Orálne zdravie u detí závisí od rodičov: Zistite, ako sa správne starať o detské zuby!

Zdravé a krásne zuby sú devízou, ktorá posúva celkový vzhľad na vyššiu úroveň.
Zdroj: incheba.sk
2014-09-19 19:30:00

Zdravé a krásne zuby sú devízou, ktorá posúva úsmev a celkový vzhľad na vyššiu úroveň, nehovoriac o zdravotných problémoch, ktoré môže problematický a pokazený chrup spôsobiť. Ešte aj dnes však mnohí rodičia zanedbávajú starostlivosť o zúbky svojich detí.


Pre zdravý chrup sú pritom mliečne zuby dôležitejšie, ako ste si mohli myslieť. Okrem toho, že pripravujú miesto pre trvalý chrup, majú vplyv na vývoj sánky a čeľuste.

Ako sa správne starať o detské zuby? Treba čistiť aj prvé prerezané zuby u batoliat? Je cumeľ pre správny vývoj zubov vhodný? Kedy prvýkrát navštíviť zubára? Akú pastu použiť? Musí detská zubná kefka spĺňať nejaké kritériá? Na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete odpovede počas Dňa ústneho zdravia 26.9. v Inchebe.

Ako bude prebiehať?

Dopoludnie bude venované deťom z materských a základných škôl, ktoré výstavu prídu v rámci vyučovania so svojimi pedagógmi. Hravou formou sa dozvedia, prečo je dôležité správne si umývať zúbky. Okrem toho sa môžu zabaviť pri rôznych súťažiach a získať pekné darčeky.

Od 14 h. sú v Inchebe vítaní rodičia či starí rodičia s deťmi a vnúčatami. Študenti odboru zubného lekárstva im poskytnú poradenstvo a názorne ukážu, ako čistiť a starať sa o zuby.

Jedinečná výstava

Podujatie venované starostlivosti o ústne zdravie detí, ktoré pripravuje Slovenská komora zubných lekárov spolu so svojimi partnermi, je sprievodným podujatím výstavy Slovenské dentálne dni (25.-27.9.2014). Jediná výstava tohto druhu na Slovensku je určená nielen odbornej verejnosti, ale každému, kto sa chce správne starať o svoj chrup. Návštevníci na výstave nájdu najdôležitejšie pomôcky pre dennú hygienu a zdravie ústnej dutiny za výrazne priaznivé ceny. Viac na www.incheba.sk.

Fotogaléria

2014-09-19 19:30:00  |  Foto: Incheba.sk  |  Zdroj: incheba.sk

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia