Koniec bolestiam chrbta pri práci s notebookom: Jedinečné video vás zbaví problému!

Pri notebooku zaťažujeme vo veľkej miere svoju chrbticu, dávajte si na to pozor!
Zdroj: thinkstock.com
2014-09-18 11:30:00

V dnešných časoch nie sú bolesti chrbta nič výnimočné. Vďaka sedavému spôsobu života a nedostatku pohybu nimi trpí čoraz viac ľudí. Mnohí ani nevedia, ako správne sedieť pri počítači či notebooku. Zaujímavé video vás to naučí!

Katastrofa z notebookov

Vedeli ste o tom, že naša chrbtica trpí viac pri sedavom zamestnaní, ako pri fyzickej práci? Hotovou pohromou, hlavne u mladých ľudí, sú notebooky, ktoré sú súčasťou väčšiny domácností a kancelárií. Ľudia pri nich zvyknú mať hlavu poklesnutú, aby dobre videli na obrazovku prenosného počítača, preto si často sťažujú na bolesti krčnej chrbtice. Stačí len 30 minút práce na notebooku v posteli alebo v kresle, kde ho držíme v lone a už preťažujeme svaly a kĺby. Bolesti a ťažkosti s pohybovým aparátom sú na svete!

Kvôli nízkej výške notebooku človek nesedí vzpriamene, čo vedie skôr k sedu s guľatým chrbtom, ktorý spôsobuje preťaženie:

  • Svalov šije a krčnej chrbtice.
  • Svalov medzi lopatkami a stlačenie hrudníka.
  • Driekovej chrbtice a oblasti krížov.

Ako správne sedieť?

Ak vám skutočne záleží na zdraví, no práca s prenosným počítačom je pre vás nevyhnutná, jednoduchú inštruktáž vám dá zábavné video. Pozrieť si ho dokonca môžu aj deti, ktorých určite zaujme!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-09-18 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia