Strach zo zubára ju doviedol k šialenému činu: Nad týmto rozhodnutím ostáva rozum stáť!

Ak máte problémy so zubami, nevynechajte návštevu zubára!
Zdroj: Thinkostock.cz
2015-06-03 11:30:00

Štyridsaťosemročnú matku Angie Barlowovú ovládol neprekonateľný strach, kvôli ktorému spravila niečo, nad čím mnohí krútia hlavou. Už len zvuk zubnej vŕtačky či pomyslenie na zubára ju privádzalo do šialenstva. Tak spravila niečo, čím si kompletne poškodila celý chrup!


Odmietala ísť k zubárovi, preto sa rozhodla, že si pomôže sama. Nerozmýšľala pritom na dôsledky! Jednoducho sa chcela vyhnúť návšteve ambulancie. Uchýlila sa k radikálnemu a zúfalému riešeniu. Samoliečba chrupu však nakoniec dopadla najhoršie ako mohla!

Sekundové lepidlo ako riešenie!

Žena z britského Manchesteru mala zuby v katastrofálnom stave, za čo mohla aj jej neresť, fajčenie. Rozbitý chrup sa rozhodla dať sama do poriadku, a tak ho zalepila sekundovým lepidlom. Takto jej držal pokope neuveriteľných 10 rokov.

"Akonáhle som si všimla, že mám poškodený zub, ktorý sa mi kýval, použila som trochu lepidla, aby som ho udržala na mieste, " priznala sa k šialenému činu.

Uvedomovala si však, že jej úsmev nebol úplne v poriadku a kvôli lepidlu nevyzeral práve najlepšie. Cítila sa rozpačito, preto sa radšej na nikoho neusmievala. Najhoršie bolo, že sa hanbila aj pred svojimi vlastnými deťmi.


Tajný trik starkej, ktorá nikdy nepotrebovala zubára: Naozaj funguje!


Poleptaná čeľusť, záchrana v podobe stomatológa

Zatiaľ čo ona si spokojne nažívala každodenný život bez zubárov a tešila sa, že má zuby pohromade, jej chrup sa pomaly, ale iste ničil. Sekundové lepidlo obsahuje látky, ktoré sú pre ústnu dutinu veľmi nebezpečné. Celú hornú čeľusť jej zničili a takmer rozožrali! Nakoniec sa návšteve zubára predsa len nevyhla. Kvôli poškodeným zubom musela dokonca pozbierať všetky životné úspory a jej kroky viedli k stomatológovi.  

Zhrozený zubár musel Britke odstrániť väčšinu zubov a nasadiť jej umelý chrup. Ako povedal, nikdy nezažil horší prípad ako tento. Prečo sa však žena tak bála lekárov?

"Odjakživa som sa bála zubárov. Mame zistili rakovinu hrdla práve vtedy, keď sedela v zubárskom kresle. Dnes už nie je medzi nami," povedala Britka.

Dnes má nový úsmev, dôkladne sa stará o zuby a ďasná a teší sa zo života! Môže byť tak odstrašujúcim príkladom pre všetky deti, čo sa stane, ak nebudú pravidelne chodiť na preventívne prehliadky k zubárovi. Snáď sa o tomto prípade dozvedeli aj jej vlastné deti...

Čítajte tiež: Najhorší kŕč v nohe, aký ste kedy videli: Z tohto vám pobeží mráz po chrbte!

2015-06-03 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia