Muži zabúdajú na pitný režim: Aké následky hrozia organizmu?

Obyčajná voda pre mnohých pánov možno nemá atraktívnu chuť, ale na uhasenie smädu je najlepšia.
Zdroj: red
2017-07-26 09:00:00

Pitný režim nie je záležitosťou, na ktorej by si muži obzvlášť zakladali. Pritom je dôležitý nielen v sparnom letnom počasí, ale celkovo pre správne fungovanie organizmu.

Naučte sa piť

Obyčajná voda pre mnohých pánov možno nemá atraktívnu chuť, ale na uhasenie smädu je najlepšia. Každý muž by mal denne prijať dva až tri litre tekutín. Ak športuje alebo má fyzicky náročnejšie povolanie, pokojne aj o liter viac. Tekutiny sa nachádzajú aj v strave, napríklad v niektorých druhoch ovocia a zeleniny. Nápoje ako také by však mali tvoriť až 80 % z celkového pitného príjmu s výnimkou mlieka, ktoré sa považuje za potravinu.

Pivo, káva a iné neresti

A čo káva, letné drinky, pivo a iné „voľnočasové“ nápoje? Kým si začnete viesť pitný denník, uvedomte si, že alkohol, vrátane orosenej „desiny“, sa do pitného režimu nezarátava. Podobne je to aj s kávou, ktorá z tela naopak vysáva vlahu. Preto takmer v každej kaviarni dostanete k espresu okrem malého keksíka aj pohár vody.

Vek nie je len číslo

Ešte horšie na tom s pitným režimom sú muži v rokoch, pretože u starších ľudí sa postupne vytráca pocit smädu. To môže byť pre zdravie nebezpečné, pretože s nedostatkom tekutín sa môžu v tele hromadiť odpadové látky. Zlý pitný režim má za následok únavu, zvyšuje nervozitu a horšie zvládanie stresu a navyše sa tak spomaľuje metabolizmus.

Menej, ale pravidelne

Tekutiny treba dávkovať postupne a v menších porciách. Ideálne viac dopoludnia a postupne k večeru znižovať ich príjem, aby ste si vzájomne nenarúšali spánok chodením na toaletu. Dodržiavanie pitného režimu, zdravá životospráva a dostatok pohybu sú predpokladom, že vás nebude trápiť problémová prostata ani vo vyššom veku. Poistiť si to môžete aj výživovými doplnkami nórskej kvality, akým je ProstaXin od NaturaMed Pharmaceuticals. Jeho sila spočíva v synergickom efekte aktívnych prírodných látok – výťažku z rastliny saw palmetto, zinku, selénu či lykopénu.

Mesačné balenie ProstaXinu teraz môžete vyskúšať zadarmo, len za cenu poštovného a balného. Viac informácií o produkte aj aktuálnej akcii získate na bezplatnej linke 0800 444 204 alebo na webovej stránke www.prostaxin.sk.

Fotogaléria

2017-07-26 09:00:00  |  Foto: red  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia