Neuveriteľné, čo dokáže toto nežné dievča: Z jej sily sa vám zatají dych!

Pre mladú Naomi Kutinovú je dvíhanie ťažkých činiek hračkou!
Zdroj: profimedia.sk
2014-10-06 11:00:00

Pôjde po šľapajach majstra v kulturistike Arnolda Schwarzeneggera? Všetko tomu nasvedčuje! Zatiaľ čo ostatné dievčatá sa hrajú na princezné, pre dvanásťročnú Američanku Naomi Kutinovú je hračkou 100-kilogramová činka.

Profík vo vzpieraní

Mladá Naomi, ktorej prischlo označenie Supergirl – najsilnejšie dievča na svete, má nezvyčajnú záľubu. Je nadšenou fitness športovkyňou, ktorá vzpiera ako profík. Bez akýchkoľvek problémov dokáže dvihnúť naozaj ťažké činky, čo dokázala už na mnohých siláckych súťažiach. Suverénne porazila všetky dievčatá, pričom aj mnohých chlapcov predstihla.

"Milujem ten pocit, keď som silná," povedala Naomi s tým, že je občas sama prekvapená, aké je jednoduché pre ňu dvíhať ťažké váhy.

Ako sa k tomu dostala?

Zaujímavosťou je, že k činkám ju priviedol otec Ed a mama Neshama, ktorá je židovka. Vzpieranie je nezvyčajným športom medzi Židmi a rozhodne to nikdy nebola populárna zábava pre židovské ženy. Lenže Naomi to mala v krvi! Jej otec sa tiež venoval vzpieraniu a je držiteľom niekoľkých národných rekordov. Viac ako 30 rokov sa venoval silovému tréningu. K tomuto športu ju priviedol po tom, čo videl jej pohyby na tréningu karate.

Odjakživa bola Naomi športovkyňou s väčšou silou akú mali ostatní. Keď videla svojho otca dvíhať činky, chcela to aj ona skúsiť! Po tom, čo Ed preskúmal riziká vzpierania pre deti, zistil, že to nie je o nič viac nebezpečnejšie ako iné športy – napr. basketbal alebo futbal.

Láme rekordy

Už ako 8-ročná sa Naomi prvýkrát zúčastnila na miestnej súťaži vo vzpieraní, kde verejnosť i médiá šokovala svojou obrovskou silou. Minulý rok sa jej podaril urobiť rekord, spravila drep s činkou, ktorá mala 102 kilogramov, pričom Naomi vážila len 44 kilogramov! Ktovie, či ju niekto niekedy v tomto rekorde porazí. Pochváliť sa však krehké dievča môže aj viacerými rekordmi v tlaku.

V súčasnosti má rodáčka z New Jersey 12 rokov a popri škole a kamarátkam sa stíha venovať svojmu tréningovému plánu. Má vlastného trénera a účinkovala vo viacerých reláciách v amerických televíziách. Žne veľké úspechy, dokonca jej ostatní môžu závidieť vlastného sponzora a peniaze za svoje výsledky, čo je pre ňu obrovskou motiváciou nepoľaviť a stále na sebe pracovať!

Pozrite sa, akú veľkú silu má dvanásťročná Naomi:

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Fotogaléria

2014-10-06 11:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: timesofisrael.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia