Naštartujte sa s detoxom: Týchto problémov vás dokáže zbaviť

Očistite sa teraz po zimnom období, zbavíte sa škodlivých látok.
2013-04-26 15:30:00

Detoxikácia organizmu je reálna vec! Je to proces odstraňovania a neutralizácie toxických látok nahromadených v organizme najmä počas zimných mesiacov. Prečo k týmto "zimným nánosom” dochádza? Pretože v zime jeme v oveľa väčšej miere údeniny a mastné potraviny, nadbytok živočíšnych potravín, tuku, cukru a výrobkov z bielej múky, pijeme viac nápojov s obsahom kofeínu a alkohol.

V zime svaly ležia na gauči a pracuje len palec – prepína televízne kanály. A to je málo na to, aby “svalová pumpa” vytláčala odpadové látky z tela, a tak sa tam hromadia.

Tieto problémy nás trápia po zime

Okrem toho stres z nedostatku slnečného svetla, postupný deficit vitamínov a vlákniny, prípadné užívanie liekov (Vás nebolieva hlava?) – a už je na svete problém s únavou a spánkom, oslabenou imunitou, poruchami koncentrácie, bolesťami hlavy a kĺbov. Zmeny nálady až agresivita, zhoršenie alergických príznakov, atopického ekzému a psoriázy, zápcha a poruchy trávenia a – samozrejme erektilná dysfunkcia sú prejavom bioakumulácie toxických vplyvov.

Aká by mala byť detoxikačná kúra?

Niektoré z uvedených príznakov môžu byť spôsobené aj vážnym ochorením, ale často stačí svojmu telu dopriať niekoľko dní alebo pár týždňov detoxikačnej kúry a veľa týchto nešpecifických problémov mizne…

Má to však jednu podmienku: použitá detoxikačná metóda musí zodpovedať biologickým princípom. Najlepšie je, keď takúto detoxikačnú kúru absolvujete pod dohľadom lekára, pretože po svete sa pohybuje čoraz viac “predavačov šťastia”, ktorí vám budú robiť analýzu vlasov, donekonečna opakovať črevné sprchy, predávať zázračné detoxikačné kvapky, robiť zázračné manipulácie energetickým poľom a podobné "spoľahlivosti".

Detoxikácia je reálna vec a môže byť veľmi účinná, ak si dáte poradiť.

2013-04-26 15:30:00  |  Foto: Flickr.com  |  Zdroj: Dr. Igor Bukovský, Ambulancia klinickej výživy

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia