Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nový trend vo svete fitness, ktorý vás dostane do formy: Nebudete mať pocit, že cvičíte!

Program kladie veľký dôraz na muzikalitu, vyjadrenie textu piesne, pocitu, nálady prostredníctvom tanečných pohybov, a taktiež na funkcie ľudského tela.
Program kladie veľký dôraz na muzikalitu, vyjadrenie textu piesne, pocitu, nálady prostredníctvom tanečných pohybov, a taktiež na funkcie ľudského tela. (Zdroj: Tlačová správa)

Určite si pamätáte, keď na Slovensku prepukol ošiaľ zvaný Zumba. Sexy rytmy latinskej Ameriky, prvky aeróbneho cvičenia, fitness, veľká zábava, a zároveň sexy postava. Na hodinách sa, nie len cvičilo, ale vznikali aj nové priateľstvá. Nebolo nutné navštevovať posilňovňu, dvíhať činky a trápiť sa na strojoch, ku ktorým je niekedy potrebný návod na obsluhu.


Stačilo pohodlné oblečenie, mäkké tenisky, uterák a veľká fľaša vody. Mnohým tanečne menej nadaným však prekážalo, že nedokázali ihneď na prvej hodine zopakovať pohyby nohami, rukami a ešte pritom krútiť panvou. Práve preto si bývalý inštruktor Zumby a terajší zakladateľ nového programu Alejandro Angulo povedal, že urobí nový a lepší spôsob ako tancovať a zároveň posilňovať telo. A tak vznikol nový program Salsation® fitness.

Názov v sebe nesie dve slová SALSA a SENSATION. Salsa nie ako tanečný štýl, ale zo španielskeho slova salsa, čo v preklade znamená omáčka, program je totiž zmesou rôznych tanečných i hudobných štýlov a žánrov. Slovo sensation (senzácia, pocit), pretože program kladie veľký dôraz na muzikalitu, vyjadrenie textu piesne, pocitu, nálady prostredníctvom tanečných pohybov, a taktiež na funkcie ľudského tela.

„Salsation® je revolučný fitness program, ktorý prevádza funkčný tréning do inovatívnych tanečných pohybov. Každá hodina je nenáročná na zvládnutie krokov, zábavná a súčasne funkčná. Choreografie sú zostrojené špeciálnym spôsobom, ktorý umožňuje skryť tréning tak, aby mali cvičiaci pocit, že iba tancujú. Cvičenie je zábavné, plné vyjadrovania pocitov z hudby a tanca. Je určené pre všetkých bez rozdielu veku, ale taktiež cesta ako zlepšiť mobilitu svojho tela a vitalitu,“  vysvetľuje inštruktorka Salsation® fitness Michaela, ktorá hodiny vedie v Bratislave.

Čo robí program odlišným od ostatných?

Jedným z rozdielov čím sa Salsation® líši od iných programov je jeho zámer začleniť funkčné poyby ľudského tela do všetkých tanečných choreografií, ktoré pracujú na spôsob 3D. Znamená to, že využívajú všetky hladiny pohybu tela.


Varovanie napísané v tvári: Priveľa alkoholu spoznáte na svojom vzhľade!


„Funkčný tréning pomáha zvyšovať silu, výkonnosť, výdrž, zlepšovať stabilitu, mobilitu a flexibilitu, ktorú potrebujeme a využívame počas každodenného života. Na hodinách využívame základné pohyby ako tlačenie, ťahanie, otáčanie, zvyšovanie a znižovanie centra tela, chodenie či behanie,“ hovorí Michaela.

Prínosom Salsation® fitness je zlepšenie pohyblivosti tela a jeho zdatnosť v základných pohyboch využívaných denne. Tak cvičiacim dáva možnosť stupňovať a vylepšovať výkon, vďaka čomu môžu svoje ciele dosiahnúť bezpečne a zdravo.

"Výhodou spôsobu vedenia hodiny je aj snaha koncentrácie pozornosti na jednotlivé časti tela. Kľúčom sú napríklad izolácie. Vďaka nim sa každý naučí kontrolovať vlastné telo.  Znamená to vykonávanie pohybov izolovane jednotlivými časťami tela, bez ohľadu na ostatné. V praxi to znamená napríklad, pohybovať jedným ramenom, pričom  ostatné časti tela sú v pokoji. Väčšina tanečných fitness programov neučí izolácie, študenti sa učia len tanečné choreografie. Preto ľudia len opakujú po inštruktorovi, bez toho aby vedeli pôvod pohybu, jeho základnú formu a ako ho správne spraviť. Keď sa izolácie trénujú a sú správené dôkladne, pomáhajú cítiť hudbu, zdokonalovať pohyby, zlepšovať muzikalitu a celkovú kvalitu tanca,“ opisuje jedinečné prvky programu inštruktorka Michaela.

Zakladateľ Alejandro prezentuje Salsation® fitness prostredníctvom troch kľúčových zložiek: „Podeľ sa o lásku k tancu. Nechaj rozprávať tanec. Tanec nepadol nikdy tak dobre“. Ako tvrdí, nie sú to iba slogany, ale niečo o čom je presvedčený a drží sa toho pri každom prezentovaní programu či vedení vlastných hodín. Hovorí, že sú to princípy, ktoré chce rozniesť do celého sveta.

Ako pri iných fitness programoch, tak aj v tomto prípade platí, lepšie raz vidieť ako sto krát počuť. Preto nečakajte a vyhľadajte hodiny salsation® vo vašom meste.

Čítajte tiež: Drastická premena, z ktorej vám pobeží mráz po chrbte: Choroba zmenila fitness trénerku na nepoznanie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9