Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Neuveriteľné, kam až doviedla muža túžba po veľkých svaloch: Kvôli tomu riskoval život a takýto je výsledok!

Mladý muž bol doslova posadnutý veľkými svalmi. Zobraziť galériu (2)
Mladý muž bol doslova posadnutý veľkými svalmi. (Zdroj: profimedia.sk)

Chcel vyzerať ako komiksový Hulk! Nadšenec kulturistiky 25-ročný Romario Dos Santos Alves sníval o veľkých svaloch, tak sa uchýlil k radikálnemu, no nebezpečnému riešeniu. Svoj život ohrozil vstrekovaním oleja a iných látok na báze ropy do svojich svalov!

Bývalý bodyguard to poriadne prehnal! Dnes straší nielen deti, ale aj dospelých svojimi neprirodzene veľkými svalmi, ktoré ho stáli takmer život. Trpí zdravotnými problémami a dokonca mu hrozí amputácia ruky! Syntetické látky v tele mu doslova vzali rozum...

Optické zväčšenie svalov vďaka syntholu

Mladý Brazílec si do svalov vpichoval synthol, čo je olej, ktorý bežne kulturisti používajú pri svojich vystúpeniach, no len na povrchovú úpravu pokožky! Nájdu sa však aj takí, ktorí synthol „zneužijú“ a injekčnými striekačkami si ho vpichujú priamo do svalu, medzi ktorých patrí aj Romario. Vidina rýchleho nárastu svalovej hmoty, zväčšenie bicepsu či tricepsu je však iba klam. So syntholom neprichádza sila. Opticky sa len zväčší sval, do ktorého si človek koktejl vpichne.

So syntholom sa Romario prvýkrát stretol v posilňovni, kde stretol chlapov, ktorí mu boli vzorom. Zaumienil si, že aj on chce vyzerať tak ako oni. Mix oleja, tabletiek a alkoholu však vytvorí dojem niekoľkomesačného cvičenia. Vo svale sa v skutočnosti vytvorí niečo ako guľa plná oleja. Ten, kto si ju aplikuje v podstate ani nevie, ako nakoniec jeho vylepšený „sval“ bude vyzerať. Preto to niekedy končí bizarnými hrudkami na ktorejkoľvek časti tela, kde si synthol vpichol.  

Vynálezcom tohto zlepšováku je Chris Clark, ktorý je presvedčený, že synthol je bezpečný. Nikto z bodybuilderov si však neuvedomuje, akému nebezpečenstvu sa vystavujú! Môže dôjsť k napichnutiu nervu, s čím úzko súvisí ochrnutie svalových vlákien. Okrem toho zvyšuje sa riziko pľúcnej embólie, infarktu myokardu či mŕtvice.

Romario so svojou manželkou a synom. Viac ho zaujímali jeho svaly ako rodina... (Foto: Profimedia.sk)
Zobraziť galériu (2)
Romario so svojou manželkou a synom. Viac ho zaujímali jeho svaly ako rodina... (Foto: Profimedia.sk)  (Zdroj: profimedia.sk)

Injekcie pre býkov priamo do svalov!

Romáriova posadnutosť začala pred troma rokmi, keď sa presťahoval do Brazílie. Keďže výsledky na seba nenechali dlho čakať, Romario sa na synthole stal závislý. Neprestal s tým ani vtedy, keď jeho svaly začali tuhnúť. Do procesu zväčšovaniu svojich svalov zapojil aj svoju manželku Marisangelu, ktorá mu dávky do svalu vpichovala injekciami pre býkov!

Hrozila mu amputácia

Zastavili ho až názory verejnosti na jeho neprirodzene veľké svalstvo. Najväčším motivátorom  zrejme bolo ultimátum od manželky. Romario si mal vybrať medzi ňou a syntholom. Prepadol depresiám a dokonca sa pokúsil o samovraždu. Od lekárov prišiel krutý záver – jeho končatiny mu musia amputovať. Romario im vysvetlil, že všetko čo má, je v jeho svaloch. Preto prišli s iným riešením, ktoré zachránilo jeho svalstvo a v podstate aj jeho život. Miesto amputácie sa snažili z jeho rúk zhluky oleja postupne odstrániť. 

Synthol nepoužíva už dva roky, no napriek tomu sa snaží naplniť svoje ambície a stať sa profesionálnym bodybuilderom. Vyskúšal dokonca aj hormóny pre kone, spozoroval však rovnaké účinky ako pri synthole, takže s tým úplne prestal....

Čítajte tiež: Obrovská dávka motivácie: Tento muž sa zmenil na modela!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9