Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dejú sa zázraky? Takto vyzerá 630 gramové dieťa po roku!

Statočný chlapček vyhral boj a i napriek svojej 630 gramovej hmotnosti prežil! Zobraziť galériu (2)
Statočný chlapček vyhral boj a i napriek svojej 630 gramovej hmotnosti prežil! (Zdroj: profimedia.sk)

Ak neveríte na zázraky, po tomto zrejme budete! Tehotnej Britke Mhari Morrisovej praskla plodová voda už v 20 týždni. Lekári boli jednoznačne za potrat, lenže túžba po dieťatku bola silnejšia. A tak nádejná mamička bojovala za svoje dieťatko zo všetkých síl.

Mhari a Paul sa veľmi tešili na rodičovské povinnosti. Keď sa dozvedeli, že Mhari je tehotná, stal sa z nich najšťastnejší pár na svete. Potom sa však stalo niečo, o čom sa im nesnívalo ani v tom najhoršom sne! Tridsaťštyriročnej mladej žene praskla plodová voda veľmi skoro, už v 20. týždni tehotenstva.

Nedávali mu žiadnu šancu

Lekári mali len jediné riešenie: potrat! Zabiť svoje dieťatko? To Mhari nechcela v žiadnom prípade dopustiť.

"Nevideli ho ako dieťa, jednoducho ho nazvali  ako " plod, ktorý nie je schopný života". Bola som z toho zničená,“ povedala zúfalá Mhari.

Chlapček, ktorému dali meno Jett, ešte prežil v maternici ďalších 5 týždňov a potom prišiel na svet. Aby toho nebolo málo, po tom, čo sa narodil, oznámili lekári rodičom ten najhorší scenár, s ktorým musí mladá mamička počítať. Jett sa nedožije ani svojich prvých narodenín! Láska k dieťatku však bola silnejšia ako čokoľvek iné. Mhari nechápala, prečo Jettovi nedávali žiadnu šancu.

Kozmetický prípravok Lansinoh HPA Lanolin upokojuje, hojí a chráni boľavé popraskané bradavky a podporuje ich hojenie. Funguje na princípe vlhkého hojenia rán, čím vytvorí na rane prostredie, ktoré pomôže telu zahojiť ju a pretože sa nevytvorí žiadna chrasta, uzdraví sa rýchlejšie!

Dobojované do úspešného konca

Zúfalý pár bol nútený opustiť nemocnicu, keďže v nej zachraňovali len deti, narodené predčasne v 28. týždni a neskôr. Navštívili inú nemocnicu, kde bolo o nich a o ich dieťatko výborne postarané. Tam sa im narodil len 630 gramový chlapček, ktorý bojoval o svoj život v inkubátore. V srdci mal dva drobné otvory, jeho pľúca neboli vyvinuté a navyše, trpel ťažkou žltačkou. Vyzeralo to tak, že boj prehrá, no nestalo sa tak! Statočný chlapček sa z toho dostal a šťastní rodičia si ho mohli odviezť domov tri týždne pred stanoveným termínom.

Jett ešte nie je úplne zdravé dieťatko, ale už onedlho bude žiť plnohodnotný život. (Foto: Profimedia.sk)
Zobraziť galériu (2)
Jett ešte nie je úplne zdravé dieťatko, ale už onedlho bude žiť plnohodnotný život. (Foto: Profimedia.sk)  (Zdroj: profimedia.sk)

"Mám veľkú radosť, ako to dopadlo, ale zároveň strach, že ostatné matky chodia na potraty, pritom je to zbytočné. Ich deti by mohli prežiť,“ zdôverila sa so svojim strachom Mhari.

Napriek hrozivej prognóze lekárov Jett už oslávil svoje prvé narodeniny. Aj keď nie je ešte úplne zdravý, rodičia veria, že už onedlho bude žiť plnohodnotný život. Mhari je jednoznačne za to, aby ženy bojovali za svoje deti. Sama je dôkazom toho, že zázraky existujú...

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9