Štartuje online poradňa pre rodičov: Na rôzne problémy už nebudú sami!

Online poradňa pomôže rodičom, ktorí sa sami nevedia dať rady.
Zdroj: thinkstock.com
2016-02-07 15:30:00

Liga za duševné zdravie sa snaží poukázať na potrebu hovoriť o duševnom zdraví v záujme prevencie psychických problémov a chorôb.

Riešiť problémy súvisiace s duševným zdravím pomôže nová online poradňa, ktorú spúšťa nezisková organizácia Liga za duševné zdravie (LDZ) spoločne s portálom Modrý koník, ktorý pomáha mladým rodinám v núdzi. 

Čo je cieľom tohto projektu? 

Ako informovala Oľga Valentová z LDZ, odborníci na témy rodinné, psychologické, sociálne či právnické anonymným záujemcom poradia a porozprávajú sa s nimi cez internetovú stránku. Poradňa nadväzuje na staršie poradenské aktivity a spustia ju 8. februára.

Duševné zdravie je dôležité, lebo je pevným základom spokojného života. Týka sa každého z nás. Ovplyvňuje celého človeka a jeho fungovanie vo svete, a to každý deň. Ovplyvňuje jeho vzťahy a zdravie celého tela,“ povedala Martina Wädl, psychologička a ambasádorka Ligy za duševné zdravie na portáli Modrý koník.

Prečo práve online poradňa? 

" Vidieť údaj, že najviac ľudí (až 9%) navštevuje vo fóre časť Rodinné problémy človeka nenechá pokojným. Alkoholizmus, depresie, úmrtia, drogy, rozvody, smútok. Preto k nám prichádza Liga za duševné zdravie a ambasádorka sa pokúsi otvárať témy, ktoré si zaslúžia viac podpory a o ktorých sa píše málo, zato sú veľmi dôležité. Úlohou ambasádorky bude prinášať skúseností odborníkov a vaše problémy či otázky posúvať odborníkom. Bude vytvárať články, robiť rozhovory, odporúčať zaujímavé iniciatívy a pomáhať. Viac informácií o Ambasádorke pre Ligu za duševné zdravie nájdete na Modrom koníkovi," povedal Mário Šmýkal z Modrého koníka. 

Byť ambasádorkou sa rozhodla Martina Wädl z viacerých dôvodov. 

"Ambasádorkou chcem byť preto, lebo ako psychologička, matka a žena mám čo povedať. Môžem pomôcť, byť oporou, šíriteľkou dobrej veci. Tiež som vedela, že to veľa môže dať mne samej, že je to šanca pre mňa byť lepšou," povedala Wädl. 

Kto vám poradí? 

  • PhDr. Zuzana Polťáková, PhD., psychologička, aj detské, rodičovské a školské problémy 
  • PhDr. Jozef Ďanovský, psychológ, aj témy závislostí (alkohol a podobne)
  • PhDr. Jolana Kusá, terapeutka, rodinné a partnerské problémy.
  • PhDr. Eva Černičková, psychologička, aj rodinné a sociálne problémy
  • Mgr. Katarína Vitková, psychologička a terapeutka, aj arteterapia
  • Mgr. Zuzana Vasičáková Očenášová, terapeutka, právnička, aj tanečná terapia

Kto je Liga za duševné zdravie? 

LDZ je neziskové združenie, ktorého cieľom je podpora duševného zdravia, prevencia duševných porúch, snaha o zlepšenie podmienok starostlivosti o duševne chorých a zvýšenie informovanosti verejnosti.

Snaží sa poukázať na potrebu hovoriť o duševnom zdraví v záujme prevencie psychických problémov a chorôb. Viac o jej aktivitách, ako aj o kampani Hovorme spolu o duševnom zdraví môžu záujemcovia nájsť na ich webstránke.

Čítajte tiež: Fotky zo súkromia na internet nepatria

2016-02-07 15:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: SITA, tlačová správa

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia