Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najnebezpečnejšie tvory, ktoré vo veľkom zabíjajú: Šokuje vás, čo je najväčšou hrozbou ľudstva!

Prekonajte strach!
Prekonajte strach! (Zdroj: thinkstock.com)

Prekvapivý rebríček ukazuje, koho alebo čoho by sme sa mali báť viac! Je pre nás hrozbou žralok alebo človek? Nad výsledkami budete krútiť hlavou...

Výsledná tabuľka vás určite šokuje, minimálne pri jednom umiestnenom si poviete – „to naozaj?“

Na chvoste rebríčka sa umiestnil žralok, ktorý v priemere zabije „iba“ desať ľudí ročne. Preto ak sa útokov bojíte, nemali by ste byť až takí ustráchaní.

Na 10. mieste sa umiestnil krokodíl, ktorý usmrtí približne tisíc ľudí za rok, na piatom mieste kraľuje had, ktorý má na svedomí až 50 tisíc ľudí. Na prvom mieste je (ne)čakane komár, ktorý zabije až 725 tisíc ľudí, čo je v porovnaní s človekom, ktorý je druhý o 350 tisíc ľudí viac.

Rebríček plný prekvapení 

Najmenej pravdepodobným „zabijakom“ sú červy – pásomnica obsadila deviate miesto, škrkavka štvrté. V rebríčku nájdete aj psa, ktorý zabije viac ako 40 tisíc ľudí a vlk ich má na svedomí podstatne menej.

Najprekvapujúcejšími umiestnenými sú hroch, ktorý ročne zabije až 500 ľudí, ale rebríček najbizarnejších zabijakov jednoznačne vedie vodný slimák. Sladkovodné slimáky totiž prebývajú v kontaminovaných, nečistených vodách, kde ak sa kúpete na vlastné riziko, môže sa jedinec bez povšimnutia dostať do útrob vášho tela, naklásť v oblasti žalúdka vajíčka a vy na nezodpovedné kúpanie doplatiť vlastným životom. 

Nebezpečné komáre

Málokto by čakal, že na prvom mieste bude malý hmyz, kgtorý nám svojim bzučaním otravuje život! Zatiaľ čo nám môžu spôsobiť nepríjemné štípance, ktoré svrbia, inde sú oveľa nebezpečnejšie. Je to však len otázkou času, kedy sa dostanú aj k nám... Klimatické zmeny totiž nespôsobujú iba extrémne horúčavy. Stále častejšie sa tu objavujú nové druhy komárov, ktoré so sebou prinášú nebezpečné ochorenia. 

Ojedinelé prípady nebezpečného ochorenia dirozilarióza, ktorá síce viac napáda zvieratá, sa vyskytli  na ľudoch. Prejavuje sa tvorbou podkožných uzlíkov na hlave, na očnom viečku či na hrudi. Diagnostika je kvôli neschopnosti rozmnožovania sa parazita takmer nemožná. 

Pozrite si celý rebríček najnebezpečnejších tvorov na svete:

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak zjete surové cesto? Keď kúzlo ochutnávky ide bokom!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9