Chlapca ničí vážna záhadná choroba: Neuveríte, čo sa s ním deje!

Landon Jones kvôli záhadnej chorobe rapídne schudol.
Zdroj: screenshot Desmoinesregister.com
2014-11-02 18:00:00

Dvanásťročného chlapca Landona Jonesa z Iowy postihla nevysvetliteľná choroba sprevádzaná zvláštnymi symptómami. Dokonca ani lekári si s ňou nevedia rady! Zatiaľ čo pred niekoľkými rokmi bol Landon ako každé iné dieťa, teraz ho trápi zvláštne ochorenie, pri ktorom necíti žiadny hlad!


Malý Landon Jones nevie, čo je to hlad alebo smäd, preto odmieta jesť a piť. Trpí vzácnou poruchou, prišom lekári si myslia, že ide o prvý prípad takéhoto ochorenia.

Zúfalí lekári

Podivné príznaky sa objavili u chlapca bez varovania asi pred rokom. Landon sa ráno prebudil a začal sa sťažovať na pocity závratu a bolesti na hrudníku. Lekárska prehliadka ukázala, že mal bakteriálnu infekciu na ľavej strane pľúc.

Počas uplynulého roka Landon a jeho rodina navštívili veľa lekárov. Chlapec bol vystavený veľkému počtu testov, vrátane lumbálnej punkcie, EEG alebo psychiatrickému vyšetreniu. Postupne boli všetky podozrivé ochorenia počas diagnostiky vylúčené a Landonovu diagnózu stále nevedeli odhaliť. Lekári už boli zúfalí zo zdravotného stavu chlapca, ktorému nevedeli pomôcť.

Doktor Marc Patterson, známy neurológ z Ameriky, ktorý ako prvý skúmal Landonov stav v novembri minulého roka, povedal, že chlapec môže byť jediný na svete s touto neznámou diagnózou.

Obrala ho o silu

Chlapec naďalej chudol, až mu ručička na váhe ukazovala menej ako 17 kilogramov, čo je asi tretina jeho predchádzajúcej telesnej hmotnosti. Chlapec teraz váži len okolo 35 kilogramov. Choroba ho obrala o silu, preto sa Landon musel vzdať mnohých obľúbených činnosti, vrátane hrania na trombón, či chodenia do školy. Jednoducho nevládze. 

Kľúč k odhaleniu choroby

Lekári uvažujú o možnosti, že Landon môže trpieť vzácnym ochorením  hypotalamovou dysfunkciou. Hypotalamus je oblasť mozgu, ktorá je veľká asi ako hrášok a riadi celý rad dôležitých životných funkcií. Lekári si myslia, že kľúčom k odhaleniu jeho choroby je skutočnosť, že pred tromi rokmi Landon začal trpieť výpadkami pozornosti, pri ktorých zaspal alebo len zvláštne pozeral do prázdna. Tieto výpadky pozornosti trvajú len krátku chvíľku, ale sú dôležité na odhalenie pravej príčiny ochorenia. 

Rodičia posunuli svoj prípad aj Národnému inštitútu zdravia v USA, ktorý sa ročne zaoberá len veľmi malým množstvom ojedinelých prípadov. Snáď sa čoskoro zistí, čo Landonovi je, aby si začala konečne užívať detské časy...

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

2014-11-02 18:00:00  |  Text: Pa   |  Foto: screenshot Desmoinesregister.com  |  Zdroj: cbsnews.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia