Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou: Celé leto bez mykózy vďaka týmto krokom!

Ako prežiť leto bez mykózy?
Ako prežiť leto bez mykózy? (Zdroj: thinkstock.com)

Leto má veľa symbolov – teplo, oblečenie, ktoré viac odhaľuje ako zahaľuje, kúpanie vo vode i vlastnom pote, túžba po sprche ráno, na obed aj večer, sex neviazanejší, hravejší a štatisticky najmenej bezpečný z celého roka.

Chladené drinky, dovolenkové ničnerobenie, ktoré sa všemožne snaží preniknúť aj do všedných pracovných dní... Výpočet by mohol byť nekonečný, ale netreba, veď všetci vieme, o čom je reč.

Prvý: Obyčajné mydlo, hoci aj s pH 5,5, aké má pokožka, používajte všade okrem intímnych partií. Na tie sú určené gély na intímnu hygienu s obsahom kyseliny mliečnej. Nič nepokazí ani čistá voda.

Druhý: Dopriať si tam dole očistu treba v lete minimálne dvakrát za deň, ideálne po každej návšteve toalety. Užitočným pomocníkom sú vlhčené utierky na intímnu hygienu, ktoré obsahujú antiseptické látky a pomáhajú v pošve nastoliť správne pH.

Tretí: Ak používate intímky, meňte ich minimálne každé štyri hodiny. Darmo máte pocit, že ste v suchu a voňavom čistúčku, poskytujú ideálne prostredie na množenie nežiaducich baktérií. Rovnaké pravidlo platí aj pri menštruačných vložkách. V lete by mal byť tabu aj parfumovaný toaletný papier.

Štvrtý: Zabudnite na to, že tampóny dokážu zabrániť vzniku mykózy. Je to mýtus, mýtus a ešte raz mýtus! Chlórová voda v bazénoch sliznicu aj tak naruší, nezabráni ani tomu, aby mikroflóru v pošve neovplyvnila voda z jazera „obohateného“ o nežiaduce mikroorganizmy. Ak sa dá, vyhýbajte sa kúpaliskám, v prírode je znakom nevhodnosti na kúpanie napríklad priveľa kačiek a iných vodných vtákov na hladine. A keď už neodoláte, tak si po kúpaní doprajte sprchu, prípadne sa čo najrýchlejšie vycikajte.


Krutá daň za pohodlie: Dovolenka all inclusive vás môže odrovnať na dlhé roky!


Piaty: Aj bielizeň rozhoduje o tom, či sa v lete budete ošívať a hľadať miesto, kde by ste si mohli nerušene poškrabať. Úplne, ale úplne nevhodné sú tangá, jedine, že je vaším cieľom preniesť baktérie z análneho otvoru rovno do pošvy. Ak nie inokedy, tak v lete na ne zabudnite, rovnako ako sa treba vyvarovať nohavičiek z umelých a nepriedušných materiálov. Kto nechce mykózu, ten má počas teplých dní a nocí, pri práci, športe či prechádzke nohavičky z bavlny. Aj také môžu byť sexi. A, mimochodom, chodenie naostro je zo zdravotného hľadiska rovnako nevhodné. Možno krátko, pred horúcou chvíľkou, ale vetrať celý deň je lepšie cez bavlnu.

Šiesty: Milovanie na pláži z programu na leto vynechať nemusíte, ak si dáte pozor, aby ste počas neho mali pod sebou nejakú tú látku – pokojne týmto spôsobom zlikvidujte tričko svojej polovičky, ide predsa o zdravie. Nezabúdajte, že nechutnosti ako črevné baktérie, parazity zo zvieracích exkrementov a ich vajíčka síce nevidieť, ale na brehu mora, jazera či rieky prežijú mesiace, ba i roky!

Siedmy: Ešte zostaneme pri milovaní, len sa premiestnime do vody. Preniknutie muža do ženy je v nej o niečo ťažšie, pretože zvlhčenie pošvy doslova odpláva, čo zvyšuje riziko mechanického poškodenia sliznice. Vo vode sú tiež kadejaké mikro a organizmy, ktoré by sme v tele mať nechceli, preto keď bude po všetkom, je múdre sa osprchovať, v prípade krajnej núdze sa aspoň vycikať. Nie je to síce sexi, ale spoľahlivo prečistí a prepláchne, čo treba. A o to ide!

Čítajte tiež: Najväčšia chyba, ktorú mnohí robia v lete: Pijú vodu, no aj tak si škodia!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9