V obchodoch pribudne nový druh čokolády: Sľubuje chuť, ktorá vám poblázni zmysly!
Po tmavej, mliečnej a bielej čokoláde na trh prichádza štvrtý druh čokolády – rubínová. Novinka je ružovej farby a na rozdiel od predchádzajúcich spomenutých sa v nej údajne nenachádzajú žiadne umelé farbivá či príchute.
Posledným výdobytkom cukrovinárov bola biela čokoláda. Od jej zrodenia uplynulo už 80 rokov. Teraz prišli Švajčiari zo spoločnosti Barry Callebaut s novým nápadom – rubínovou čokoládou. Tá sa podľa tvorcov vyznačuje lahodnou ovocnou chuťou bez akýchkoľvek chemických prísad. Ružovú farbu má čokoláda vďaka tomu, že ju vyrábajú z unikátnych rubínových kakaových bôbov pochádzajúcich z niekoľkých regiónov sveta.
Čítajte viac: Osem sladkých snackov, ktoré vám pomôžu schudnúť: Neodopierajte si maškrty!
Štvrtý typ čokolády ponúka úplne nový druh chuťového zážitku – rubínová čokoláda nie je ani horká, ani mliečna, ani sladká. Má ovocný chuťový základ a podľa výrobcov je zmyslový pôžitok z jej konzumácie veľmi intenzívny.
This is the #rubychocolate that everyone is on about. Taste is like white choc w/ berry fruits - but all from bean... pic.twitter.com/NqGs90Lmda
— Andrew Baker (@ccAndrewBaker) 5. septembra 2017
Zürišská spoločnosť vyvíjala čokoládu 13 rokov, kým sa nová sladkosť konečne objavila na trhu. Až po niekoľkých spotrebiteľských prieskumoch bola spoločnosťou začiatkom septembra v Šanghaji oficiálne predstavená verejnosti. Podľa vyjadrenia spoločnosti môže trvať šesť až osemnásť mesiacov, kým sa nová čokoláda objaví v obchodoch rôznych krajín sveta.
BREAKING NEWS: We launched (>1yago) #RubyChocolate ⚡️, berry flavour comes from berries (no 'secret chemical process')! pic.twitter.com/VNtbl1P0HP
— Chocolatemakers (@SolkikiChocolat) 10. septembra 2017
nový druh čokolády rubínová čokoláda