Tento muž popiera všetky zákony starnutia: Má 95, no telo ako päťdesiatnik!

Kazim Gürbüz ani zďaleka nevyzerá na 95 rokov, svojmu mladistvému vzhľadu vďačí cvičeniu a zdravej strave.
Zdroj: Facebook.com/yogikazimgurbuz
2015-09-02 21:50:00

Na blížiacu sa stovku vôbec nevyzerá, jeho telo je veľmi ohybné, pružné a vitálne ako telo dobre trénovaného gymnastu! Reč je o 95-ročnom mužovi z Turecka Kazim Gürbüz, ktorý vyráža dych svojim vzhľadom. Pozrite sa, čo je za tým.

Muž je živým dôkazom toho, že človek nie je nikdy pristarý na to, aby sa venoval cvičeniu. Vďaka nemu sa udržiava v skvelej telesnej kondícii a nikto by mu netipoval 95 rokov! Pochváliť sa môže aj duševnou kondíciou, ktorou dáva na frak takmer každému v hociktorej vekovej kategórii.

Znova sa narodil vďaka joge

Kazim sa narodil v južnej tureckej provincii Adana v roku 1920. Podľa neho sa každý jeden z nás môže pokojne dožiť aj 130 rokov. Stačí chcieť a byť ochotný zmeniť svoj životný štýl. Za jeho dlhodobo pevným zdravím a mladistvým vzhľadom vďačí joge, ktorú cvičí každý deň a špeciálnej strave, bohatej na superpotraviny.

Milovník jogy sa dal na zdravý životný štýl po tom, čo mal zdravotné problémy s chrbtom vo veku 41 rokov. Bol ochrnutý od pása dole a šanca na to, že bude niekedy chodiť, bola veľmi minimálna. Nakoniec sám seba vyliečil tým, že začal cvičiť jogu. S krkolomnými pozíciami mu spočiatku pomáhali kamaráti. Vďaka nim sa mu napravili kosti v tele a on bol zrazu zdravý.


Žena má takmer sto rokov, je zdravá a veľmi silná: Ako to robí?


"Znova som sa narodil. Deväť mesiacov po tom, čo som skúšal rôzne pozície v joge, som začal chodiť," neskrýva svoje nadšenie Kazim.

Môže za to aj psychika

Napriek tomu tvrdí, že ožil hlavne vďaka duševnému úsiliu. Tým, že človek správne použije silu svojho mozgu, ten môže potom regenerovať svaly a nervový systém. Tomu vďačí za svoje zdravie! Nerobí pritom v podstate nič zložitého - každodenná joga, plávanie a strava bez mäsa, vrátane fazule, olív, papriky, polievok, bylinkového čaju a lyžičke medu každý deň.

Čo dokáže vo svojich 95 rokoch?

Kazim tvrdí, že svoje telo vie doslova zauzliť a zostať v tejto pozícii až po dobu 48 hodín! Taktiež dokáže zadržať dych po dobu štyroch až piatich minút a dosiahne tri až päť orgazmov za deň. Áno, dobre čítate. To všetko vo svojich 95 rokoch.

"Môžeme sa dožiť aj 130 rokov. Každý, kto sa bude starať o svoje telo, sa dožije minimálne takého veku, ako ja," dodal na záver Kazim.

Čítajte tiež: V hrubom čreve máme kilogramy toxického odpadu: Z účinkov tohto receptu budete ohromení!

Fotogaléria

2015-09-02 21:50:00  |  Text: Janka   |  Foto: Facebook.com/yogikazimgurbuz  |  Zdroj: metro.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia