Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nová všeobecná nemocnica na Slovensku: Pozrite sa, kde vyrastie!

Na Slovensku onedlho vyrastie nová nemocnica. (Ilustračná fotografia)
Na Slovensku onedlho vyrastie nová nemocnica. (Ilustračná fotografia) (Zdroj: thinkstock.com)

Na Slovensku by mala byť po vyše 20 rokoch postavená nová všeobecná nemocnica, a to konkrétne v meste Michalovce. Projekt, pre ktorý schválila skupina Penta celkovú investíciu vo výške 34 miliónov eur, už získal právoplatné územné rozhodnutie a stavebné povolenie.


Miľník slovenského zdravotníctva?

Výstavbu moderného zdravotníckeho strediska chcú odštartovať ešte v tomto mesiaci.

"Nemocnica novej generácie bude novým míľnikom siete Svet zdravia (SZ) a verím, že aj celého slovenského zdravotníctva. Na tomto projekte chceme dokázať, že sme schopní poskytovať našim pacientom nový štandard zdravotnej starostlivosti. Veľký význam vidíme tiež z pohľadu získania cenných skúseností pri príprave projektu a následnej prevádzky, ktoré chceme aktívne využívať vo všetkých našich nemocniciach," uviedol Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete nemocníc SZ, do ktorej patrí aj súčasná michalovská nemocnica.

"Teším sa, že v Michalovciach vyrastie nová nemocnica, ktorá bude slúžiť niekoľkým tisícom pacientov nielen z nášho mesta, ale aj širokého okolia. Spoločnosť Svet zdravia doposiaľ napĺňala dohody uzatvorené s mestom Michalovce a plánovanú investíciu pripravuje presne podľa stanoveného harmonogramu," podotkol tesne pred začatím výstavby michalovský primátor Viliam Záhorčák.

Uvedená sieť regionálnych nemocníc v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a mestom Michalovce v júni 2014 oficiálne predstavili štúdiu nemocnice novej generácie. Projekt získal následne v novembri právoplatné územné rozhodnutie a v januári 2015 aj stavebné povolenie. Nemocnica by mala vytvoriť pre pacienta svojím konceptom, flexibilnou organizáciou a komfortom nový kvalitatívny štandard poskytovania zdravotnej starostlivosti na Slovensku.

Ako bude vyzerať?

Celý projekt vychádza z najnovších skúseností a trendov uplatňovaných pri prevádzke nemocníc vo vyspelých krajinách. Investor sľubuje vysoký počet jednolôžkových izieb, harmonické liečivé prostredie s dostatkom denného svetla a moderné technologické vybavenie. V rámci nemocnice sa počíta aj s novým centrálnym urgentným príjmom, modernými operačnými či pôrodnými sálami a až s 310 lôžkami. Predpokladaná výška celkovej investície predstavuje hodnotu 34 miliónov eur. Stavebné práce chcú odštartovať v Michalovciach koncom marca a s uvedením novej nemocnice do prevádzky sa ráta začiatkom roka 2018.

Čítajte tiežOdvrátená strana citrónovej vody: S týmto nikto nepočítal!

                   Diagnóza na toalete: Farba moču odhalí, čo sa deje vo vašom tele!
                  

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9