Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Všeobecní lekári už vyliečia takmer kohokoľvek: Nové kompetencie!

Všeobecní lekári by mali časom liečiť aj ľahkých hypertonikov.
Všeobecní lekári by mali časom liečiť aj ľahkých hypertonikov. (Zdroj: thinkstock.com)

Všeobecní lekári dostanú od nového roka ďalšie nové kompetencie. Ide o ďalší krok v rámci reformy primárnej zdravotnej starostlivosti. Podľa šéfa Inštitútu zdravotnej politiky Ministerstva zdravotníctva SR Ivana Poprockého tak bude môcť byť časom väčšia časť ľahších hypertonikov liečená v ambulanciách všeobecných lekárov.

 

"V primárnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti absentuje účinný manažment chronických ochorení na jednom mieste a nemocničné zariadenia disponujú nadmerným počtom akútnych lôžok, čo je samozrejme, neefektívne. Prichádza k zbytočnému odčerpávaniu financií z primárnej zdravotnej starostlivosti a verejného zdravotníctva," povedal Poprocký s tým, že situáciu treba zmeniť.

Rozšírenie kompetencií všeobecných lekárov nadväzuje na už spustený rezidentský program. Ten sa usiluje vychovať nových lekárov prvého kontaktu. Všeobecným lekárom tak v tomto roku pribudla možnosť vykonávať predoperačné vyšetrenia.

Bioderma Atoderm mydlo s vysokým obsahom olejov čistí, upokojuje a chráni chronicky suchú pokožku celého tela a ochraňuje pred množením mikroorganizmov!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9