MUDr. Martin Klein bol online: Za nadváhu neobviňujte svoje gény

MUDr. Martin Klein je odborným konzultantom a lekárom v centre chudnutia.
Zdroj: PROTISSIMO®
2013-10-03 06:00:00

Obezita a nadváha sú do veľkej miery otázkou genetiky, avšak vaše gény za ne nemôžu. Človek, ktorý sa zdravo stravuje a má pravidelný pohyb, nebude obézny. Aj to sa čitatelia dozvedeli v dnešnom online rozhovore, ktorý bol s MUDr. Martinom Kleinom v magazíne Vysetrenie.sk. MUDr. Martin Klein je odborným konzultantom a lekárom v centre chudnutia, ktoré je zamerané na liečbu nadváhy a obezity pomocou bielkovinovej diéty PROTISSIMO®.

Chcete vedieť, ako schudnúť bez JOJO efektu? V centre chudnutia neponúkajú žiadne zázračné pilulky, ktoré zaručia rýchly úbytok hmotnosti. Vďaka bielkovinovej diéte môžete nielen zredukovať hmotnosť postupne, ale naučíte sa zdravo sa stravovať a dodržiavať zdravý životný štýl.

Čo sa konzumuje počas diéty?

Bielkovinová diéta PROTISSIMO® pozostáva zo 4 za sebou idúcich fáz, pričom obsahuje takmer 70 druhov jedál, sladkých i slaných príchutí. Jedlá sú chutné, niektoré z nich sú hotové ako tyčinky či čokoládové brownies. Ostatné sa buď zmiešajú a pripravia s vodou alebo mliekom a následne sa uvaria, upečú alebo sa rovno skonzumujú. Nikto z klientov nemá počas diéty pocit hladu, pretože sa v tele aktivuje stav zvaný ketóza, kedy organizmus čerpá energiu z tukov a nie zo svalového tkaniva. Svaly sú chránené a neporušené. Diétou dokonca prešlo už mnoho ľudí, aj známych osobností z politiky, hercov a podnikateľov.

Naučí vás, ako zdravo schudnúť

Centrum chudnutia ponúka odborné poradenstvo, dlhodobé komplexné vedenie a profesionálny prístup na ceste za vašou vysnívanou postavou a pevným zdravím. Pod dohľadom odborného konzultanta a lekára sa naučíte, ako zdravo schudnúť. Metóda chudnutia je overená klinickými štúdiami, ktorej účinnosť bola potvrdená mnohými spokojnými klientmi. Chudnutie nebolo nikdy také jednoduché!

MUDr. Martin Klein prezradil čitateľom niečo o bielkovinovej diéte PROTISSIMO® a ostatným zase pomohol s inými problémami, ktoré sa týkali chudnutia. Lekár MUDr. Martin Klein bol online v magazíne Vysetrenie.sk 3. októbra od 11:00-12:00.


Online rozhovor

2013-10-03 10:55:08 - otázka od: Michal Beca Pán doktor, je k dispozícii nejaký reálne účinkujúci liek, ktorý by pomohol pri redukcii homtnosti? Napríklad utmením pocitu hladu alebo ovplyvnením metabolizmu? S pozdravom Beca Dobrý deň, Existujú lieky, ktoré sú na Slovensku registrované a využívané pri manažmente obezity. Sú to lieky s účinnou látkou Orlistat, ktorých mechanizmus účinku spočíva v obmedzení vstrebávania tukov v tráviacej sústave. Mnohých ľudí to zvádza k mylnému dojmu, že môžu jesť nezdravé mastné jedlá tak ako doteraz a schudnú vďaka tabletke. Je dôležité vedieť aký je stupeň nadváhy resp. obezity pacienta. Pri menších redukciách postačuje úprava stravy a pohybová aktivita, pri väčších je nevyhnutná komplexná terapia.

2013-10-03 10:55:25 - otázka od: Roman Pozdravujem Vas pan doktor mam otazocku. Moja manzelka pouziva produkty Herbalife na chudnutie neviem ci ste uz o tom poculi ale je to na baze praskov je to strasne drahe a ktovie ci aj zdrave. Neviete mi poradit nejaky iny produkt pripadne aj pre mna.Dakujem Penxa Dobrý deň, S touto značkou produktov nemám osobné skúsenosti. Ja sa venujem redukcii pomocou prípravkov PROTISSIMO®, s ktorými mám veľmi dobré skúsenosti. V článku máte odkaz na našu internetovú stránku, kde máte zoznam produktov aj s cenami a tak isto kontakt. Ak by ste mali záujem o bližšie informácie, kontaktuje ma prosím e-mailom alebo telefonicky.

2013-10-03 10:55:57 - otázka od: Eva Vargová Skúšala som už veľa diét na chudnutie, ale pri každej zlyham, pretože nevidím žiadny veľký výsledok a chudnutie sa mi nedarí. Mám sedavé zamestnanie málo zjem nejem žiadne mastné jedla sladkosti, vypražané a aj tak sa mi to nedarí. skôr si myslím, že niečo stále priberiem na váhe. Prosím poraďte mi ako na to. Dobrý deň, Pri liečbe nadváhy a obezity je dôležité prijať fakt, že žiadna diéta, ktorá sľubuje chudnutie bez námahy a za krátky čas nefunguje. Vždy je dôležitý dlhodobý a systematický prístup, ak má mať redukcia trvalý účinok. Platí, že čím rýchlejšie pacient schudne, tým je vyššie riziko relapsu. Ja sa venujem redukcii pomocou proteínovej diéty, ktorá je založená na medicíne dôkazov a je podporená aj klinickými štúdiami. Z mojej skúsenosti môžem povedať, že ak pacient dodržiava všetky zásady a pristupuje k tejto diéte trpezlivo a systematicky, redukcia je dlhodobá.

2013-10-03 10:56:28 - otázka od: Gajdošová Emília Dobrý deň, poradte ako schudnúť v oblasti brucha.Mám 60 rokov a asi pred 4 rokmi som viac pribrala práve tu a nie a nie sa zbaviť toho vnútorného tuku. Hnevá ma to, lebo mi zavadzia. DAKUJEM Dobrý deň, Ženy vo Vašom veku majú často problémy s nadváhou alebo obezitou v dôsledku hormonálnych zmien po prechode. Čo sa týka distribúcie tukového tkaniva, tá je daná geneticky a neexistuje žiadna metóda ani špeciálny cvik, ktorý by spálil tuk na mieste ktoré si človek praje. Redukcia aj ukladanie tuku prebieha vždy podľa toho, ako je človek geneticky „naprogramovaný“, čiže jediný prístup je komplexný manažment, ktorý zabezpečí postupnú redukciu aj vo Vašich problémových partiách, aj keď možno až postupom času a nie hneď od začiatku. Proteínová diéta, ktorej sa venujem je jednou z najperspektívnejších metód redukcie vnútorného tuku, je podporená klinickými štúdiami.

2013-10-03 10:57:53 - otázka od: Gabriela dobry den...aky je rozdiel medzi vasou dietou a dukanovou?.....ako mam odburat chut na sladke? Dobrý deň, Dukanova diéta je založená na podobnom princípe ako naša proteínová diéta. Aj Dukanova aj naša diéta prebieha v 4. fázach, v ktorých prechádza organizmus od príjmu zvýšeného množstva proteínov, k návratu sacharidov do jedálnička, aby mala diéta dlhodobý účinok. Rozdiel je v tom, že pri Dukanovej diéte si musí človek sám pripravovať jedlá zo zoznamu povolených druhov, pričom naša diéta spočíva v konzumácii hotových a instantných jedál a je teda časovo nenáročná. Prípravky PROTISSIMO® sú aj slané aj sladké, a konzumujú sa v pomere 1:1, čiže počas diéty sa konzumujú aj sladké jedlá, ktoré majú zloženie v súlade s princípom proteínovej diéty. Vaša chuť na bežné nezdravé sladké jedlá sa dá odbúrať jedine sebazaprením a pevnou vôľou. V portfóliu PROTISSIMO® je veľký výber chutných sladkých jedál s nízkou energetickou hodnotou.

2013-10-03 10:58:28 - otázka od: Milli každá dieta je vraj účinná len vtedy,ke´d sa za ňu dostatočne zaplatí.Aká cena je za túto dietu?Má na ňu každý? Dobrý deň, Každá diéta niečo stojí, avšak iba málo diét je podporených klinickými štúdiami a je v súlade s medicínou založenou na dôkazoch. Najdrahšie sú zväčša tie prípravky na chudnutie, ktoré sľubujú zázračné redukcie v krátkom čase, avšak vôbec nefungujú. Každý účinný redukčný program trvá dlhšie časové obdobie a v záujme dlhodobých výsledkov ho nie je možné urýchliť. Počas prvej fázy diéty sa konzumujú iba prípravky PROTISSIMO® a povolené druhy zeleniny, čiže je potrebné urobiť porovnanie ceny potravín, ktoré človek bežne kupuje na prípravu jedál a našich prípravkov a zhodnotiť, či je táto diéta cenovo dostupná pre konkrétneho človeka. Jedno jedlo stojí priemerne 2,8 €. Cena proteínových prípravkov PROTISSIMO® je na našej stránke, ktorej link sa nachádza v článku.

2013-10-03 10:58:56 - otázka od: František Prajem dobrý deň. Zaujíma ma, či je dobrý nápad na lačno si isť zabehať (pre spalovanie tukov), či to nie je nezdravé alebo moc vyčerpávajúce pre organizmus. ďakujem pekne a nech sa darí :) Dobrý deň, Aeróbna pohybová aktivita ako behanie je súčasťou komplexnej liečby nadváhy a obezity. Aj u ľudí bez problémov s nadváhou alebo obezitou sa odporúča pravidelná fyzická aktivita, ktorej intenzita a charakter musia byť samozrejme prispôsobené zdravotnému stavu a veku konkrétneho jedinca. V prvých minútach pohybovej aktivity sú zdrojom predovšetkým sacharidy, k spaľovaniu tukov dochádza až v ďalšom priebehu cvičenia. Pre spaľovanie tukov je dôležité, aby bola pohybová aktivita v dostatočnom trvaní (30-60 min) a aby sa jej človek venoval pravidelne (frekvencia 3-5x za týždeň) a aby bola intenzita 55-65 percent maximálnej aeróbnej kapacity (220-vek) x 0.55 až 0.65.

2013-10-03 10:59:16 - otázka od: Veronika Dobrý deň ja by som sa Vás rada spýtala či týto bielkovinová diéta je účinná a či nenastáva jojoefekt po skončení diéty.Mám 31 rokov 61kg a meriam 164cm chcela by som schudnúť aspoň 6kg.Odporučili by ste mi túto bielkovinovú diétu alebo niečo iné.Ďakujem pekne za odpoveď.S pozdravom Dobrý deň, Ja mám s touto diétou iba pozitívne skúsenosti a redukcia je dlhodobá a nedochádza k jojo efektu pri dodržiavaní všetkých zásad. Táto bielkovinová diéta je vhodná aj pre menšie redukcie ako vo Vašom prípade. V prípade záujmu ma kontaktujte.

2013-10-03 10:59:44 - otázka od: Mária Dobrý deň pán doktor, rada by som poznala Váš názor. Už tretí rok praktizujem tzv. očistné dni. Teda jeden deň v týždni nič nejem iba veľa pijem, väčšinou nesladený čaj alebo vodu - cca 3 litre. Neide mi o chudnutie, skôr o udržanie váhy. Čo si o tom myslíte? Ďakujem Dobrý deň, Je veľa názorov na očistné kúry. Podľa môjho názoru majú očistné kúry 1x krát do týždňa priaznivý efekt, nie sú však vhodné pre deti, adolescentov, tehotné ženy a ľudí s chronickými ochoreniami napr. cukrovka.

2013-10-03 11:01:03 - otázka od: miriam.spisakova mam 14 rocnu dceru ktora ma vysku 161 a 73kg 3x do tyzdna ma trening begbintonu aj napriek tomu nemoze zhodit ziadne kila ma rada sladke ale to sme obmedzili co by mala dodrziavat aby nieco schudla Dobrý deň, Bedminton ako aeróbna pohybová aktivita je pre Vašu dcéru určite vhodná. Platí jednoduchá zásada. Ak chce človek schudnúť, jeho denný energetický príjem nesmie prevýšiť výdaj. Je potrebné jesť pravidelne aj 5 krát za deň v menších dávkach, nejesť neskoro večer a vylúčiť z jedálnička všetky tučné a sladké jedlá, rovnako sladké nápoje. Jesť veľa zeleniny, dodržiavať pitný režim a vylúčiť akékoľvek rýchle stravovanie vo fast foodoch.

2013-10-03 11:01:30 - otázka od: stefan nechapem preco sa stale pise, a diskutuje len a len o chudnuti. su ludia ktori potrebuju a chcu aj pribrat.aj oni maju problem. pripada mi to hodne diskriminacne,i ked to slovo nemam rad. dakujem Dobrý deň, Obezita je v dnešnej dobe globálny problém a jeden z najčastejších rizikových faktorov predčasnej úmrtnosti. Preto je liečbe obezity venovaná taká pozornosť. Uvedomujem si, že veľa ľudí má pravé opačný problém ako spomínate vy, avšak z dôvodov, ktoré som Vám vymenoval je manažmentu obezity venovaný taký veľký priestor.

2013-10-03 11:01:56 - otázka od: Monika Dobrý deň, pán doktor, mám problém od malička, som plnoštíhla. Teraz mám 40 rokov, výšku 172 com a váhu 80 kg. Mám dcéru 12 ročnú a tiež má taký istý problém ako ja. Má 160 cm a 65 kg. Stravujeme sa pomerne zdravo, sladkosti len obmedzene. Mám druhú dcéru a tá je zas veľmi štíhla po manželovi. Poradili by ste mi, akým spôsobom by som mala sebe a dcére upraviť jedalníček. Ďakujem. Monika Dobrý deň, V rámci úpravy jedálnička by som Vám odporučil jesť pravidelne v menších dávkach, jesť veľa zeleniny, dodržiavať pitný režim aspoň 2 litre denne, avšak úplne vylúčiť sladené nápoje, tučné a sladké jedlá. Nejesť neskoro večer a v noci a pravidelne sa venovať aeróbnej pohybovej aktivite.

2013-10-03 11:02:39 - otázka od: Kamil Dobry den, mozno otazka z ineho sudka. Moj 14-rocny syn sportuje. Treningov, zapasov, pohybu ma viac nez dost. Pred zaciatkom sezony bol na prehliadke, kde mu doktorka nedokazala namerat ziaden tuk. Je to vobec dobre ? Hovori sa ze v pripade nudze telo vyuziva svoje tukove zasoby. A ked nie su ziadne ? Neexistuje nejaka "dieta", kde by sa nejake vytvorili ? Dakuejm Dobrý deň, Vo všeobecnosti platí pravidlo o zachovaní energie. Ak je výdaj väčší ako príjem, tak dochádza k úbytku tukového tkaniva, preto treba životosprávu upraviť tak, aby energetická bilancia nebola negatívna, ale vyrovnaná prípadne pozitívna o to viac, že sa jedná o mladý rastúci organizmus.

2013-10-03 11:03:01 - otázka od: Erika Dobry den, ja by som sa chcela spytat, za obezitu alebo nadvahu mozu aj geny? A nakolko je to ovplyvnitelne genetikou? Pri bielkovinovej diete sa odburava aj vnutorny tuk alebo len vonkajsi? Pretoze podla mojich informacii je vnutorny tuk nebezpecnejsi nez vonkajsi Dobrý deň, Áno. Obezita a nadváha je do veľkej miery otázkou genetiky, avšak nie je možné za vlastnú nadváhu či obezitu obviňovať svoje gény. Zdravý človek, ktorý ma genetickú predispozíciu, ale stravuje sa zdravo, dáva si pozor na to čo je a dostatočne sa venuje fyzickej aktivite nebude obézny. Zo zdravotného hľadiska je najrizikovejší viscerálny (vnútrobrušný) tuk, ktorý patrí medzi rizikové faktory kardiovaskulárnych ochorení. Pri bielkovinovej diéte sa odbúrava aj „vnútorný“ aj „vonkajší“ tuk. Muži majú častejšie problém práve s ukladaním tuku v oblasti brucha a ženy v oblasti bokov a dolných partií, ale nie je to pravidlom.

2013-10-03 11:03:22 - otázka od: jano Pan doktor,mam 55 r.ako som prestal fajčit vyskočilami vaha na 102 kg pri vyske 180 cm čo je dost.už rok sa pokušam schudnut tak,že o 18.00 už vobec nejem ale akosi to nefunguje.Poradte prosim. Dobrý deň, Často sa stáva, že keď človek prestane fajčiť, začne priberať. Vo Vašom prípade je redukcia potrebná najmä zo zdravotného hľadiska vzhľadom na Váš vek. Ja sa venujem redukcii pomocou proteínovej diéty, takže to je jedna z možností. Ak máte záujem o bližšie informácie, kontaktujte ma.

2013-10-03 11:03:46 - otázka od: Viera Zlepšuje táto diéta aj hodnoty krvného tlaku? Dobrý deň, Obezita je jedným z rizikových faktorov esenciálnej hypertenzie. Diéta sama o sebe neznižuje hodnoty krvného tlaku, avšak výsledkom redukcie pomocou tejto diéty sú normálne hodnoty BMI a percenta telesného tuku, čo má za následok elimináciu rizikového faktora a úpravu resp. zníženie hodnoty krvného tlaku.

2013-10-03 11:04:25 - otázka od: Jarka Aky je Vas nazor na alkalicku dietu ? Podla nej je Vami odporucana zvysena konzumacia masa nezdrava. (Zatiaľ čo niektoré potraviny tvoria v tele kyselinu, pôsobia iné zas alkalicky (zásadito). Pre stres a vysoký príjem mäsa, hotových produktov,kávy a cukru je naše telo väčšinou prekyslené. To blokuje odbúravanie tukov, my sa cítime zle a naše telo sa ťažšie zbavuje jedovatých látok. V zásaditých potravinách je veľa bioaktívnych látok a vlákniny. To znamená, že v prekyslenom organizme sa zaručene ťažšie zbavíte nadbytočného tuku. Zásadité potraviny môžeme konzumovať skoro v neobmedzenom množstve a aj tak nepriberieme. Kto prijíma 70 % zásaditých a 30 % kyslých potravín, môže sa zakrátko tešiť novej postave. Dobrý deň, Princípom proteínovej diéty je zvýšený príjem proteínov, no nielen bielkovín z mäsa, ale i bielkovín zo sóje a výrobkov zo sóje, ktoré sa radia skôr medzi zásadotvorné. Jedlá PROTISSIMO® obsahujú vysokokvalitné bielkoviny zo sóje. V redukčnom programe PROTISSIMO® sú proteínové jedlá dopĺňané neobmedzenou konzumáciou zeleniny, ktorá je zásadotvorná. Produkty PROTISSIMO® zároveň majú znížený obsah sacharidov. Ak v rámci diétneho programu dodržiavame všetky odporúčania (konzumujeme dostatočné množstvo zeleniny) určite nepríde k prekysleniu organizmu. Dôkazom toho je, že naši pacienti, ktorí dodržiavajú všetky zásady skutočne redukujú nadbytočný tuk, a to nie len vonkajší, ale aj viscerálny. Redukčný program PROTISSIMO® je dôkladne prepracovaný čo do zloženia jednotlivých jedál aj čo do kombinácie. Je rokmi používania overený a klinickými štúdiami podložený. Učí tiež osvojiť si zdravé stravovacie návyky, ktoré po redukcii treba dodržiavať, aby sa telesná hmotnosť udržala.

2013-10-03 11:05:58 - otázka od: Vanessa Ako sa liečiť L-Thyroxinom 50 na štítnu zľazu a nepriberať? Beriem ho asi 3 mes. l tbl.denne a pribrala som 3 kg. Mám veľkú chuť na jedlo. Ďakujem Dobrý deň, Ak sú laboratórne výsledky v norme a ste v stave eutyreózy, teda štítna žľaza pri užívaní 50 µg L-tyroxínu pracuje správne, teda nie je znížená činnosť, tak priberanie na váhe nie je otázka choroby štítnej žľazy, ale nevyrovnanej energetickej bilancie, teda príjem je väčší ako výdaj.

2013-10-03 11:06:21 - otázka od: Ladislav Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať, kde nájdem Vaše Centrum chudnutia? Ďakujem. Ladislav Dobrý deň, Naše centrum sa nachádza v budove Polikliniky Mýtna 5 v Bratislave na 3. poschodí.

2013-10-03 11:06:47 - otázka od: Teo Dobrý deň. Sú jedlá PROTISSIMO chutné, či chutia ako z prášku? Dobrý deň, Na základe referencií od našich klientov, sú jedlá chutné a diéta je dobre zvládnuteľná počas celého priebehu aj vďaka tomu, že ponúka na výber až 60 rôznych príchutí.

2013-10-03 11:07:10 - otázka od: Izabela Máte aj internetovú stránku, kde by som sa mohla o diéte dozvedieť viac? Dobrý deň, Áno. Link na našu internetovú stránku sa nachádza aj v článku. Základné informácie, cenník, zoznam produktov a kontakt nájdete na www.zdravoschudnut.sk

2013-10-03 11:08:39 - otázka od: Zoe Ako sa u Vás vyšetruje pacient? Ako zisťujete účinnosť diéty? Dobrý deň, Každý pacient absolvuje v rámci vstupnej konzultácie aj meranie na prístroji InBody 230, ktorý vyhodnotí všetky telesné parametre ako množstvo svalového, tukového tkaniva, obsah vody v tele, BMI, pomer pása a bokov. Účinnosť diéty sa overuje na základe kontrolných meraní každé 3-4 týždne, ktoré zachytávajú dynamiku redukcie a objektivizujú redukciu na úkor tukového tkaniva.

2013-10-03 11:09:04 - otázka od: Oliver Sú Vami ponúkané produkty originál PROTISSIMO? Dobrý deň, Áno, naše produkty sú originál PROTISSIMO®.

2013-10-03 11:09:29 - otázka od: Lívia z Bratislavy Dobry den, dalo by sa s Vami dohodnut aj stretnutie? Ak ano, bolo by to mozne vo vecernych hodinach? (kvoli pracovnej vytazenosti) Za odpoved vopred dakujem. Dobrý deň, Áno. Vieme sa dohodnúť aj na konzultácii vo večerných hodinách, najneskôr však o 18:00 hodine. Ak máte záujem o vstupnú konzultáciu a meranie, kontaktujte ma.

2013-10-03 11:09:50 - otázka od: Mishela Zdravim, je vhodna tato dieta aj pre ludi, ktori chcu schudnut iba cca 4kg? Ako to potom funguje? Musim zacat s 1. fazou? Dobrý deň, Pri redukciách okolo 4 kg stačí často úprava jedálnička a pravidelná pohybová aktivita. Je možné však chudnutie aj pomocou bielkovinovej diéty. Pri redukciách okolo 4 kg spravidla začíname od 2. fázy.

2013-10-03 11:10:26 - otázka od: Zuzana Dobrý deň pán doktor, je možné absolvovať túto diétu aj keď dojčím, som po pôrode a potrebujem schudnúť popôrodné kilá? Ďakujem za odpoveď. Zuzana Dobrý deň, Tehotenstvo a dojčenie patria medzi kontraindikácie diéty, čiže ju nie je možné nasadiť. Ak nemáte žiadne iné chronické ochorenia, pri ktorých je takisto kontraindikované začať s redukčným programom, po ukončení dojčenia je samozrejme možné s diétou začať.

2013-10-03 11:11:00 - otázka od: Viera Tomičová Poznám bielkovinovú dietu PROTISSIMO, užívala som ju. No veľmi mi nechutila až na niekoľko málo druhov. Ale žiaľ nič to s mojou váhou neurobilo, až na vyprázdnenie peňaženky, Pretože tieto produkty sú šeredne drahé. Mám zato, že všetky diety by sa mali zrušiť a zamerať liečenie na vypestovanie pevnej vôľe. To je to najhlavnejšie pre udržanie hmotnosti. Pokiaľ si ju človek nevypestuje je zbytočná akákoľvek dieta. Dobrý deň, Ja mám z osobnej skúsenosti práve opačné referencie. Väčšina jedál klientom chutí až na pár druhov. Mne sa osobne sa ešte nestalo, že by klient pri dodržiavaní všetkých zásad nechudol. Neviem v čom mohol byť vo Vašom prípade problém, bolo by potrebné poznať vašu anamnézu. Čo sa týka ceny produktov je na zvážení každého, či sú produkty drahé alebo naopak. Keďže jedno jedlo stojí priemerne 2,80 € stáva sa nám často, že klient povie, že ho to v konečnom dôsledku vyjde ešte lacnejšie, pretože bol zvyknutý sa štandardne stravovať reštauračnou formou, kde sa cena napríklad obedového menu pohybuje od 4-6 €. Samozrejme vyjde to drahšie, ak si doma pripravujete jedlo, je však dôležité si uvedomiť, že tam kde nahradíte nejaké jedlo počas dňa produktom PROTISSIMO®, tam ušetríte na klasických potravinách a teda reálna cena diéty je tento rozdiel. Čo sa týka pevnej vôle, je to presne ako hovoríte. Žiadna diéta nie je účinná, rovnako ani táto, ak človek nemá pevnú vôľu. Výhodou tejto diéty je to, že pri pevnej vôli, odhodlaní a systematickom prístupe bez porušovania zásad je redukcia udržiavaná v mantineloch odbúravania výhradne tukového tkaniva, čo je vždy cieľom, pretože neznižujeme číslo na váhe, ale ide nám práve o redukciu percenta telesného tuku. Často sa stáva, že človek síce má pevnú vôľu, ale chudne " na vlastnú päsť" stratí kilogramy, ale práve zo svalov, čo nie je cieľom. Súhlasím s vami, že pokiaľ si človek nevypestuje pevnú vôľu je akákoľvek diéta zbytočná.

2013-10-03 11:11:40 - otázka od: Martin Prečo je potrebné pri chudnutí prijímať vyššie množstvo bielkovín? Dobrý deň, Jedlá majú vysoký obsah bielkovín, ktoré sa v organizme štiepia na tzv. ketolátky, ktoré sú alternatívnym zdrojom energie pre mozog, navodzujú pocit nasýtenia a rovnako sa spolupodieľajú na ochrane svalového tkaniva ako zdroja energie. Znížený obsah sacharidov súčasne znižuje hladiny inzulínu, ktorý má antilipolytický účinok (menšia ochota organizmu odbúravať zásobné tukové tkanivo). Toto metabolické nastavenie teda vedie k aktivácii odbúravania tukového tkaniva, pričom svalové tkanivo ostáva chránené pred odbúravaním ako zdroj energie.

2013-10-03 11:12:19 - otázka od: Denisa dobry den,,, takze rada by som sa dozvedela coho, kolko a ako casto mam alebo mozem jest, samozrejme + pohyb, aby som schudla,, mam 24 rokov, 175 cm vysku a 80 kil... beriem eutirox 50 lebo mam uz 7 rokov problem so stitnou zlazou,, tak vas chcem poprosit o nejaku rado alebo nejake ine stravovacie navyky. dakujem Dobrý deň, Ak nemáte záujem o redukciu konkrétnym diétnym programom, ale iba zmenou životného štýlu, poradil by som Vám vylúčiť z jedálnička akékoľvek mastné tučné jedlá, sladkosti, všetky sladené sýtené nápoje. Je dôležité jedávať pravidelne aj 5 krát denne, pričom si jedlo rozdeliť na menšie dávky. Nejedávajte neskoro večer a vyhýbajte sa akejkoľvek forme rýchleho stravovania. Jedzte veľa zeleniny, dodržiavajte pitný režim aspoň 2 l denne (najvhodnejšia je čistá voda). Čo sa týka pohybu, na redukciu tukového tkaniva sú vhodné aeróbne aktivity ako beh, bicyklovanie, plávanie atď. v trvaní 30-60 min, frekvencia by mala byť 3-5 x týždenne a intenzita 55-65 % maximálnej aeróbnej kapacity - (220 - vek) x 0,55 až 0,65. Ak užívate Euthyrox vo vhodnej dávke a výsledky máte v norme, správne liečená znížená funkcia štítnej žľazy sa nepodieľa na priberaní.

2013-10-03 11:12:47 - otázka od: hela Dobrý deň pán doktor.Mám 54 rokov ,výšku 163cm a váhu 84kg.Som žena v strednom veku a už v prechode.Niekedy som fajčila asi 20 cigariet denne.Ako náhle som prestala z dňa na deń, za rok som pribrala 20kg,ktorých sa dodnes neviem zbaviť.Už som skúšala hocijaké diéty, ale nič nepomohlo,práve naopak, akonáhle som prestala,nabrala som dvojnásobok a dodnes nemôžem zhodi´t tých 20kg.Najviac ma trápi okolo pásu tzv. pneumatika.Neviete mi prosím Vás poradi´t čo mám robiť?Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď. Dobrý deň, Hormonálne zmeny u žien v prechode a rovnako ukončenie fajčenia sa podieľajú problémoch s nadváhou či obezitou. Človek je zvyknutý na určitý druh stravovania a tak isto množstvo a drží si svoju hmotnosť, avšak ak v organizme nastanú hormonálne a metabolické zmeny ako vo vašom prípade a stravovanie, na ktoré ste boli zvyknutá ostáva nezmenené stáva sa to, čo aj Vám. Práve viscerálny tuk v oblasti brucha je zo zdravotného hľadiska najrizikovejší. Je veľa možností a diétnych programov. S bielkovinovou diétou, ktorej sa venujem mám pozitívne skúseností a pri dodržiavaní všetkých zásad je redukcia dlhodobá bez opätovného naberania po ukončení diéty. V prípade ďalších informácii o diéte ma kontaktujte.

2013-10-03 11:13:25 - otázka od: olga Dobrý deň.Mám 61 rokov achcela by som sa spýtať ako by som mohla schudnuť ale zdravo v podstate celý život bojujem s nadváhou potrebovala by som schudnuť aspon 15 kg.Poradíte mi ako nastavit diétu.Podotýkam že vždy som jedla nepravidelne ale teraz som už doma ,a chcela by som si urobyť radost.Ďakujem a prajem pekný deň. Dobrý deň, Redukčný program PROTISSIMO®, ktorému sa venujem ponúka zdravé chudnutie s dlhodobým efektom pri dodržiavaní všetkých zásad. Ak máte záujem o bližšie informácie, alebo chcete inak konkrétnejšie poradiť, kontaktujte ma prosím e-mailom alebo telefonicky.

2013-10-03 11:13:52 - otázka od: Martin Dobry den pan Klein. Chcel by som sa opytat ake je optimalne percentualne zlozenie stravy bielkoviny,sachadiry,tuky pre bezneho cloveka. A tiez aky druh stravy je najlepsie konzumovat po treningu resp. pred treningom ? Dakujem za odpoved. S pozdravom Martin Dobrý deň, Optimálne percentuálne zloženie zdrojov energie pre bežného zdravého človeka je 45-65 % sacharidov, 20-35 % tukov a 10-35 % proteínov. Pokiaľ ide o to, čo konzumovať po resp. pred tréningom, ide najmä o charakter tréningu. Ak sa jedná o vytrvalostnú fyzickú aktivitu, je potrebné telu dodať po tréningu sacharidy s menším množstvom bielkovín. Možnosťou je proteínový nápoj s obsahom sacharidov. Po silovom cvičení je potrebné dodať telu najmä bielkoviny pre dobrú regeneráciu svalov v kombinácii so zeleninou. Dôležitý je taktiež pitný režim.

2013-10-03 11:15:24 - otázka od: Alexandra Dobry den pan doktor, ja by som mala skor opacnu otazku a to ako pribrat. Mam 169 cm a 45 kg. Naozaj uz som skusila vsetko a chut do jedla mi teda nechyba, ale rucicka na vahe nie a nie sa pohnut. Dakujem. Dobrý deň, Ľudia, ktorí majú opačný problém a teda nevedia pribrať majú vyššie hodnoty bazálneho metabolizmu. Organizmus priberá vtedy ak jeho príjem prevýši výdaj. Je preto potrebné poznať hodnoty svojho bazálneho metabolizmu a tomu prispôsobiť príjem energie. Samozrejme k bazálnemu výdaju treba pripočítať energetický výdaj počas denných aktivít. Existuje viacero metód na odhad bazálneho metabolizmu spolu s výdajom podľa úrovne dennej aktivity. Jedno z týchto metód je Harrisov-Benedictov vzorec. http://www.nafwa.org/harrisbenedict.php tu je link na jeho výpočet.

2013-10-03 11:15:53 - otázka od: Anezka Ulmanova Zdravím Vás, mám 58 rokov, celý život nadváhu... Je táto Vaša metóda vhodná aj pre tento vek? Koľko stojí táto cesta zdravého chudnutia pod Vaším profesným vedením./čo možno najpresnejšie.../.Ďakujem Vám za Vašu odpoveď. A.U. Dobrý deň, Náš redukčný program je vhodný aj pre Váš vek. Cenu tohto redukčného programu je veľmi ťažké odhadnúť, pretože každý jedinec redukuje iným tempom a teda aj trvanie diéty je rôzne. Základné informácie sú na našej stránke www.zdravoschudnut.sk. Ak máte záujem o bližšie informácie kontaktujte ma prosím telefonicky alebo e-mailom.

2013-10-03 11:16:17 - otázka od: Slavo Mám 126 kg, výšku 181 cm dal som sa na chudnutie, 4 x týždenne prejdem 6 km zrýchlenou chôdzou. Kontrolujem stravu, jem max 6000 kJ, čo urobiť aby mi po schudnutí neovisla koža na bruchu. Chcem schudnúť pod 100 kg. Ďakujem Dobrý deň, Existuje niekoľko princípov, ktoré sú prevenciou ovisnutej kože po redukcii. 1. redukovať postupne v priebehu dlhšieho časového obdobia, 2. dodržiavať pitný režim, aby bola koža dostatočne hydratovaná. Pri veľmi veľkých redukciách u morbídne obéznych pacientov sa niekedy tomuto problému nedá predísť. Na trhu existujú rôzne prípravky na podporu elasticity kože, nemám s nimi však skúsenosti. Radikálnejším riešením je plastická operácia.

2013-10-03 11:18:02 - otázka od: mia Dobry den, chcem sa opytat ako mam schudnut, ked uzivam antipsychotika? Dakujem Dobrý deň, Napíšte mi do mailu, aké antipsyschotikum užívate, koľko chcete zredukovať a nejaké bližšie informácie ohľadom vášho veku, ako dlho liek užívate, či ste aj predtým mali problémy s hmotnosťou atď.

2013-10-03 11:20:07 - otázka od: Renáta Múčkova Dobrý deň , 1. môže túto metódu používať aj človek liečiaci sa na štítnu žlazu(L-tyroxin 125 )mám nadváhu 2.aká je cena na tieto produkty a vyšetrenie Dobrý deň, Áno. Ak máte stabilizovanú funkciu štítnej žľazy, je možné nasadiť tento redukčný program aj počas liečby. Cenu celého programu je ťažko odhadnúť, keďže každý redukuje iným tempom a iný počet kilogramov. Základné informácie sú na našej stránke www.zdravoschudnut.sk. V prípade záujmu o podrobnejšie informácie ma prosím kontaktujte.

2013-10-03 11:20:39 - otázka od: Iveta Mám 45 rokov a za posledný rok som pribrala 9 kg. Myslím si , že najväčší problém je v tom , že som v prechode a hormóny účinkujú.Moje stravovanie ja asi také : ráno káva , obed jogurt alebo rožok..., o 15.00 - hlavné jedlo, večer sladkosti. Mám sedavé zamestnanie. Prosím o radu ako schudnúť. Dobrý deň, Ak ste v prechode, vaše problémy s priberaním môžu súvisieť s hormonálnymi zmenami. Z Vášho jedálnička by som určite vylúčil sladkosti, a keďže máte sedavé zamestnanie, bolo by vhodné, aby ste sa začali venovať aeróbnej fyzickej aktivite (beh, bicykel, plávanie).

2013-10-03 11:23:12 - otázka od: anna stredova dobry den. aky je mozny vahovy ubytok s touto dietou? na kolko dni je a aka je cena? je vhodna pre kazdeho alebo je to nejako obmedzene? dakujem vopred za odpoved a prajem pekny den stredova anna Dobrý deň, Mám klienta, ktorý schudol vyše 50 kg. Veľké redukcie si vyžadujú dlhé časové obdobie a je samozrejme nutné kontrolovať laboratórne parametre. Počet dní je individuálny, závisí najmä od stupňa nadváhy resp. obezity. Diéta je vhodná pre všetkých inak zdravých dospelých ľudí. Pri niektorých ochoreniach je možné diétu nasadiť, avšak je dôležité postupovať opatrne, absolvovať kontrolné vyšetrenia a sledovať laboratórne parametre. Sú ochorenia, ktoré patria medzi absolútne kontraindikácie, kedy sa diétny program nenasadzuje. Viac informácií o kontraindikáciách nájdete na našej stránke alebo našom blogu http://zdravoschudnut.blogspot.sk/

2013-10-03 11:29:01 - otázka od: Katarína Dobrý deň.Mám 52 rokov meriam 156cm a vážim 58 kg.Neviem či som tučná ale ako každá žena by som potrebovala schudnúť. U mňa to znamená dostať sa na váhu 54 kg.Ja viem je to len pár kg ale ja to nedokážem.Možno je to smiešne ale 3 roky sa o to pokúšam a .... Nie som velká jedáčka ale v čom robím chybu je to že večer keď som pri telke sama, tak žerem a žerem.Nedokážem si rozkázať ako predtým keď som bola mladšia začnem jesť keď len tyčinky a potom už pokračujem.Možno sa vam zdá že vá zaťažujem takou sprostosťou ale ja 3 roky neviem schudnúť tých sprostých 4kg viem že všetko je vo mne prečítala som knihy študujem internet funguje to 2 dni a som tam kde som bola.Neviem či to je vekom že si neviem rozkázať,pravda je že keď vidím tie ženy čo sú tučnejšie a mladšie tak sa upokojujem ale začínam byť v menopauze a čo potom so mnou.Ked teraz nie tak kedy.Nemám pevnú vôlu čo som prekvapená neviem si rozkázať a hanbím sa sama sa seba.Viem možno to ani nie je otázka pre vás ale skúšam všetko.Jem všetko ale s mierou pretože mám problémy so žalúdkom.Ale keď sa napráskam v noci o 23.00 tak aké problémy.Idem spať s bolesťami žalúdka výčitkami poviem si nikdy viac a zajtra som tam kde som bola. Ak mi aj neodpoviete nevadí lebo keď si niekto nevie sám sebe rozkázať tak aká že rada.Buď chcem alebo nie! Ja chcem veľmi chcem ale ako Pekný slnečný deň prajem a veľa úspechov v práci a ďakujem aspoň za prečítanie Dobrý deň, Jediné čo potrebujete je pevnú vôľu, obmedziť večerné jedenie pred telkou a namiesto toho si ísť zabehať. Aj Vám pekný deň.

2013-10-03 11:29:29 - otázka od: Hanka Dobrý deň pán doktor. Tento projekt ma zaujíma, máte svoju pobočku aj v Žiline, alebo niekde okolo? Ďakujem. Dobrý deň, Na tejto stránke nájdete zoznam všetkých centier rozdelených podľa krajov, ktoré sa venujú tomuto diétnemu programu http://www.protissimo.com/page/specializovane-centra/s38.aspx

2013-10-03 11:30:01 - otázka od: Orim:) Dobry den pan doktor,ja mam otazku,ci popri vyzivovom poradenstve spolupracujete aj s nejakymi trenermi.Lebo viem,ze zmena je dolezita aj v oblasti stravovania ale aby aj telo nezahalalo.Mate zastupenie aj v ramci Nitrianskeho kraja?dakujem za odpoved Dobrý deň, Zastúpenie v Nitrianskom kraji momentálne nemáme, je to však plán do budúcna. Ja osobne s trénermi nespolupracujem, ale v prípade záujmu Vám viem poskytnúť kontakt na skúseného trénera.

2013-10-03 11:47:11 - otázka od: Jak se dari harry Dobry den pan doktor, chcem sa vas opytat ci je mozne kombinovat vasu dietu aj s alkoholom alebo z alkoholu budem viac priberat ako chudnut s vasou dietou? V pripade vasej diety musim prestat pit? Dobrý deň, V priebehu diéty je pitie alkoholu vylúčené. Až od 3. fázy je možné konzumovať 2 dl kvalitného suchého vína resp. malé pivo zásadne k jedlu.

2013-10-03 11:47:59 - otázka od: Milan Dobrý deň. Mám nepravidelnu stravu, pracujem na smeny cca 25 rokov, prestal som fajčiť pred cca 2 rokmi, mám 170cm 85kg ruky nohy "tenké" a brucho ako pavúk :).Venujem sa rýchlej chôdzi a bicyklujem. Mám realnu šancu zbaviť sa brucha a dostať sa na váhu cca 70-75kg ? Ďakujem Dobrý deň, Šancu máte, ak upravíte svoj jedálniček a budete sa naďalej venovať pravidelnej pohybovej aktivite. Ak máte záujem, môžete vyskúšať náš redukčný program.

2013-10-03 11:51:18 - otázka od: Marek Dobrý deň chcem sa opitat mam 22rokov 175 cm /82 kíl na ktoré som sa dostal po operácii žlčníka a nemôžem sa ani za nič dostať na pôvodných 70 nepotrebujem veľa schudnúť chcem sa skôr cítiť lepšie a dostať sa do formy pred priateľkinou stužkovou ktorá je tak za 2 mesiace diéty my nikdy moc nepomohli hlavne teraz keď už nemám žlčník a pri cvičení dlho nevydržím lebo sa nedokážem sústrediť na tu jednu činnosť dlksie ako 10-15 minúť môžete my poradiť ako dosiahnuť požadovaný výsledok?? Teda ako sa dostať aspoň na pôvodnú hmotnosť? Vopred ďakujem Dobrý deň, Ak ste sa začali venovať fyzickej aktivite s cieľom zredukovať, pre želaný výsledok je potrebné, aby ste sa športovaniu venovali v dostatočnej miere. Aspoň 3-5 x týždenne, v trvaní 30-60 minút s intenzitou 55-65 % maximálnej aeróbnej kapacity - (220-vek)x 0,55 až 0,65.

2013-10-03 11:56:14 - otázka od: Sisa Dobrý deň pán doktor, ja mám opačný problém, potrebujem pribrať, už 10 rokov sa snažím nabrať na váhe, napriek pravidelnej strave a neobmedzovaní sa v jedení a žiadnej absolvovanej diéte, komplexných vyšetreniach bez nálezu zdravotných problémov, vyšetrení štítnej žľazy, hormonálneho profilu i absolvovaní vyšetrenia gastrofibroskopie bez nálezu i predpísaným užívaným mliečkam od lekára, ktoré sa predpisuju starším a chorým ľu´dom po operáciach a pod. sa moja váha roky drži na 42 kilách váhy.Mám po tridsiatke, do tej doby moja váha bola úmerná k výške, nikdy som pod 50 kíl nemala.Zmena nastala po pôrode.Viete mi poradiť?Pekný deň. Dobrý deň, Váš problém môže mať napriek uvedenému aj ďalšie príčiny z medicínskeho hľadiska. Vzhľadom na to, že nemám k dispozícii výsledky všetkých vyšetrení, je náročné sa k Vášmu problému vyjadriť. V prípade záujmu o podrobnejšie rozobratie Vášho problému ma kontaktujte.

2013-10-03 11:56:48 - otázka od: mirka Podľa popisu mi to dosť pripomína Dukanovú dietu. Tiež su tam 4 fazy, je zameraná na konzumáciu biekovín. vychádzate z nej? Dobrý deň, Princíp je podobný ako u Dukanovej diéty. Redukčný program je tiež rozdelený do 4. fáz. Výhodou redukčného programu PROTISSIMO® je najmä časová nenáročnosť prípravy jedál.

2013-10-03 11:57:28 - otázka od: Alžbeta Dobrý deň pán doktor. Mohla by som absolvovať diétu ak mám zníženú funkciu štítnej žľazy beriem euthyrox 137, cukrovku 2.typu a vysoký tlak na liekoch? Mám 61 rokov.ĎAKUJEM Dobrý deň, Je možné nasadiť diétny program, avšak opatrne a s pravidelným kontrolovaním všetkých laboratórnych parametrov, výlučne pod lekárskym dohľadom.

2013-10-03 11:59:22 - otázka od: dana loubova prosim kde v CR kupim tieto produkty.Dakujem Dobrý deň, Na tejto stránke máte rozpis centier, ktoré sa venujú redukčnému programu PROTISSIMO® v Českej republike. http://www.protissimo.com/page/specializovana-centra/s18.aspx

2013-10-03 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Zdravoschudnut.sk  |  Zdroj: zdravoschudnut.sk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia