Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dajte plesni zbohom!

Venujte zvýšenú pozornosť svojim chodidlám práve v letnom období! Zobraziť galériu (3)
Venujte zvýšenú pozornosť svojim chodidlám práve v letnom období! (Zdroj: red)

Spoločné sprchy, telocvične, bazény – to všetko predstavuje dokonalé rodisko pre huby infekčného ochorenia, mykózu. Náramne sa im darí najmä vo vlhkom tmavom prostredí.

Bolestivé a nákazlivé

Onychomykóza je plesňová infekcia nechtov. Toto pomerne časté ochorenie sa šíri z človeka na človeka priamym kontaktom alebo prostredníctvom kobercov, ponožiek, topánok, pančúch,... Nepríjemnú infekciu spoznáte bielou, žltou až hnedou, zelenou a dokonca i červenou farbou nechtu. Pokiaľ necht nebude ošetrený, môže dôjsť k jeho bolestivému odlupovaniu sa po šupinách, až k jeho úplnému oddeleniu od prsta. Dôležitá je prevencia, v prípade napadnutia hubou dôkladná liečba, inak sa môže rozšíriť na ďalšie nechty na nohách.

Pozor na spoločné sprchy,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: red)

Hrozba verejných spŕch

Dbajte na prevenciu. Do verejných bazénov, spŕch a šatní noste vždy bazénovú obuv alebo sandále. Počas dňa sa pokúste udržiavať vaše nohy v suchu nosením priedušnej obuvi a ponožiek, ktoré absorbujú pot. Ponožky si pravidelne vymieňajte, a to hlavne v teplom počasí. Liečba infekcie môže trvať dlhú dobu. Snažte sa zabrániť jej ďalšiemu šíreniu.   

Liečba

Nechtovej mykózy vás zbaví
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: red)
Vhodnou kúrou na nechtovú mykózu je Fungal Nail Treatment od značky Scholl. Kúra obsahuje 5 pilníkov na jedno použitie a roztok pre ošetrenie, ktorý je zložený z kyseliny citrónovej, izopropylalkoholu, benzoánu sodného, močoviny, glycerínu a pantenolu. Na postihnutom mieste vytvára produkt nepriaznivé prostredie pre rast a šírenie húb znížením pH hodnoty. Použitie kúry pozostáva z niekoľkých krokov.

Pilníkom Fungal Nail Treatment  ošetrite jedenkrát týždenne povrch nechtu. Po použití pilník zahoďte. Naneste tekutinu na postihnutý necht jedenkrát denne. Ošetrenie opakujte po dobu 3 týždňov.  V rámci druhého kroku naneste tekutinu na postihnutý necht jedenkrát týždenne po dobu 9 mesiacov alebo pokiaľ necht už nebude mať neprirodzené zafarbenie.  Na konci liečebnej fázy sa zníži  neprirodzené sfarbenie nechtu a nový necht už nebude vykazovať žiadne príznaky narušenia.

Viac informácií o produkte nájdete na našej stránke www.schollsk.sk

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9