Pacienti, pozor: Ak máte tento liek doma, vráťte ho do lekárne!

Liek, ktorý sa používa na liečbu bolesti a opuchov, sa sťahuje z trhu! (Ilustračná fotografia)
Zdroj: thinkstock.com
2015-05-07 18:30:00

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z lekární ďalšie šarže injekčnej formy lieku Veral. Ide o čísla šarží 06450914A a 00530115A. Nachádza sa v nich zvýšený obsah nečistôt, informuje ústav na svojom webe.

Liek sťahuje z preventívnych dôvodov. V súvislosti s jeho užívaním neboli hlásené žiadne podozrenia na nežiaduce účinky.

"Stiahnutie lieku z používania môže spôsobiť jeho výpadok na trhu. Dostupnosť liečby týmto nariadením ohrozená nie je, na trhu sú pacientom k dispozícii iné lieky, ktoré možno použiť ako alternatívy," uvádza ŠÚKL v stanovisku.

Pacient má možnosť vrátiť liek do lekárne.


Diétny trik alebo zradca? Milióny ľudí sa naň spoliehajú, pritom je to len jeden veľký nezmysel!


Injekčnú formu lieku Veral, avšak s číslom šarže 06440914A, nariadil ŠÚKL stiahnuť z trhu z rovnakých dôvodov asi pred dvoma týždňami.

O aký liek ide?

Liek sa používa na liečbu bolesti a opuchov pri zápalových a degeneratívnych reumatických ochoreniach. Aplikuje sa napríklad na stuhnuté rameno, tenisový lakeť, zápal šliach či šľachovej pošvy.

Liečiť ním možno aj bolestivé zápaly stredného ucha, nosohltana, zápaly po úrazoch a operáciách. Používa sa aj pri ťažkých záchvatoch migrény a pri obličkových a pečeňových kolikách.

Čítajte tiež: Nenápadný záškodník voda s citrónom: Vyrazí vám dych, čoho je schopná, ak robíte túto chybu!

2015-05-07 18:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia