Podceňovaný vitamín K2. Prečo je tak dôležitý?

Vedeli ste o tom, že kostra slabne už po tridsiatke? Hýbte sa!
Zdroj: NaturaMed
2017-04-19 10:00:00

K2 nie je len pomenovanie pre druhý najvyšší vrch na svete, známe lezecké steny, starú električkovú súpravu, ale aj názov dôležitého vitamínu. Čo o ňom vlastne vieme?

Kostra slabne už po tridsiatke

Radi si zašportuje, zajazdíte na bicykli alebo obľubuje dlhé prechádzky v prírode? A viete, že robíte dobre? Podľa viacerých štatistik, až 60 percent nášho života mimo spánku strávime sedením. Preto je dôležité, aby sme zvyšné percentá využili aktívne a vyhli sa možným zdravotným problémom. Svoje telo by sme mali rozhýbať minimálne na 30 minút aspoň päťkrát do týždňa.

A to bez zdravých kostí jednoducho nejde. Vtedy do svojej funkcie nastupuje vitamín K2, ktorý udržiava normálny stav kostí a udržiava nás čo najdlhšie aktívnych.

Vstrebávanie vápniku do kostí

Zdravé kosti sa tiež spájajú s inou látkou – vápnikom. Ten je pre zdravie opornej sústavy rovnako dôležitý, avšak sa spája s rizikom zanášania ciev. Práve preto je tu vitamín K2, ktorý odvádza vápnik tam, kam má. A v neposlednom rade prispieva k normálnej zrážanlivosti krvi a udržaniu zdravého krvného obehu. Kombinácia vápnika a vitamínu K2 navyše pomáha zachovať silu zubov, svalov a podporuje funkciu imunitného systému.

Najrizikovejšou skupinou sú ženy po menopauze a muži po andropauze. Kosti sa vtedy obnovujú pomalšie a vápnik sa do nich nedostatočne vstrebáva.

Doplňte si zásoby

V bežnej strave je vitamín K2 veľmi vzácny. Nájdeme ho v živočíšnych tukoch, v malom množstve v rastlinných olejoch, v brokolici, špenáte, pečeni, vajciach, mlieku a zrejúcich syroch. Aby ste však pokryli svoju dennú dávku, museli by ste museli vypiť 5 litrov mlieka, zjesť 5 litrov jogurtu alebo 4,4 kilogramov hovädzieho masa.

Potrebné množstvo tohto dôležitého vitamínu nájdete aj v kvalitnom výživovom doplnku Vitamín K2 od NaturaMed Pharmaceuticals. Najlepší účinok dosiahnete pri dlhodobom užívaní, no už prvá kapsula spustí potrebné procesy v tele. Vitamín K2 sa užíva 1x denne, no pre väčší účinok možno užiť aj 2 kapsuly.

Kúpite z pohodlia domova na bezplatnej linke 0800 444 204 alebo na www.vitamink2.sk

Fotogaléria

2017-04-19 10:00:00  |  Foto: NaturaMed  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia