Medicínsky wellness

Pobyty v kúpeľoch majú nielen liečebné ale aj preventívne účinky a ich cieľom je odstraňovať nepriaznivé vplyvy súčasného životného štýlu.
Zdroj: PR článok
2016-10-24 11:00:00

Trendom európskeho kúpeľníctva je medicínsky wellness. Podstatou je renesancia umenia kompenzovať prácu kvalitným odpočinkom, relaxáciou a aktívnou starostlivosťou o krásu tela a zdravie.

Je vedecky dokázané, že približne na 80% môžeme stav svojho zdravia ovplyvniť spôsobom života a životosprávou.

Pobyty v kúpeľoch majú nielen liečebné ale aj preventívne účinky a ich cieľom je odstraňovať nepriaznivé vplyvy súčasného životného štýlu (nadváha, nedostatok pohybu, stres, nevhodná strava) a pomôcť organizmu znovu získať psychickú a fyzickú pohodu.

Zlaté kúpele Turčianske Teplice sú vybavené kompletným balneoterapeutickým zariadením s kúpeľmi s liečivou minerálnou vodou, masážami, teploliečbou, vodoliečbou, rehabilitáciou, elektroliečbou, svetloliečbou, uhličitou terapiou, inhaláciami, fitnescentrom ale aj relaxačnými a kozmetickými procedúrami.

K dispozícii je kvalitné ubytovanie v až 4 liečebných domoch, komplex Spa & Aquapark, kde sa využíva takisto výhradne prírodná liečivá minerálna voda z lokálnych liečivých zdrojov.

Minerálna voda v Turčianskych kúpeľoch je prírodná liečivá pitná voda, stredne mineralizovaná, síranovo-hydrogenouhličitanová, vápenato–horečnatá so zvýšeným obsahom fluoridového iónu. Pramene vyvierajú z hĺbky niekoľkých desiatok metrov,  mineralizácia je nad 1500mg/l, teplota vody na prameni sa pohybuje medzi 40-46° C.

Náš tip: Objavte čaro wellness s kúpeľným pobytom WELLNESS MINI

Fotogaléria

2016-10-24 11:00:00  |  Foto: PR článok  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia