7 najhorších alkoholických nápojov, ktoré vám spôsobia ranné muky

Opatrne s alkoholom!
Zdroj: thinkstock.com
2016-11-12 21:20:00

Čas vianočných párty a večierkov, kde alkohol potečie prúdom, sa pomaly blíži. Málokto si vie bujarú zábavu predstaviť bez alkoholických drinkov. Z ktorých alkoholických nápojov vám bude na druhý deň najhoršie?

Aj keď sa dá užiť si večer úplne bez alkoholu, mnohí spadnú do víru nespútanej zábavy, usmiatych priateľov či kolegov a hudby, kde metla ľudstva bude hrať prím. Bohužiaľ, u každého pôsobí alkohol inak. Niekomu je zle z pár pohárikov alkoholu, iní sa na druhý deň cítia výborne, nech vypijú čokoľvek. Všeobecne však platí, že niektoré alkoholické drinky majú oveľa väčšie predpoklady na to, aby vám z nich bolo nevoľno.

Aj keď najlepším receptom je piť málo, záleží aj na tom, čo pijete.

Najhoršie alkoholické nápoje, z ktorých hrozí ranná opica:

1. Tropické drinky

Kto by neodolal osviežujúcemu mojitu či mai tai? Majú sladkú chuť a sú lahodné. Avšak, skrýva sa v nich veľké množstvo cukru, ktoré spôsobí ťažké ráno. Navyše, obsahujú viacero druhov alkoholu, čo opicu ešte viac zhoršia. Sladká limonáda zlepší ich chuť a my neskočíme len pri jednom drinku...

2. Lacné pálenky

Pálenka za pár centov síce láka, no ráno sa vám to vypomstí. Tie lacnejšie bývajú zvyčajne z liehu, vody a určitej príchute. Výsledkom je ranná opica. Ak sa chcete vyhnúť ťažkému ránu, poobzerajte sa radšej po pravých destilátoch, ktoré neobsahujú žiadne iné príchute.

3. Tmavý alkohol

Tmavý alkohol je známy ako jeden z najväčších zdrojov opice. Ten obsahuje okrem alkoholu a vody aj látky, ktoré dodajú farbu a vôňu. Tie dokážu mozog nepekne podráždiť.


Každý deň ich kupujeme, pritom netušíme, čo dokážu: Sila bežného ovocia vám vyrazí dych!


4. Červené víno

Podobne je to aj u červeného vína. Čim je sladšie, tým bude ráno ťažšie. V tomto prípade sa oplatí siahnuť po menej bolestivej variácie – po suchom bielom víne.

5. Šampanské a sekt

Ak si doprajete menšie množstvo perlivého vína, je menšia pravdepodobnosť mizerného rána. Ak ho však vypijete veľa, čaká vás naozaj škaredá opica. Na vine je oxid uhličitý, teda bublinky. Kvôli nim sa alkohol dostane rýchlejšie do krvného obehu.

6. Miešané drinky

Domáca párty prináša i vlastnoručne vyrobené drinky, ktorých sa snažíme ostatných ohúriť. Rum s kolou či vodka s džúsom. Tieto vlastné barmanské vynálezy sa postarajú o to, že vám na druhý deň bude poriadne zle. Hlavný podiel na tom nemá vodka, ale džús či kola. Alkohol zvykneme zapíjať väčším množstvo sladkej limonády a to je ten problém.

7. Nápoje s kofeínom

Energetický nápoj s vodkou je obľúbeným drinkom hlavne u mladých ľudí, ktorí sa chcú zabaviť a odohnať únavu. Účinok je však opačný. Neexistuje horšia kombinácia než táto. Bude vám zle z alkoholu, kofeínu a cukru. Predpoklad k tomu, že sa celý ďalší deň z postele ani len nepohnete. 

Čítajte tiež: Rozlúčte sa s ružovou tabletkou: Najpopulárnejší liek zrejme nahradí tento!

2016-11-12 21:20:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: thisisinsider.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia