Martin Roháček bol online: Chudnutie nie je výlučne o jedení zeleniny

Martin Roháček je osobným trénerom a výživovým špecialistom už šesť rokov.
Zdroj: Martin Roháček
2014-02-04 11:00:00

Osobný tréner a výživový špecialista Martin Roháček bol 4. februára 2014 od 11:00-12:00 v magazíne Vysetrenie.sk online! Poradil mnohým čitateľom, ktorí potrebovali pomoc pri chudnutí či budovaní svalovej hmoty.

Prídete po robote domov a zjete všetko, čo vidíte? Ak sa to týka aj vás, pravdepodobne je problém na psychickej úrovni. Človek si takto negatívnymi pocitmi priťahuje ďalšie negatívne stavy. Prijímajte dostatok bielkovín aspoň 1g/kg telesnej hmotnosti, sacharidov (1ks ovocia denne, veľa zeleniny a jednu porciu obilnín) a tiež tuku vo forme rastliných olejov, orechov a semiačok! Aj to poradil čitateľom v online rozhovore Martin Roháček.

Martin Roháček pracuje ako osobný tréner už šesť rokov. Mnohým svojim klientom pomohol a má za sebou viac ako 5 000 osobných tréningov. Dokázal ich zbaviť rôznych zdravotných problémov, tabletky na srdce sa pre niektorých vďaka nemu stali minulosťou a zlepšila sa im celkovo kvalita života.

Čomu sa venuje?

  • Osobnému tréningu.
  • Osobnej konzultácii v oblasti športu a výživy.
  • Vypracováva individuálny stravovací plán.
  • Vypracováva individuálny tréningový plán.
  • Robí elektroakupunktúrnu diagnostiku funkčnosti orgánov EAV.
  • Kaučing vo výžive (vzdelávanie klienta o danej téme a tiež presné nastavovanie správnej výživy pre jeho organizmus).
  • Robí prednášky pre firmy a jej zamestnancov v oblasti zdravého životného štýlu.

Omnoho rýchlejšie a ľahšie dosiahnete lepšie výsledky vtedy, ak ste pod dohľadom osobného trénera. Osobný tréner a výživový špecialista Martin Roháček bol online 4. februára 2014 od 11:00-12:00 v magazíne Vysetrenie.sk. Pozrite sa, ako čitateľom pomohol!


Online rozhovor

2014-02-04 11:01:04 - otázka od: Elen CHodurová musim sa priznat ze neviem ako dalej, preto vas prosim o radu. kadysi som pravidelne cvicila aj ked boli deti male ale pridem z roboty unavena hladna a potom zjem vsetko naraz a kila pribudaju stale ale hlavne vsetko na brucho a do hornych partii. A pritom ma zacali aj nohy boliet cim viac sa snazim a rozpravam o chudnuti tym viac tie kila pribudaju.Už mi zacina aj brucho ovisat. Mam chronicku pankreatitidu a liecim sa na vysoky tlak. Pri vyske 159cm mam 77kg 52r Dakujem s pozdravom elen Dobrý deň, celý problém by som videl, že nastáva už na psychickej úrovni, kedy si človek negatívnymi pocitmi priťahuje ďalšie negatívne stavy. Tiež by som videl veľký problém aj pri pravidelnom stravovaní a tiež dostatočnom množstve potrebnom pre telo. Tým pádom sa telo preplo do núdzoveho šetriaceho režimu a ukladá čo môže, aby sa samo nezničilo. Odporúčam začať normálne papať, dôležité je, aby človek príjmal dostatok bielkovín aspoň 1g/kg telesnej hmotnosti, sacharidov (1ks ovocia denne, veľa zeleniny a jednu porciu obilnín) a tiež tuku vo forme rastliných olejov, orechov a semiačok.

2014-02-04 11:05:51 - otázka od: Simona Dobrý deň Takže môj problém spočíva v tom,že nedokážem pribrať ani deko a čítala som už množstvo článkov ako pribrať,no najzdravší spôsob vidím iba v cvičení a naberaní na svalovej hmote.Chcela by som sa opýtať,či na to potrebujem osobného trénera,alebo by som to dokázala aj sama v posilňovni?....Podotýkam,mám za sebou jeden pôrod a k tomu ma ešte trápia moje prsia,ktoré sa zmenšili na veľkosť nula odkedy nekojím.Vedeli by ste poradiť aj nejaké cviky na spevnenie poprsia a vlastne celého tela?Vopred ďakujem.Pekný deň prajem Simona Čapáková Tažko sa mi tu budú popisovať cvičenia a techniky, ktoré Vám v tom pomôžu. Skôr by som odporučil využiť služby osobného trénera, aspoň na krátky čas, ktorý Vám efektívne poradí, vysvetlí a ukáže. Ja mám veľa klientov, s ktorými sa stretávame nepravidelne a i pri tom je to pre nich obrovský prínos. Čo sa týka toho naberania, tak je to vždy len otázka príjmu a výdaja energie. Telo potrebuje, aby dostávalo všetky potrebné makroživiny (bielkoviny, sacharidy, tuky) a tiež mikroživiny (vitamíny, minerály, stopové prvky a iné). Tiež musí byť pri priberaní zachovaný väčší príjem energie ako je jej výdaj. Veľa ľudí si myslí, že jedia veľa, ale pritom to ani zďaleka nepokrýva náklady, ktoré ich telo má.

2014-02-04 11:12:15 - otázka od: katka Ahoj Martin, chcela by som sa len opytat, aky je tvoj nazor na intermittent fasting? dakujem za odpoved :-) Tento štýl stravovania poznám, sám sa mi do určitej miery overil, ale treba byť opatrný a neveriť na všetky zázraky, ktoré sa píšu. Je to jeden z mnohých štýlov stravovania a aj tu platí, že bude fungovať niektorým ľuďom výborne a niektorým nie. Ja to vysvetlím na mojom príklade. Môj denný výdaj energie je niekde na úrovni 4000-5000kcal. Pri takomto výdaji energie sa musím stravovať naozaj časti, pretože žalúdok má určitú kapacitu a nechcem sa cítiť príliš preplnený každú chvíľu. Keď som skúšal intermittent fasting, nedokázal som toto množstvo kalórií jednoducho obsiahnuť za dobu 8 hodín. A to som jedol čo mi žalúdok dovolil. Takže tento štýl stravovania používam napríklad v obdobiach, kedy nemám taký obrovský výdaj energie. Preto je dôležité, aby si to človek vyskúšal a na základe výsledkov sa sám rozhodol, či mu to vyhovuje alebo nevyhovuje. Napríklad mnohým mojím klientkám po tridsiatke to veľmi vyhovovalo.

2014-02-04 11:16:46 - otázka od: Jana Dobry deň, poslednú dobu nie som spokojná so svojou váhou. Viem že nie som až na tom tak zle mám 56kg a meriam 159cm ( vek 19). Chcela by som mať aspoň 51kg, lenže sa neviem prinútiť cvičiť! Volala som kamarátky do fitka na zumbu na plavareň alebo len tak behať ale žiadna nemá záujem chodiť so mnou. A ja som ten typ čo sám sa nedokáže dotlačiť do ničoho. Snažím sa aj zdravšie stravovať ale kedže žijem s priateľom ktorý holduje mastnym jedlám niekedy sa to nedá. Neviem ako mám začať či cvičením alebo stravovaním.. Aké cviky a čo by som mala robiť ak chcem schudnúť z bruška a zo stehnien? Ďakujem za odpoveď :) No tu narážame na skôr psychologickú stranku človeka. Keď som bol teenager tak ma vôbec neodradilo to, že so mnou nikto nechcel ísť cvičiť a všetci kamaráti išli radšej na pivo. Ja som veril sám v seba a vedel som, že moja tvrdá práca mi ruže raz prinesie. A tak sa aj stalo. Takže pokiaľ naozaj niečo chceš, tak sa neriaď ostatnými, pretože potom sa stávaš závislá na druhých. Človek je tak silná bytosť, že je sebestačná a všetko čo dokáže, dokáže len sama, nikto iný to za ňu nespraví. Takže jedno z riešenia by som aj videl obklopiť sa ľuďmi, ktorí majú radi šport a nájsť si priateľa, ktorý bude vyhovovať tvojim požiadavkám na život :) Nenechať sa jednoducho utláčať od nikoho ;)

2014-02-04 11:19:20 - otázka od: roman Dobrý deň, chcel by som schudnúť lenže mám problém s tým, že nedokážem zmeniť stravu keďže mi väčšina zeleniny nechutí, takže ju nejem. môžem poprosiť nejaké rady? ďakujem chudnutie nie je výlučne o jedení zeleniny, ako si mnohí myslia. Je to hlavne o správnom rozložení jedál, správnej kombinácii, správnom načasovaní. Na toto sa mi ťažko odpíšu nejaké rady. Skôr by som odporučil krátkodobé využitie služieb výživového špecialistu, ktorý Vám s problémom pomôže, naučí Vás veľa vecí z tejto témy, vyvráti množstvo mýtov a jednoduchým spôsobom Vás navedie k dosiahnutiu Vášho cieľa.

2014-02-04 11:21:42 - otázka od: peter Dobry den. Teraz vela hovory o Paleo diete.Chcel by som vediet ci mate s tym skusenosti a ake su jej vyhody,alebo nevyhody paleo stravovania. Dakujem. Mám s tým skúsenosti, i keď by som povedal, že to nebolo 100% paleo. Ale viacmenej moja strava posledné dva roky je postavená na bielkovinách, tuku, zelenine a sem tam nejaký ten jogurt. Určite musím povedať, že sa cítim výborne, nie som unavený, mám dostatok energie počas dňa. Dokážem svoju postavu omnoho lepšie formovať a tiež môj tréningový výkon mi neustále stúpa. Takže paleo štýl určite odporúčam vyskúšať ;)

2014-02-04 11:26:24 - otázka od: Lula Dobry den prajem. Meriam 168 cm a vazim 61 kg. Chcela by som zhodit takych 5 kil, ale mam pocit, ze taketo "male kilogramy" sa zhadzuju najtazsie... Obmedzila som sladke a sacharidy (chlieb, cestoviny, zemiaky, ryzu) len na doobeda, resp.do 13.00, snazim sa viac pit a kazdy druhy den cvicim pol hodinu na stepperi a dam par brusakov. Co este mozem urobit, aby mi to islo lahsie? Cvicim iba doma, nakolko mam male dieta a nemozem ist do posilnovne. Dakujem pekne! Nedá sa povedať, že by tieto nižšie čísla išli ťažšie dolu, ale skôr by som povedal, že je to väčšej precíznosti v stravovaní. Vysvetlím to asi na príklade toho, že keď je človek obézny a má bunky presýtené, ľahko si odoprú (pretože majú dosť v zásobe) a tým pádom má človek pociť, že chudne ľahšie. Keď je človek s normálnou stavbou tela a chce schudnúť, jeho bunky si ťažko odoprú (pretože nemajú dosť v zásobe) a tým pádom má človek pocit, že chudne pomalšie. Všetko je však len otázka nastavenia stravovania a pohybového režimu. Opäť tu platí matematická rovnica úbytok = príjem energie < výdaj energie .

2014-02-04 11:29:42 - otázka od: Michal Konečný Pozdravujem Vas pan Rohacek, chcem sa spytat na otazku ohladne vyzivy a stravovania. Nemam problem s cvicenim aj o strave ma co to nastudovane, ale stale ma stiha problem s chutou na sladke. Ked dodrzujem normalnu stravu aspon 2 tyzdne, potom sa zrazu chyti vlci hlad a hlavne na sladke. Ako sa tomu vyhnut alebo co robit v momente , ked pride takyto hlad ? Vopred dakujem za odpoved. Konecny Dobrá otázka a rád na túto tému aj odpovedám, pretože to mnohým rieši veľa problémov. V tomto prípade nastáva jedna zásadná vec. Po určitom čase, kedy sa držíte striktne na určitom stravovaní a športujete, dochádza k vyprázdňovaniu svalového glykogénu. Pokiaľ sa toto vyprázdňovanie glykogénu dostane na určitú telu nepríjemnú úroveň, mozog začne vysielať signály s chuťou na sladké. Predídete tomu ak raz za tri dni si dáte poriadnu dávku sacharidov. Alebo by som kľudne zvolil jeden cheating day v týždni (to znamená, doprajte si hocičo na čo máte chuť v normálnej miere).

2014-02-04 11:30:16 - otázka od: Monika Dobry den je mi 24let mnerim 178cm a vazim 54kg,necitim sa dobre zdravotne ani psichycky,skusam vse cvicit doma na beskarovi a poradne jest (presirat se) ale porad nic jak muzem pribrat a nabrat svalovu hmotu? DAkujem Prestan robit kardio aktivity a zameraj sa len na posilňovanie.

2014-02-04 11:31:08 - otázka od: Martin Zdravím Vás, Môžem sa spýtať, potrebujem zmenšiť brucho. Môžete mi poradiť aké cviky môžem cvičiť doma aby to malo efekt? Ďakujem Zmenšenie brucha je otázkou stravovania a aeróbneho cvičenia. Žiadny cvik zameraný na brušné svalstvo Vám brucho nezmenší!!!

2014-02-04 11:31:48 - otázka od: korunkalekvar zdravim, zaujima ma nejaky efektivny sposob ako vyrysovat a spevnit svalstvo, v treningu nie som uplny zaciatocnik, dakujem Vyskúšaj paleo stravovanie. Myslím, že to by ti malo priniesť požadované výsledky.

2014-02-04 11:33:30 - otázka od: Maťo Ahoj Martin ! Máš skúsenosti s tzv. Low carbs diétou ? Ak áno bol si spokojný s výsledkom a nedošlo k veľkej strate svaloviny ? Ja idem už dva roky na low card diet a cítim sa úžasne. Svalovú hmotu dokážem stále budovať aj pri súčasnom úbytku podkožného tuku. Takže určite áno.

2014-02-04 11:36:49 - otázka od: zdeno dobrý deň prajem. chcel by som vás poprosiť o radu, pretože mám špecifický problém. potrebujem schudnúť a pribrať zároveň. mám 28 rokov, výšku 180 cm a váhu 78 kg. tá váha je ideálna ale postava biedna. chudé nohy a ruky a brucho s množstvom podkožného tuku, čo je môj najväčší problém a neviem ako sa ho zbaviť. trénujem až na nedelu každý deň. vždy minimálne 45 minút intenzívneho behu alebo bicyklovania a hned potom cviky na brucho. trénujem takto už 2 mesiace no nevidno vôbec žiadnu zmenu. viem že je to aj o strave, ale predsa len nemalo by už byť vidno aspoň malé zmeny? čo sa týka tej stravy, myslím že sa nestravujem nezdravo. raňajky, desiata, obed, olovrant, večera. sladké obmedzujem na minimum. inak jem všetko normálne (moja mama pracuje v školskej jedálni, čiže strava dobrá a zdravá myslím). viete mi poradiť, ako sa zbaviť toho podkožného tuku a vyformovať hlavne to brucho? cítim sa kvôli tomu nepríjemne a potrebujem profesionálnu radu. dakujem. zdeno No o tej školskej jedálni by som pochyboval. Ale ťažko sa mi to hodnotí. Ja verím 100% len môjmu vlastnému vareniu :) Určite by som v tréningu najprv posilňoval brucho a potom robil aeróbne cvičenie. A beh by som vymenil za chôdzu do kopca v aeróbnom pulzovom pásme a tiež bicyklovanie by som robil v tejto odporúčanej pulzovej frekvencii pre spaľovanie tuku. Pokiaľ ani potom sa neukážu prvé výsledky, ozvite sa mi na konzultáciu...

2014-02-04 11:37:31 - otázka od: Marek Ahoj Martin, co vravis na Intermittent fasting? Popiera to zakladne piliere zdraveho stravovania ako ranajky a jedlo 5 krat denne a napriek tomu to ma uzasne vysledky. Vdaka Marek Marek na intermittent fasting som odpovedal medzi prvými otázkami tak si skús pozrieť odpoveď tam, určite to bude stačiť.

2014-02-04 11:39:32 - otázka od: Milada Dobrý deň Chcela by som schudnuť ale mám vysoký tlak. Lekárka mi zakázala akúkoľvek námahu.(Z cvičenia pomalú chôdzu) dieta nepomáha, Aeróbne cvičenia by som určite zaradil. Tie pomôžu aj na srdiečko. Chôdze sa nikto báť nemusí. Každý deň hodinová prechádzka na čerstvom vzduchu, tak by ste sa spotila a mierne zadýchala a určite to musí ísť dole.

2014-02-04 11:42:08 - otázka od: LUSY Dobrý deň, chcem sa opýtatť je JUMPING vhodný druh cvičenia na spevnenie postavy? Čo je dobré jest po treningu a či je v hodné jesť po trenigu alebo už nie ak chcem čo to zhodiť a spevniť postavu, hlavne problémovú partiu brucho. Jumping je fajn, je to ďalšia forma skupinového cvičenia...takých tu ešte budeme mať spústa za ďalších 10 rokov. Ako každá iná pohybová aktivita určite je prospešná. Či je to super vhodné na spevnenie je otázne ktorých patríí. Na nohy to určite bude mať prínos pre spevnenie, na vrchnú polovicu tela, neviem. Po tréningu treba jesť. Odporučil by som bielkoviny. A večera po večernom tréningu by mala byť v podobe zeleninového šalátu s olejom a nejaké mäsko alebo ryba, prípadne vajíčko.

2014-02-04 11:43:24 - otázka od: iveta Ahoj Martin, chcela by som sa poppýtať, či je možné si dohodnúť s tebou stretnutie - konzultáciu. Rada by som urobila nieco pre svoje telo - cvičenie, strava a podl. Len potrebujem správne nakopnúť. Ďakujem :-) Samozrejme, bolo by to možné. Stačí mi napísať na profigure@live.com a dohodneme sa na termíne.

2014-02-04 11:45:56 - otázka od: Nika Dobrý deň, chcela by som sa opýtať aké cviky sú najlepšie na vyformovanie brucha a stehien? A koľko opakovaní je potrebných? Mám 50 kg pri výške 168cm, pre mňa je to ideálna váha a nechcem schudnúť, len chcem spevniť telo. Chcela by som aj cviky vhodné na doma, keďže do posilovne si nie vždy môžem nájsť čas. Ťažko sa mi tu budú opisovať cvičenia, ako som písal už v predchádzajúcich príspevkoch. Skôr by som takto svojpomocne vygooglil niečo alebo pozrel na youtube. Tam nájde človek nespočetnú spústu dobrých cvičení aj na doma. Alebo potom využiť služby osobného trénera, ktorý ukáže, naučí a vysvetlí správnu techniku zvoleného zásobníka cvikov. Najdôležitejšie je, aby si človek vytvoril vo svojej databáze svoj zásobník cvikov, ktoré bude ovládať aj po teoretickej aj po praktickej rovine.

2014-02-04 11:48:31 - otázka od: Katarina Ahoj, chcela by som vedieť, aký máš názor na zmenšenie svalovej hmoty na stehnách. Potrebovala by som totiž znížiť cm v stehnách ale je to viac v hmote ako v tuku. Mohlo by moct pravidelne cardio (napr. behanie) spolu so stravou, v ktorej by som ubrala bielkoviny, aby sa sval skor rysoval ako mohutnel? Dakujem vopred za info :) určite by som vyradil beh, ten je príliš intenzívny na stehná a potom majú tendenciu mohutnieť. Zaradil by som skôr chôdzu, alebo orbitrek, či stepper, plávanie. Tam kde tie nohy nepracujú až tak intenzívne. A v strave treba ubrať príjem bielkovín. A hlavne žiadne bielkoviny ihneď po tréningu, v ktorom boli tie nohy intenzívne namáhané.

2014-02-04 11:51:00 - otázka od: Lulu Dobrý deň, ja mam tiež problém, že sa mi nedarí pribrať a navyše keďže celý deň sedím mám problémy s chrbticou a môj fyzioterapeut mi povedal, že som hypermobilná. Čo si myslíte, aké cvičenie by bolo účinnejšie pilates alebo joga. Čo je dôležité pri stravovaní... Ďakujem veľmi pekne! Pilates je výborný na posilnenie svalov chrbta a v okolí chrbtice. A joga je zase výborná silu celého tela a flexibilitu. Tieto dva druhy cvičení Vám však nepomôžu pribrať. Pre pribratie platí opäť matematická rovnica, ktorá nás nepustí: priberanie = priíjem energie > výdaj energie.

2014-02-04 11:51:44 - otázka od: katka Dobrý deň, ja sa chcem poradiť, ako si udržať stabilnú váhu, mám 48 rokov,výšku 164 cm a vážim 54 kg- moja ideálna hmotnosť-kedy sa ozaj citim dobre je 52 kg, čo mám zo stravy vynechať, aby som nehladovala a dosiahla túto váhu a zároveň si ju udržala? Odporúčam vyradiť pečivo a pekárenské výrobky a iné produkty z múky

2014-02-04 11:52:44 - otázka od: Pavol Dobrý den chcem sa spýtat ako mam zhodit z brucha ked nemozem robit brušaky lebo som mal operovaný obojstranný pruh. Dakujem Pavol Posilňovanie brucha nemá výsledok úbytok tuku na bruchu. Úbytok tuku je výhradne o aeróbnom cvičení a stravovaní.

2014-02-04 11:54:15 - otázka od: kIKA Dobry den....chcem sa spytat na vas nazor na jumping...chodim dva krat tyzdenne ci podla vas sa da schudnut takymto stylom.....dakujem Určite to patrí k pohybovým aktivitám, ktoré zvyšujú výdaj energie, takže pri správnom nastavení stravovania to musí mať výsledok chudnutia. Ja dokážem chudnúť aj pomocou obyčajnej chôdze 30minútovej :) všetko je vec nastavenia príjmu a výdaja energie.

2014-02-04 11:55:32 - otázka od: Lucia Dobrý deň, chcem sa spýtať ohľadom chudnutia. Pred 3 týždňami som začala pravidelne večer cvičiť cviky zamerané na brucho (sed-ľah s pomocou činky)každý deň si pridám o 10 sed ľahov, a začala som sa viac starať aj o to, čo jem. Robievam si zeleninové šaláty,ovocné šaláty, kuracie mäso a pod. Prešli už 3 týždne ale stále necítim ani nevidím žiadnu zmenu. Mám 159 cm a 65 kg už asi 2 roky. Neviem či nerobím správne cviky alebo neprijímam všetku stravu akú by som mala. Vedeli by ste mi prosím poradiť?? No ťažko sa mi tu takto poradí, to je vec komplexnej analýzy stavu človeka. Skôr by som na Vašom mieste vyhľadala pomoc odborníka výživového špecialistu.

2014-02-04 11:57:50 - otázka od: Barbora Dobry den Martin! Chcela by som Vas poprosit o radu. 15rokov som trpela poruchou prijmu potravy a zhruba rok som "v poriadku". No pri vyske 169cm mam 73kg a rada by som sa dostala na vahu 65kg. O spravnom stravovani uz mam za tie roky nastudovane vsetko, aj to praktizujem no nedari sa mi schudnut ani gram. Takmer denne sa venujem chodzi, (do/z prace)cca 8km/den. Viem, ze vdaka poruche mam naruseny metabolizmus, no neviem ako ho "nakopnut" naspat. Dakujem :) Treba dbať na dostatok bielkovín, tie majú účinok zrýchlovať metabolizmus. Chôdza 8km denne je dosť. Takže tam by som predpokladal, že príjmate príliš málo energie a vydávate príliš veľa. A telo sa tým pádom preplo do šetriaceho režimu, aby sa samo nezničilo. Skúste zaradiť viac stravy a mohlo by sa rozbehnúť. Pokiaľ nie, vyhľadajte pomoc výživového špecialistu, ktorý Vám nastaví individuálny príjem energie.

2014-02-04 12:00:29 - otázka od: Peto Dobrý deň, mám na Vás otázku, ktorá sa týka mojej priateľky. Má 30 rokov 165 cm a 54 kg. Ide mi o to že do svojej tridsiatky mohla zjesť čokoľvek a kedykoľvek a proste nevedela pribrať. Spolu sme rok a odvtedy viditeľne pribrala hlavne v oblasti bruška. Ja sám cvičím už dlho ale poradiť priateľke mi príde naozaj zložité, cvičiť ju baví a zložil som jej tréning skladajúci sa prevažne zo základných cvikov v rozmedzí opakovaní od 12-15 s primeranou váhou + dva tri cviky na brucho. Cvičí tri krát do týždňa. Ona má slušný základ ktorý potrebuje z rysovať a bude mať krásnu postavu. Len neviem aký tréning jej mám odporučiť. Či niečo intenzívne, alebo sa zamerať na základné cviky, viac klbové, alebo s vlastnou váhou ? V tomto by som chcel od Vás radu. Strava je potom úplne iná kapitola, pretože nebyť mňa tak sa stravuje asi dva krát za deň. Ja jej robím raňajky a snažím sa aby jedla aspoň 5 krát denne. Ešte jedna vec, neviem či je to dôležité ale od kedy sme spolu veľmi zredukovala fajčenie, neviem či to má na situáciu niaky dopad. Za odpoveď vopred ďakujem Áno, fajčenie odbúrava chuť na jedlo, takže by som videl aj v tom, že jej začalo viac chutiť. Vidím tu zásadnú chybu v tréningu. Treba tréning postaviť na aeróbnom cvičení ako na posilňovacom. Pokiaľ bude každý deň robiť 60minút aeróbne cvičenie typu orbitrek, bike, chôdza, stepper, určite sa musia výsledky dostaviť. Ak nie, v tom prípade to bude zložením stravy.

2014-02-04 12:02:07 - otázka od: jan ahoj, len taka zvedava otazka.. ked si na skoro paleo strave a mas taky "vysoky" kaloricky prijem ako to prosim riesis so zdravymi tukmi? pocitam ze zjes tak cca do 150 gramov sacharidov a ostatne musis vyplnit tukmi a bielkovinami.. do seba musis dostat viac ako 250 ml tuku.. co nie je malo.. pijes napr olivovy olej? alebo v akej forme prijimas tuky? diky moc Tuky príjmam vo forme olejov a orechov. Tiež veľká časť je obsiahnutá v mäse. Takže denne mám tak dve hrste orechov, asi 8 PL rôznych rastlinných olejov a plus z iných malých zdrojov...

2014-02-04 12:04:16 - otázka od: Marek dobry den mam 35 rokov 176cm,81kg pred mesiacom to bolo 88kg,chcel by som ist na 76kg,byciklujem 4-5krat do tyzdne 30-35min v ryclejsom tempe,zmenil som stravovanie,stravijem sa 5-6krat denne v mensich porciach,snazim sa jest vela zeleniny,ovocie,celozrnny chlieb si peciem doma,maso jem iba kuracie,hovedzie a ryby,mozte mi poradit co este zlepsit aby som zhodil este 5-6kg a nevratilo sa mi to naspat,dakujem Aby sa to nevrátilo musíte zmeniť pohľad na vec. Treba to prijať ako životný štýl. Lebo keď sa z chudobného stane boháč, ktorý bude rozhadzovať, opäť sa stane chudobným. A to isté platí aj v tomto. Pokiaľ sa človek obmedzí a dosiahne výsledok a potom sa zase spustí, nič iné očakávať ani nemôže.

2014-02-04 11:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Martin Roháček  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia