Nebezpečný dôsledok pitia alkoholu: Ak na sebe spozorujete toto, máte problém

Pozor na pitie alkoholu, niektorí naň môžu byť alergickí!
Zdroj: thinkstock.com
2017-07-19 19:00:00

Nemusí signalizovať len zahanbenie alebo dôsledok horúceho počasia. Červeň v tvári môže znamenať aj niečo oveľa vážnejšie. Obzvlášť, ak si pochutnávate na pohárikoch alkoholu!

Väčšina ľudí už vie, že červenú a opuchnutú tvár majú tí, ktorí sa neobmedzujú v pití alkoholu a doprajú si viac, než by mali. Niektorým však stačí trochu sa napiť alkoholického drinku a už sa im na tvári objavia nepekné červené fľaky. Človek by povedal, že ide len o rozšírené žilky na tvári.. Nejde len o neestetický problém. Je za tým niečo viac!

Čítajte tiež: Češka ostrihala obľúbenú rastlinu, skončila v nemocnici: Podľa botanika urobila jednu chybu

Alergia na alkohol

To, že alkohol nie je prospešný nikomu zo zdravotného hľadiska, nie je žiadnou novinkou. Ak si však dáte len pár dúškov alkoholického nápoja a spozorujete na sebe červené fľaky na tvári, červený krk či hrudník, mali by ste zbystriť pozornosť! Ide totiž o jeden z príznakov alergie na alkohol.

Keď konzumujeme alkohol, naša pečeň ho premení na acetát, čo je bezpečný spôsob, ako sa s ním vysporiada. Telo tých, ktorí trpia alergiou, ho však nedokáže rozložiť. Absentuje enzým ALDH2, ktorý spracováva toxický a karcinogénny acetyldehyd na neškodné látky, vyplavené zo systému. Výsledkom sú podľa Insider Business červené fľaky, vyrážka, pocit závrate, nevoľnosť, bolesti hlavy a zrýchlený srdcový tep.

Aby toho nebolo málo, ide o vážnejší zdravotný problém, ktorý je genetický a neexistuje naň žiadny liek. Postihuje hlavne ľudí z východnej Ázie, dokonca až jednu tretinu. Jediným spôsobom, ako sa vyhnúť alergickým príznakom, je vylúčiť alkohol úplne. Za cenu zdravia to stojí za to, nie?  

2017-07-19 19:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia