie pripisovaná elektromagnetickým poliam. Avšak príčina tohto stavu je zatiaľ neznáma, tak ako nie je alergia na wifi lekárska diagnóza.

Prípadov bude čoraz viac 

Vedci sa obávajú toho, že je len otázka času, kedy k takémuto niečomu príde a kedy sa budú zhromažďovať dôkazy o tom, že ľuďom je v prítomnosti wifi pripojenia zle.

Martine Richard sa musela kvôli zlému zdravotnému stavu dokonca presťahovať na samotu. Ako príznaky alergie na wifi uviedla brnenie, únavu, závraty či búšenie srdca. Kvôli tejto alergii musela opustiť prácu. Obrátila sa na súd a ten prekvapivo vyhrala. Takže ak nie je tento stav popisovaný ako diagnóza, je minimálne pozoruhodné, že súd jej odklepol zaujímavé „bolestné.“ Zo strany francúzskej vlády ide o prvé priznanie zdravotného postihnutia, hoci ide o neuznanú diagnózu.

Odsúdená na život bez elektriny? 

Francúzska však nebola jediná, ktorej príznaky sa podobali na alergickú reakciu. 42 ročná Dafna  Tachová pociťovala príznaky v momente, ako si kúpila nový notebook a začala na ňom pracovať.

„V jednej chvíli som hovorila s mojím ex-manželom a nerozumela som mu, čo mi hovorí, bolo to akoby sa môj mozog odpojil. A srdce mi skákalo. Moja tvár bola ako v ohni. Bola som zhnusená,“ popisovala svoj stav Dafna Tachova.

Keďže testy neurológov a kardiológov neposkytli žiadne vysvetlenie, rozhodla sa odísť na vidieť so skupinou ľudí, ktorí boli tiež „definovaní“ ako elektro-citliví. V odľahlej oblasti sa jej uľavilo, všetko sa vrátilo po príchode domov. Stala sa citlivou na svetlo, zvuk, elektrinu – teda na všetko s vibráciami.

Dafna sa odsťahovala do Izraela, kde zvyšuje povedomie o týchto príznakoch a tvrdí, že pravdepodobne niečo v jej počítači vyvolalo v jej tele silný elektromagnetický šok. 

Čítajte tiež: Smrteľná choroba nebude mať šancu: Životy zachráni najvyspelejšia medicínska technológia!

Fotogaléria

2015-09-05 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: theglow.com.au, nymag.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia