Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najšialenejšie úmrtia ľudí: Ich životy vyhasli neuveriteľným spôsobom!

Zdvihnúť pištoľ namiesto telefónu? Aj kvôli tomuto prípadu vyhasol jeden život.
Zdvihnúť pištoľ namiesto telefónu? Aj kvôli tomuto prípadu vyhasol jeden život. (Zdroj: sxc.hu )

Smrť je vždy tragickou udalosťou, ktorá každého zasiahne. Avšak sú medzi nami takí, ktorí svojim odchodom zo sveta spravia ostatným dobrú náladu. Vlastnou neopatrnosťou alebo hlúposťou sa zbytočne pripravili o život. Tak potvrdzujú, že aj na hlúposť sa dá umrieť. Mnohí z nich sa práve vďaka kurióznemu spôsobu úmrtia stali slávni. Pozrite sa, ktorým sa to podarilo!

 


Zastrelil sa, keď ukazoval, ako sa zastreliť

Bizarným spôsobom zomrel Clement Vallandigham, ktorý pracoval ako právnik. Zastupoval muža obvineného z toho, že niekoho zastrelil behom potýčky v krčme. Právnik sa snažil presvedčiť porotu, že sa mŕtvy muž zastrelil sám. Jeho snaha však bola prehnaná. V súdnej sieni pred porotou názorne ukazoval, ako sa mohla daná udalosť stať. Avšak pri vyťahovaní zhrane z vrecka sa omylom zastrelil. Svojim zraneniam síce podľahol, no na druhej strane presvedčil porotu. Jeho klient bol oslobodený. Zistili totiž, že človek sa skutočne môže omylom zastreliť, keď vyťahuje pištoľ zo svojho vrecka...

Zabil sa po páde z jedného metra

Neustále riskoval svoj život. Šialenec Bobby Leach sa nechal zavrieť do kovového bubna a v ňom skočil v roku 1911 z Niagara Falls, čo je približne výška 55 metrov. Aj keď si po páde zlomil čeľusť a kosti, ktoré tvoria prednú časť kolenných kĺbov, prežil to.

Smrť si ho však našla inde. Jedného dňa išiel po chodníku a pošmykol sa na zahodenej šupke od pomaranča (človek by čakal, že na banánovej šupke). Škaredo si zlomil nohu, do ktorej sa mu dostala infekcia. Preto mu ju museli amputovať. Bobby Leach tak nakoniec zomrel na komplikácie behom amputácie.

Zomrel na záchodovej mise

Odsúdený vrah Michael Anderson mal pôvodne zomrieť na elektrickom kresle. Osud to však zariadil inak. Keď sa vo svojej väzenskej cele snažil opraviť televízor, zatiaľ čo sedel na kovovom záchode, zabilo ho to. Z nejakého dôvodu manipuloval s drôtom v televízore, no jeho telo zasiahol elektrický prúd a bol na mieste mŕtvy.

Podobný osud stretol i Laurenca Bakera, ktorý tiež zomrel na podobnom kovovom záchode. Sedel na ňom, zatiaľ čo mal na ušiach podomácky vyrobené slúchadlá a díval sa na televíziu.

Zahynul kvôli nafukovacím balónom

Každý rok sa udeľujú Darwinove ceny, čo sú ironické ocenenia pre ľudí, ktorí zomreli tou najhlúpejšou smrťou. V roku 2008 s prehľadom zvíťazil 41-ročný kňaz, ktorý sa vzniesol do vzduchu za pomoci tisícky nafukovacích balónov a napokon zahynul v mori.

Čo ho to napadlo? Chcel totiž prekonať rekord v dĺžke pobytu človeka vo vzduchu bez pomoci techniky. A tak si nechal héliom naplniť tisícky balónov, pripevnil k nim stoličku a vzniesol sa do oblakov. Avšak vietor ho odniesol nad Atlantický oceán. Vznášadlo nemohol kňaz ovládať, preto spadol do mora, kde sa utopil.

Utopil sa počas párty záchranárov

V roku 1985 sa rozhodli záchranári z pobrežnej hliadky usporiadať v New Orleans párty. Počas letnej sezóny sa im totiž nikto neutopil v bazéne, preto to chceli patrične osláviť. Oslava sa vydarila, no potom sa stalo niečo kuriózne. V bazéne, ktorý bol na mieste konania bujarej párty, bol nájdený utopený Jeremy Moody, jeden z návštevníkov párty. Na tejto zábave boli pritom 4 záchranári v pohotovosti a zhruba 200 ich bolo mimo službu. Aká irónia!

Otrávil sa maskovaním tváre

Zbytočnou smrťou zomrel len 23-ročný James T. Spolu so svojim kamarátom vtrhol v prestrojení do značkovej predajne v Južnej Karolíne. Obaja držali zbrane, pričom ich mierili na zákazníkov a zamestnancov a pýtali si peňaženky. Aj keď sa im podarilo ujsť, vlastnej hlúposti ujsť nedokázali. James T. sa zamaskoval tak, že si zafarbil tvár zlatou farbou. Použil na to sprej, na ktorom sa písalo, že metalické farby sú toxické. Po lúpeži preto začal mať problémy s dýchaním a zomrel paradoxne neďaleko predajne, v ktorej došlo ku krádeži.

Ďalšie kuriózne úmrtia

  • Charles B zo severnej Karolíny sa jedného rána zobudil na zvuk telefónu, drnčiaceho vedľa postele. Rozospatý sa preto načiahol za telefónom. Bohužiaľ telefón si zmýlil s pištoľou. Zomrel na následky výstrelu z pištole, ktorú si omylom priložil k uchu miesto slúchadla.
  • Eric A. Barcia si chcel vyskúšať bungee jumping z 25-metrov vysokého mesta. Odvážlivec si starostlivo odmeral dĺžku lana, no nerátal s tým, že sa napne...
  • Jeden muž odoslal bombu v listovej zásielke. Avšak dostal ju späť, keďže adresát sa presťahoval. Keď poštu dostal, bez váhania ju otvoril.
  • Jednému pytliakovi sa podarilo skoliť statného jeleňa, ktorý stál na majestátnej skale nad ním. Strelec však prišiel o život po tom, ako mu postrelené zviera padlo priamo na hlavu.
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9