Šokujúca sila opaľovacieho krému: Skutočná pravda, ako nás vidí slnko!

Ako nás vidí slnko?
Zdroj: thinkstock.com
2014-08-20 11:30:00

Thomas Leveritt, nezávislý producent a režisér zrealizoval projekt, v ktorom oslovoval ľudí na ulici a pýtal sa ich, či chcú vidieť svoju tvár pred UV fotoaparátom. Vďaka tomu videli, ako vyzerá ich koža v ultrafialovom svetle. Boli ohromení!

Cieľom Thomasa Leveritta bolo, aby ľudia pochopili, aké je potrebné sa pred UV lúčmi slnka chrániť. A práve opaľovací krém je správnym riešením. Dobrovoľníci si krém naniesli na tvár a na kamere mohli vidieť, ako pôsobí proti UV žiareniu.

Odhaľuje neviditeľné veci

UV kamera blokuje akékoľvek viditeľné a infračervené svetlo. To umožňuje vznik efektu, kedy ultrafialové svetlo odhaľuje prostredníctvom fotografie alebo videoklipu to, čo naša koža skrýva. Sú vidieť také kožné zmeny ako pehy, či škvrny na pleti, ktoré sú za iných okolností pre ľudské oko neviditeľné.

Tento typ fotografovania je často používaný vo forenznej lekárskej vede a praxi, kedy umožňuje vidieť a dokumentovať modriny a iné druhy poškodenia kože.

Pozrite sa na reakcie ľudí po tom, čo sa uvideli na ultrafialovej kamere!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-08-20 11:30:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: diyphotography.net

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia