Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ice Bucket Challenge zaznamenal úspech: Pomáha aj slovenským pacientom!

Ice Bucket Challenge pomáha pacientom aj u nás!
Ice Bucket Challenge pomáha pacientom aj u nás! (Zdroj: thinkstock.com)

Americká výzva na podporu pacientov s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), známa ako Ice Bucket Challenge, teda obliatie sa vedrom ľadovej vody spojené s príspevkom pre nevyliečiteľne chorých ľudí, pomáha aj na Slovensku.

Môže za to Bratislavčan Dalibor Ludvig, ktorý sa rozhodol, že v rámci nej podporí slovenských pacientov. Peniaze venoval ľuďom so sklerózou multiplex z občianskeho združenia Nádej. Jeho výzva zaznamenala nečakaný ohlas a do Ice Bucket Challenge s príspevkom pre OZ Nádej sa zapojili aj ďalší ľudia, medzi nimi napríklad aj slovenský minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý prijal výzvu moderátora televízie Markíza Patrika Švajdu.

„Sme nadšení a prekvapení, pretože iniciatíva pána Ludviga bola absolútne nečakaná a spontánna,“ povedala Jaroslava Valčeková, predsedníčka OZ Nádej. „Moje presvedčenie, že dobrí ľudia sú medzi nami a nikdy nevieme, kto nám podá pomocnú ruku, nás vskutku dojala. Ako OZ Nádej prevádzkujeme aj chránenú dielňu Scarabeus a táto pomoc nám umožní ďalej rozvíjať jej činnosť, ako aj pomôcť našim pacientom s opatrovateľkami. Naozaj a úprimne ďakujeme,“ dodala.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9