Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ustrážte si zdravie močových ciest!

Ustrážte si zdravie močových ciest! Zobraziť galériu (2)
Ustrážte si zdravie močových ciest! (Zdroj: PR článok)

Ten, kto sa ešte nestretol so zdravotnými problémami močových ciest, si nevie ani predstaviť, ako veľmi nepríjemnosti a bolesti dokážu pri zápaloch močových ciest potrápiť. Ten, kto už aspoň raz tento druh zápalu prekonal, sa snaží dodržiavať všetky zásady prevencie, aby sa mu v budúcnosti vyhol.


Aj keď zápal močových ciest môže postihnúť aj mužov, drvivá väčšina pacientov sú ženy. Súvisí to s anatomickou stavbou močového ústrojenstva – ženy majú kratšiu močovú rúru, a teda nebezpečným baktériám stačí prejsť kratšiu cestu, aby napadli močový mechúr.

Až v 80 % prípadoch spôsobuje zápal močových ciest baktéria Escherichia coli, ktorá sa bežne nachádza v hrubom čreve. Odtiaľ má možnosť dostať sa ku konečníku, odkiaľ je len „na skok“ k močovej rúre. Ak je organizmus oslabený (napríklad vplyvom počasia, iného ochorenia, stresov a pod.), je ľahkým terčom baktérií, ktoré sa v močových cestách zachytia a vznik infekcie nenechá dlho na seba čakať.

Čo pomôže pri zápale?

Najčastejšími príznakmi, ktoré preukazujú prítomnosť zápalu, je bolestivé a časté močenie, silné rezanie až pálenie pri močení, zvýšená telesná teplota, zakalený moč a v tých najhorších prípadoch sa môže objaviť v moči aj krv. Ak ste spozorovali niektorý z týchto príznakov, ihneď zvýšte príjem tekutín.

Pitie urologického čaju je vhodné skombinovať so špeciálnym výživovým doplnkom s obsahom brusníc. Počas dňa by ste mali vypiť minimálne 2 litre čaju, aby sa nebezpečné baktérie prítomné v močových cestách rýchlejšie vyplavili z tela von. Na akútny zápal močových ciest je ideálny unikátny výživový doplnok Uroval manosa AKUT od spoločnosti Valosun, ktorý okrem extraktu z brusníc obsahuje aj monosacharid D- manózu, ktoré spoločne zabraňujú baktériám typu Escherichia coli sa prichytávať na povrchu stien močových ciest. Pomôcť pri zápale vám môže aj teplý kúpeľ.

Výživový doplnok Uroval manosa AKUT zabráni baktériám typu Escherichia coli sa prichytávať na povrchu stien močových ciest.
Zobraziť galériu (2)
Výživový doplnok Uroval manosa AKUT zabráni baktériám typu Escherichia coli sa prichytávať na povrchu stien močových ciest.  (Zdroj: PR článok)

Prevencia

Aby ste sa v budúcnosti vyvarovali zápalu močových ciest, majte na pamäti niekoľko užitočných rád:

  • Dodržiavajte správnu hygienu – Ženy by sa mali po potrebe vždy utierať smerom spredu dozadu, aby sa baktérie z čriev nedostali do pošvy a močovej rúry. Odporúča sa nosiť bavlnenú spodnú bielizeň a nepreháňať s čistotou, aby sa nepoškodila prirodzená bakteriálna mikroflóra pošvy.
  • Pred aj po sexuálnom styku sa vymočte – Odstránia sa tak baktérie z okolia močovej rúry.
  • Teplo sa obliekajte, najmä v prechodnom období.
  • Zbytočne neodkladajte návštevu toalety, ak sa vám chce cikať.

 Viac informácií o produktoch nájdete na www.valosun.com.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9