Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pravda o zložení zubných pást: Pozor na nepravdivé informácie

Na zubných pastách sú údajne nepravdivé informácie.
Na zubných pastách sú údajne nepravdivé informácie. (Zdroj: photl.com)

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje, že v médiách, na internete, ale i medzi verejnosťou sa šíri nepravdivá informácia o označovaní zloženia zubných pást. Podľa tejto informácie farebné pásiky na spodnej strane tuby majú skrytý význam o zložení výrobku. Existujú štyri druhy: zelený pásik: prirodzený obsah, modrý pásik: prirodzený obsah s liekom, červený pásik: prirodzený + chemický obsah, čierny pásik: chemická reakcia.


Akú majú funkciu?

"Farebné pásiky na tubách sú orientačnými značkami pri plnení výrobkov. Pomáhajú poskytovať informáciu o počte naplnených výrobkov a správnosti postavenia tuby v plniacej linke. Sú umiestnené na zadnej strane tuby a ich farba závisí od farebného vyhotovenia pohľadovej strany obalu," uviedol hlavný hygienik SR Ivan Rovný. Ako dodal, farba pásika musí byť iná ako farba na prednej strane tuby a výrazne odlišná.

Nesúvisia s ich zložením

"Z uvedeného vyplýva, že farebné pásiky na zubných pastách nemajú žiaden súvis s ich zložením. Preto odporúčame spotrebiteľom, aby si takéto informácie nevšímali a nerozširovali ich ďalej," doplnil Rovný.

Pri výbere kozmetických výrobkov odporúča spotrebiteľom, aby sa riadili podľa informácií uvedených výrobcom na obale za textom "ingredients".

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9