Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Koniec trápenia menom atopický ekzém

Tešte sa z príjemnej pokožky na dotyk vďaka EUCERIN. Zobraziť galériu (5)
Tešte sa z príjemnej pokožky na dotyk vďaka EUCERIN. (Zdroj: Eucerin)

Atopická dermatitída postihuje dospelých aj najmenšie deti. Ako bojovať s ekzémom v jeho akútnej aj chronickej fáze? Vyskúšajte inovatívnu dermokozmetiku bez kortikoidov a uľavte svojmu trápeniu.

Aké sú prejavy a fázy atopického ekzému?

Toto chronické, neinfekčné kožné ochorenie je charakterizované suchou, svrbivou, olupujúcou sa pokožkou. Najčastejšie sa objavuje u detí. V 60 % prípadov sa atopická dermatitída prejaví už počas prvého roku dieťaťa, z 90 % ešte pred piatym rokom veku. V súčasnosti choroba sužuje každé 5. dieťa na svete, ale nevyhýba sa ani dospelým.

Atopický ekzém sa objavuje cyklicky. Počas "pokojných" fáz sa pokožka zdá byť bez príznakov, zápal však stále pretrváva pod jej povrchom. Pri podráždení ale pokožka začína svrbieť. Tým sa dostávame do začarovaného kruhu, pretože cyklus svrbenia a škriabaniapokračuje akútnou fázou tohto kožného ochorenia. Škriabanie oslabuje prirodzenú ochranu pokožky, a tak môžu baktérie preniknúť kožou a spôsobiť infekciu. Nepríjemné prejavy sa dajú však zmierniť alebo oddialiť pravidelnou a dlhodobou starostlivosťou o pokožku.

Nepríjemné prejavy atopického ekzému
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Eucerin)
Chronické, neinfekčné kožné ochorenie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Eucerin)

Dermokozmetika Eucerin AtopiControl – v čom spočíva jej sila?

Sortiment AtopiControl dermokozmetickej značky Eucerin je špeciálne navrhnutý pre suchú a svrbiacu pokožku so sklonom k atopickému ekzému, ktorá sa môže používať už od 3 mesiacov veku! Základnú starostlivosť predstavuje Eucerin AtopiControl telové mlieko a krémy. Tie pomáhajú predchádzať vysušovaniu pokožky a tým predlžujú pokojnú fázu. Obsahujú omega-6 mastné kyseliny z oleja pupalky a z jadierok vínnych hrozien, ktoré zaisťujú vláčnosť pokožky  a pomáhajú obnoviť ochrannú kožnú bariéru a licochalcon A, silnú protizápalovú látku koreňov zo sladkého drievka čínskeho, ktoré rýchlo zmierňuje začervenanie a pomáha tlmiť zápaly.

Sortiment AtopiControl dermokozmetickej značky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Eucerin)

Pre obdobie, kedy dôjde k vzplanutiu atopického ekzému, bol špeciálne vyvinutý Eucerin AtopiControl Acute krém. Klinická štúdia ukazuje porovnateľný kozmetický účinok Eucerin AtopiControl Acute krému s účinkami 1% hydrokortizónovej masti na atopickú pokožku. Acute krém ale nie je klasifikovaný ako liečivo a nenahrádza dermatologickú liečbu.

Aby starostlivosť o atopickú pokožku bola kompletná, je vhodné používať aj Eucerin AtopiControl Sprchový a kúpeľový olej, ktorý pokožku jemne umýva a upokojuje.

Koniec trápenia menom atopický
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Eucerin)

Testované spotrebiteľmi – pozrite sa na fotky a názory

Čitatelia serveru Proalergiky.cz mali možnosť otestovať Eucerin AtopiControl Acute krém. Pre 92 % spotrebiteľov bol krém natoľko presvedčivý, že ho hodlajú naďalej používať. Pozrite sa na ich názory a fotky.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9