Ministerstvo zdravotníctva si prilepší: Má dostať o takmer 152 miliónov eur viac!

Ministerstvo zdravotníctva si prilepší o milióny eur!
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-18 20:30:00

Ministerstvo zdravotníctva by malo dostať na budúci rok viac peňazí, ako bolo pôvodne plánované. Navýšenie rozpočtu by malo predstavovať takmer 152 miliónov eur. Vyplýva to z pozmeňujúceho návrhu Richarda Rašiho (Smer-SD), ktorý výbor dnes prijal.

Podľa návrhu by sa plánovaná suma výdavkov 1,204 miliardy eur mala navýšiť na 1,356 miliardy eur. Peniaze majú vykryť stratu, ktorú vytvorili zmeny v zdravotných odvodoch.

"Táto kompenzácia sa týka zmien v odvodoch, ktoré spôsobili, že nízko príjmové skupiny budú odvádzať na zdravotné poistenie menej. A týchto takmer 152 miliónov kompenzuje presne tú stratu, ktorá do zdravotníctva prišla," vysvetlil Raši.

Stále chýbajú peniaze

Opozícii napriek navýšeniu chýba v rozpočte rezortu zdravotníctva 100 miliónov eur.

"Návrh štátneho rozpočtu bol pripravený nekorektne. Mne v rozpočte chýbalo 250 miliónov eur. Pán minister Kažimír 150 doniesol, ak donesie ešte 100 miliónov, poviem, že rozpočet je celkom dobrý," povedal Viliam Novotný z SDKÚ-DS.

Minister zdravotníctva Viliam Čislák informoval, že celkový objem v jeho rezorte by mal byť v budúcom roku navýšený oproti tomuto roku o takmer 80 miliónov eur. To by malo podľa neho pokryť aj výdavky ako napríklad navýšenie platov a minimálnych miezd. Celkovo by malo ísť v budúcom roku na zdravotníctvo 4,13 miliardy eur. Za poistencov štát zaplatí viac ako 1,3 miliardy eur.

2014-11-18 20:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia