Najbizarnejšie úmrtia: Neskutočné odchody zo sveta vás šokujú

Niektorí ľudia zomreli bizarným spôsobom, za ktorý si sami môžu. (Ilustračná fotografia)
Zdroj: profimedia.sk
2014-03-13 10:30:00

Niektorí ľudia zomreli naozaj zvláštnym spôsobom. Bude sa vám to zdať neuveriteľné, ba až smiešne. Málokto svojím odchodom zo sveta spraví iným dobrú náladu. Aj keď smrť je tragickou udalosťou, niektoré prípady úmrtia sú dôkazom, že aj na hlúposť sa dá umrieť.

Vlastné fúzy ho pripravili o život

Rakúšan Hans Steininger bol známy pre svoje najdlhšie fúzy na svete, ktoré mali 1,4 metra.  Jedného dňa však v roku 1567 došlo k požiaru v jeho rodnom meste Braunau. V zhone uniknúť plameňom zabudol na svoju dlhú bradu, ktorá mu smerovala až po zem. Zakopol o ňu, zlomil si väz a zomrel.

Môže za to odraz mesiaca

Za čistého naivného blázna možno považovať šesťdesiattriročného básnika Li Bai. V roku 763 sa pokúsil pobozkať odraz mesiaca vo vode, zatiaľ čo bol vo svojom člne. Nikto nevie, ako ho mohla napadnúť takáto absurdnosť. A tak sa nahol sa, spadol cez čln do vody a utopil sa.

Zabili ho rakvy

Francúzsky majiteľ pohrebných služieb Marc Bourjade zomrel po tom, ako sa naňho zrútila hromada rakiev v jeho vlastnej dielni v roku 1982. Paradoxom je, že ho nakoniec pochovali v jednej z truhlíc, ktorá ho zabila.

Praskol mu močový mechúr

V roku 1601 zomrel dánsky astronóm Tycho Brahe vo svojich 54 rokoch v Prahe. Počas hostiny mu praskol močový mechúr pre bizarný dôvod. Aj keď potreboval ísť na záchod, nemohol opustiť stôl, inak by porušil dvornú etiketu, ktorá bola v 17. storočí veľmi prísna.

Smial sa na oslovi

Aj smiech nás môže pripraviť o život. V roku 207 p.n.l. grécky filozof Chrysippus umrel smiechom po tom, ako ho rozosmial vlastný somár, ktorý jedol figy.

Bol pažravý

V 1771 skonal vtedajší kráľ Švédska Adolf Fredrick na tráviace problémy.  Nebol schopný stráviť jedlo skladajúce sa z homára, kapusty, kaviáru, údeného sleďa, šampanského a 14 porciami obľúbeného dezertu s horúcim mliekom. Mnohí naňho spomínajú ako na kráľa, ktorý sa prejedol k smrti. A pritom by stačilo, keby sa v jedení krotil...

Keď smiech zabíja

Neuveriteľná smrť postihla Alexa Mitchella. V roku 1975 sa tak veľmi smial na jednej epizóde známeho komediálneho sitcomu, že zomrel na zlyhanie srdca. Prekvapením bolo, keď po jeho smrti napísala vdova list tvorcom sitcomu, aby sa im poďakovala, že vďaka nim bol jej manžel posledné minúty svojho života šťastný.

Zjedený ošípanými?

V roku 2012 farmár Terry Vance Garner išiel nakŕmiť svoje ošípané, no už sa odtiaľ nevrátil. Príbuzní ho našli vo výbehu prasiat mŕtveho. Ostali po ňom len kúsky tela. Údajne pri ich kŕmení dostal srdcový infarkt a omdlel. Nie je však jasné, prečo sa ošípané zrazu doň pustili. Doteraz totiž nie je známy žiadny prípady, kedy by prasatá zabili človeka.  

Krokodíl všetkých zabil a prežil

V roku 2010 zomrela 20-členná posádka aj s cestujúcimi pri leteckom nešťastí v Demokratickej republike Kongo. Jeden cestujúci totiž pašoval krokodíla v športovej taške, ktorý sa však z nej vyslobodil. Všetci v panike bežali smerom k pilotnej kabíne. Tak ostalo lietadlo nevyvážené a havarovalo. Jeden cestujúci prežil – krokodíl.

Krava sa prepadla do spálne

Prirodzenému scenáru sa vymyká smrť Joaa Maria de Souzu. Za jeho smrť môže tonu a pol vážiaca krava. Tá ušla z farmy a dostala sa k domu, stojacom tesne pod kopcom, po ktorom kráčala. V dome žil Joaa aj so svojou manželkou. Krava, ktorá sa dostala na starú plechovú strechu domu, bola však príliš ťažká. Preborila sa rovno do spálne, kde spali manželia. Joaa zomrel na vnútorné krvácanie, zatiaľ čo krave sa nič nestalo.

Prečítajte si na Vyšetrení ďalšie bizarné úmrtia, ktoré potvrdzujú, že aj na hlúposť sa dá umrieť!

2014-03-13 10:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: mirror.co.uk, unbelievable-facts.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia