Čo spravili lekári, nad tým len ostáva rozum stáť: Neuveriteľné, čo nechali v pacientke počas operácie!

Lekárom sa nepodarilo zachrániť život mladej ženy. (Ilustračná fotografia)
Zdroj: thinkstock.com
2015-08-26 12:00:00

Otrasný prípad sa stal v Indii, keď pôrod nedopadol podľa očakávaní. Nikoho ani v tom najhoršom sne by nenapadlo, že sa celý zákrok skončí tak zle. Majú na tom podiel lekári, kvôli ktorým prišla o život mladá žena.

Tridsaťdvaročná žena z Indie Greeta Deviová bola v radostnom očakávaní a tešila sa na svoje dieťatko. Teraz sa však kvôli lekárom ani len nestihla stať matkou a nikdy už neuvidí svojho milovaného manžela 40-ročného Hemanta! Jej život predčasne vyhasol pri pôrode.

Hlavička ostala v tele matky

Mladá žena bola na ceste do práce, keď zrazu pocítila neznesiteľnú bolesť. Bola prevezená do štátnej nemocnice v meste Shahjahanpur v severnej Indii, kde lekári vykonali pôrod. Priebeh pôrodu sa však vymkol spod kontroly samotným odborníkom. Ako sa uvádza na Independent.ie, celý zákrok dopadol tak nešťastne, že pri vyťahovaní tela novorodenca ostala hlavička vo vnútri matky! Podrobnosti, ako prebiehal pôrod a čo sa konkrétne vlastne stalo, zatiaľ nie sú známe.

Poslali ju do inej nemocnice

Bohužiaľ, nemocnica nebola natoľko vybavená, či už odborníkmi alebo zdravotnými nástrojmi, aby mohla vykonať operáciu a vybrať z tela ženy hlavičku novorodenca. Preto ju poslali do inej nemocnice s lepším vybavením, kde sa o ňu postarajú. Aj keď sa dostala do rúk odborníkov v inom zdravotníckom zariadení a lekári úspešne odstránili hlavičku z jej tela, bolo už neskoro a ženu sa nepodarilo zachrániť.


Sezónna zelenina zabíjala! Máme sa obávať účinkov vlastnoručne dopestovanej úrody?


"Je to chyba lekárov, že sa na nás vykašľali a poslali preč. Najskôr odstránili telo môjho dieťatka a po tom, čo hlavička ostala v mojej žene, mi oznámili, aby som ju vzal do inej nemocnice. Aj keď operácia v inej nemocnici dobre dopadla, moja žena umrela," potvrdil smutný manžel Hemat.

V procese vyšetrovania

Podľa zástupcu dozorcu polície v severnej Indii nebola nemocnica vybavená prostriedkami, aby mohla riešiť tak zložitý prípad. Kvôli nedostatočným zdravotným opatreniam bola matka prevezená do inej nemocnice. Lekári neboli schopní zvládnuť túto tragickú situáciu.

Polícia v súčasnej dobe vyšetruje, ktorí lekári boli v tej dobe počas pôrodu v službe. Okresný magistrát potvrdil vyšetrovanie pre veľkú nedbanlivosť.

"Je to závažný prípad nedbalosti, a našou úlohou je celý prípad vyriešiť," dodala polícia.

Čítajte tiež: Z karaoke rovno do nemocnice: S takýmto prípadom sa lekári ešte v živote nestretli!

2015-08-26 12:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: independent.ie

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia