Už žiadne svrbenie kože!

Zdroj: PR článok
2018-01-18 12:00:00

Život s atopickým ekzémom sa zvládne v ďaleko väčšej pohode, keď pochopíme, prečo toto trápenie vlastne vzniká a hlavne keď nájdeme spôsob, ako podráždenú kožu liečiť a vyriešiť otravné svrbenie.

Zhrňme si v krátkosti to, čo vieme o atopickej dermatitíde. Je to dedičné kožné ochorenie, pri ktorom sa oslabuje prirodzená funkcia kože. Tá je potom vďaka okolitému vplyvu vysušená, zapálená a svrbí. Je dobré pripraviť sa na to, že pokojné obdobie, kedy je pokožka relatívne v pokoji, môže vystriedať aj fáza, kedy sa opäť zapáli a človek by sa najradšej uškriabal. Tak s tým je koniec! Odborníkom sa totiž podarilo svrbenie raz a navždy skrotiť.

Konečne pokojný spánok

Každý atopik vám potvrdí, že svrbenie je snáď to najhoršie, čo atopickú dermatitídu sprevádza. Neškriabať sa, to vyžaduje pevné nervy, ale vysvetlite to napríklad malému dieťaťu, keď aj dospelému človeku to dá niekedy poriadne zabrať! Nech sa človek snaží akokoľvek, myšlienky na to, kedy to zase začne, bránia sústredeniu počas dňa na ďalšie veci a ani k dobrej nálade to nepridá. A čo potom v noci! Namiesto toho, aby sme si oddýchli, svrbiaca koža nás budí a ráno potom máme pocit, že sme sa vôbec nevyspali. Ale nezúfajte. Svrbenie sa dá zastaviť, len treba nájsť toho správneho pomocníka. Mal by byť čo najviac hygienický, aby precitlivenú kožu ešte viac nepodráždil a hlavne by mal rýchlo zabrať. A taký tu je!

Na trh ho uvádza francúzska dermokozmetika Bioderma. Atoderm SOS sprej je jedinečný a súčasne prvý bezkontaktný protisvrbivý produkt s ultraľahkou textúrou, ktorý sa postará o okamžitú úľavu od svrbenia a čo viac, tento efekt vám vydrží až po dobu šesť hodín! Okrem toho, že vďaka technológii Skin Relief a látke enoxolon kožu hneď upokojí, obsiahnutý vitamín PP a skvalén zaistí jej potrebnú hydratáciu a ochranu. Veľkosti produktu sú tiež výborne vymyslené, poznáme totiž dva typy – veľké balenie (200 ml) môžete mať doma a malé balenie (50 ml) stačí hodiť do kabelky či tašky, a tak môžete mať sprej vždy pri sebe. Odborné výskumy ukázali, že sprej je výborne tolerovaný 99,2 % pacientov s atopiou, a to vo všetkých vekových kategóriach, takže ho môžete s dôverou použiť aj na pokožku tých najmenších pacientov. Viac o novinke nájdete tu.

Vaša koža, váš poklad

Vždy, keď sa staráte o svoje telo, skúste myslieť na to, že koža nie je len vonkajší obal, ale váš najväčší orgán, vaša cennosť. A ak má sklony k atopii, potrebuje vašu pozornosť a lásku ešte oveľa viac, ako v prípade, že by ste bola úplne zdravá. Buďte teda vo výbere kozmetických produktov čo najnáročnejšia, nech máte istotu, že je vaše telo ako v bavlnke. Na umývanie je úžasný napríklad sprchový olej Atoderm. Ten kožu upokojuje, zabraňuje svrbeniu a už pri sprchovaní dáva pozor na to, aby sa pokožka nevysušovala.

Nevynechávajte ani následné krémovanie, zaberie vám to len chvíľku a vaša krehká koža to určite ocení. Skúste upokojujúci a zvláčňujúci balzam Atoderm Intensive Baume. Môžete s ním natrieť telo aj pleť a koža bude po ňom hĺbkovo vyživená a predovšetkým v bezpečí pred zlatým stafylokokom - narušiteľom, ktorý na atopickej koži spôsobuje nepríjemné zápaly. Dočítať sa o ňom môžete aj na portáli www.pravdyoatopii.sk. Tam nájdete všetko, čo vás v súvislosti s atopickou dermatitídou zaujíma, vrátane článkov od profesionálov z rôznych odborov a skutočných príbehov od atopických pacientov.

Fotogaléria

2018-01-18 12:00:00  |  Foto: Bioderma  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia